Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните

Ваксините срещу COVID-19 са най-тестваните в човешката история
21 окт 2021 15:33, Елка Василева
468
Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

"Зеленият сертификат даде свобода на хората, от месеци нямаме ограничения. Тестовете вече са платени, хората, които излизат в карантина, вече не са в платен болничен, защото имаха достатъчно време да се ваксинират. Ваксиналните пробиви са много малко. Около 5% от хората могат да заболеят леко или средно тежко. През първите 6 месеца след втора доза практически нямаме заболели. След 6-ия месец е възможно ваксинирани да се позитивират, но това не значи боледуване". Това сподели пред БНР д-р Стоян Монев, който работи на първа линия в германска болница.

Според него честата смяна на решенията от страна на държавата е погрешен ход у нас. Докато в Германия животът постепенно се връща към нормалността.

Още по темата

"Единственият начин да се върнем към нормален живот е да се ваксинираме. Много хора ще бъдат позитивни, независимо че са ваксинирани. Някои от тях ще се заразят. Но тези хора не умират, не влизат в интензивно отделение. В България има болници, които изнасят по 20 починали на ден, нуждата от кислород в България е повишена девет пъти на ден. Това не е нормално и никога не е било. Всеки седми човек, който влезе в болница, не излиза оттам", каза лекарят.

Д-р Монев допълни: "Има изследвания, че преболедували, които се ваксинират веднъж, развиват суперимунитет и срещу други коронавируси. Тези ваксини са най-тестваните в човешката история. Тези, които поставяме от 1 до 23 седмица при бебетата, са тествани на по 2000 човека. Актуалните ваксини са поставени вече над 7 млрд. пъти, проследяват се във фаза 4", каза той.

Лекарят подчерта, че конспирацията е в това човек да не се ваксинира и да се остави да бъде контролната група на ваксинираните.

"България е изградена от огромна контролна група и в нея можем да следим какво се случва с хората, които не са се ваксинирали. Опитните зайчета са тези, които не се ваксинират, а не тези, които се ваксинират", каза д-р Монев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
п*р*о*с*т
56
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 44 Да ти кажа честно, и аз никога не съм вярвал в теориите за конспирациите. Повтарям - в теориите! Забелязваш ли тънката разлика?Повечето теории за конспирации са въздухарски, на любителите на такива теории гледат с насмешка. Например че Хитлер е още жив и други. Обаче, това не значи че всички конспирации са измислени!Пример - CDC провежда с десетилетия експерименти с чернокожото население в щата Алабама - проследяване на нелекуван сифилис под предлог че уж ги лекуват!
55
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сърдех се на Бойко султан .че нарече българите "лош материал", не само лош .но и ***.как може персонала на Пирогов от санитарки. лекари и общи работници да не е ваксиниран.там отиват катастрофирали спешни случаи.а те не искали.не били решили.уволнете ги.заплаха са за нас.безотговорно е.
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година ваксинираните и починалите у нас са повече спрямо миналата година когато нямаше ваксина. Само отбелязвам.
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо при предните две вълни смъртността на западните страни беше пак осем пъти по-ниска от българскта? Заради ваксината дето още я нямаше ли?
52
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Единственият начин да се върнем към нормален живот е да се ваксинираме."--------Или да продължим да го прекарваме безпроблемно докато изчезне пандемията. Само че не ти изнася да го кажеш.
51
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Замисляли ли сте се защо има толкова бедни и нереализирани хора в България. И защо в култ е "вечер салатка и ракийка" , чалгата и далаверата. Бърз поглед на коментарите може би ще даде отговор на този въпрос...
50
3
 
31
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Миналата година нямаше ваксинирани и преболедували с антитела , а болните не бяха по-малко!!! Защо нямаше такава смъртност , при много по-благоприятни условия за такава ??? Грипот ли освирипе , вие ли взехте да лъжете ......!?!?
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И една жена на пазара така разправяше.
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЦАРОВ ОСТАВКА!
47
5
 
22
 
! Отговори
пациент преди 2 години
Лекарю, на мен досега още не са ми правили лоботомия, целият ми главен мозък е наред, не съм имал инсулти, не съм освидетелстван от психиатър, тоест мозъкът ми е здрав и го използвам! Като поискам да се ваксинирам ми дават да подпиша на една бланка че съм съгласен с информацията за ваксината. Обаче информация не ми дават! Е? Как искате от мен да подпиша празен чек все едно тъй ли? Ваксинирани са ми казвали процедурата - няма как да стане това!Зайчетата нямат мозък като моя - с тях може.
46
19
 
10
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Не случайно си е бил камшика. На територията интелигентните хора не виреят.
45
6
 
39
 
! Отговори
illy преди 2 години
Производителя - не носи отговорност.Държавата - не носи отговорност.Лекарите - не носят отговорност.Иначе Неваксинираните са безотговорни 😉
44
0
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Аз искам по-голям контрол над мен в някой отношения, иначе съм безконтролен, в секса съм безконтролен. vaccinated and ready to f*ck
43
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходи да боцкаш Еврогейовете! Тук не си вървежен!
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да каже нещо по въпроса нали новата ваксина се разработвала на компютър, оня гръцкия турчин фазера, нали за 3 дена я направил. Делтата от колко време се шири? Що не седне пак да направи за три дена ъпгрейд? Някой не си ли задава тоя въпрос? Що работим с ваксината за уханския вариант? Нали да много умни и красиви от Биг Фарма, що се мотат?
41
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ако не искате да сте опитни зайчета- не ходете да се ваксинирате.
40
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ на ФАШ сертификата! Свобода или смърт!
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така казвахте и за астра зенека, която беше спряна,че е тествана и сигурна.
38
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЦАРОВ ОСТАВКА!!!