"Зеленият сертификат" не за 12-годишните, а за младежи над 18

Ограничението няма да важи за изборите
Обновена: 20 окт 2021 09:22 | 20 окт 2021 09:21, Камелия Цветанова
76
"Зеленият сертификат" не за 12-годишните, а за младежи над 18
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Зелен сертификат“ ще се изисква за деца над 18-годишна възраст, а не за 12-годишните, уточни здравният министър Стойчо Кацаров пред bTV.

Още по темата

По думите му градският транспорт и училищата остават извън новото ограничение, защото без тях животът спира.

„Но на практика сме в ситуация, в която вървим към затваряне на голяма част от училищата“, призна Кацаров.

Влизащите в сила от 21 октомври противоепидемични мерки няма да се отнасят за изборите и за участие във вота няма да се иска COVID сертификат,допълни той.

Основното изискване за „зелен сертификат“ е за местата, където се събират много хора, той не се отнася за малките магазини например.

„Похарчили сме милиони за тестове, имаме и дарения от Европейската комисия. Предоставили сме ги безплатно на лабораториите, хората ще заплащат само вземането на пробата. Вероятно ще струват между 5 и 10 лв. на човек“, прогнозира той.

Сертифицираните лаборатории може да организират и изнесени пунктове пред заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
16
 
! Отговори
Абсолютен преди 2 години
административен произвол
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, тази запове трябва да има конкретен срок за действие, не може да я спираш за изборите и после да твърдиш, че ще важи до достигане на определено ниво на заразени.Това с нивото е врата в полето. Вие трябва да имате ясна представа за времето, което ще отнеме да се достине ефекта на мерките, още повече,че тези мерки не се прилагат за първи път.Стига вече.За избори може, да се ходи на лекции в университет и на работа ако си лекар-не може.Това е .....даже не знам какво е.
38
0
 
27
 
! Отговори
До Вьзмутен преди 2 години
Радев вече изгуби изборите. Кацаров му подписа уволнението.
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1.РЗИ няма такъв ресурс да контролира всичко това. Трябва да се разчита на добрата воля на хората и на страхът от санкции. 2.На сертификата пише само едно име. Никой няма право да ти иска лична карта освен органите на реда. Мерките се обявяват за две седмици. Един ваксинационен курс завършва за месец, че и повече. Който не иска да се ваксинира пак няма да се ваксинира. Така или иначе няма да види зелен сертификат преди края на мерките. Много недомислици има в тази заповед
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи в градския транспорт, където всеки е без маска и ти киха във врата няма проблем?!? Аха, ясно!
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи набодените зелеви сертификати също се разболяват,и пренасят тоя бацил.А кой ще ми гарантира,че аз няма да се заразя?
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аванта подавай оставка и не ни мъчи, нямаш идея как да се справиш с кризата, закри НОЩ, за да направиш на велик и сега какво - ОСТАВКА
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
положението е зле, щото боко 10+ години "усвоява" европари, вместо да реформира здравеопазването (то в същност нищо не е реформирал, но това е друга тема). Няма лекари, няма мед. персонал, няма апаратура, с тези условия на труд и заплащане знаещите и можещите бягат на запад а нас ни лекуват доктори на по 70г.
32
2
 
21
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
Значи в Германия,Австрия и др западни държави тестовете са безлатни, а при бай ти ганьууууу не са. Няма такава пропаднала и мизерна държава като нашата!
31
0
 
26
 
! Отговори
Лекари без баница преди 2 години
- Докторе, пациентът беше напълно ваксиниран и ....умря!?- Ааа, ама ако не беше ваксиниран щеше да е още по-зле.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрат ли заводи и транспорт за 1 месец и всичко ще спадне в пъти. Тва, че си влязал за един хляб и нещо за ядене и след 2,3 мин си излязал едва ли е проблем, *** цял ден в цеха или половин един час натъпкан в рейса. Така, че тва не са точните мерки
29
0
 
17
 
! Отговори
Корона преди 2 години
Ха-ха,значи сега тийнейджърите ще правят оборота на МОЛ-те.Туй бил плана на гениалният министър,да прекрати присъстеното обучение,да могат младите без сертификат да се тъпчат по МОЛ-е и кръчми да спасяват бизнеса?!
28
13
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Антиваксърът мирише на Копейки/н/, нормално е да мрази "всичко българско и родно"! Един е , не го гледай че *** за дузина!
27
0
 
1
 
! Отговори
дипломни работи преди 2 години
До АнонименС PDF се преправя за 10 сек датата
26
14
 
7
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
За да излезе този, да затваря училища и заведения,значи положението е много по-тежко, отколкото съобщават, и тепърва ще става по-зле! Защо се учудваме , след като беше назначен от Фигурант, който в най-голямата пандемия насъскваше агитките със стиснат юмрук, с единствената си цел...да спаси собствената си кожа!
25
1
 
17
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Мангьров министър на здравеопазването отставка - кацаРадев ще изгуби изборите заради безмислиците на този индивид
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода за хората и бизнеса!!!! Не на зеления ФАШ сертификат!!!!!)
23
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират по над 100 човека на ден, хората не могат да си изкарват хляба нормално, децата не могат да учат нормално, но на антиваксърския австралопитек му е през оная работа. Важното е корема му да е пълен с бира, да иде кифтета, вино да са лей и да къса салфетки под звуците на маанетата. Гадна безсмислена па.пл.ач
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В рейсовете се тъпчат като сардини, ама иначе бизнесите трябва да затварят!!!!!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мои познати и приятели се заразиха в тази цехове и заводи, ходят си *** работа и кой болен кой не всичките си ходят. Накрая няма как да седиш цял ден и до теб болен и да ме прихванеш, незнам каква унъна система трябва да имаш да издържиш. Та там е мазало. *** никой не говори, защо ли.