Оценката на Борисов за мерките: Радев създаде хаос с Кацаров

Светът забравял какво е коронавирус, ние сме върнати в първия ден на пандемията
Обновена: 21 окт 2021 12:38 | 21 окт 2021 12:37, Камелия Цветанова
486
Оценката на Борисов за мерките: Радев създаде хаос с Кацаров
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството, че създава хаос, а зад него стои президентът Румен Радев.
 
„Сега се върнахме в първия ден, когато светът не знаеше какво е коронавирус“, коментира той.

Борисов припомни думи на служебния министър Стойчо Кацаров от миналата година, когато като представител на НПО заяви, че зеленият сертификат от гледна точка на правата на човека е много проблематичен и с него се излиза извън правото на свободно движение.

Още по темата

„А сега Кацаров какво направи? През юни 2020 г. Кацаров каза, че няма никакъв риск нито сега, нито в близко и далечно бъдеще да бъде натоварена здравната система, а сега обяснявана колко е натоварена“, скочи Борисов.

Според него с решението да се издава сертификат след първата доза поставена ваксина се създават рискове, защото хората са уязвими 14 дни след първата игла.

„Е, сега ще излъжат хората и ще ги вкарат в ресторанти, на стадиони. Днес те извършиха престъпление и подлъгват българите, че 4 седмици нищо не става само и само да минат президентските избори“, обвини лидерът на ГЕРБ.

Той обвини управляващите и за затварянето на училищата.
 
„Нали учениците щяха да са последни, сега излиза, че сутрин ще учат онлайн, а вечерта да отидат на дискотека, а тези до 18 години могат да си отидат и на кръчма“, каза Борисов и добави: „имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши, за да подпишат тези глупости“.

„Много от партиите мълчат, защото докато работеше парламентът и ние обяснявахме какво ще се случи днес, те се занимаваха с НСО и глупости. Какво пречеше на Кацаров тогава да каже, че ще въведе зелен сертификат, а не да затваря зелените коридори, отворете ги поне сега, хората тръгнаха панически да се ваксинират. Всичко е само да се удържи до президентските избори, а какво ще правим после?“, риторично попита Борисов.  

„По света забравиха коронавируса, а ние се върнахме в началото и то по вина на Радев и Кацаров. ЕК вече е написала какво трябва да се направи и въобще не трябва да се разсъждава, правиш го и това е. Излиза, че с българския сертификат можеш да отидеш само да Каспичан и никъде другаде“, упрекна още той.

Според него децата са основните потърпевши от настоящата ситуация и всички специалисти казват, че от 1 до 4 клас имат тежки проблеми с обучението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов позна. Още през пролетта каза, че Радев няма да се справи.
370
2
 
4
 
! Отговори
404 преди 2 години
За много голяма част от кризата и вие имате вина гусин Борисов!!! Че сте 3то разрядна мутра и се правите на артист е ясно на почти всички в милата ни родина
369
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Борисов може да дава много оценки за пред про'стия си матрял, но за нормалните хора мнението на един страхливец е без значение.
368
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
408- МНОГО СИ ПРАВ ДРУГ- ДРУГО СИ Е ДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ УХИЛЕНИ ИЗМАМНИЦИ- ТЕ СЧУПИХА БЪЛГАРИЯ, НО НЯМА ББ, НЯМА ГЕРБ, СЕГА ИМА НОВО СТАТУКВО И ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМЕ- АЗ ИЗБИРАМ БУЙНИЯТ И НЕАДЕКВАТЕН СМЯХ НА КАЛИНА, НА ОКОКОРЕНИЯТ ИЗМАМНИК, НА СПЕЦОВ- АМА ТОЙ ЧОВЕКА ГО ПОТЪРСИЛ ДА МУ КУПИ ФИРМАТА, НИЩО ЧЕ ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ НАД 1 500 000ЛВ КЪМ НАП И Е РЕГИСТРИРАНА НА АДРЕСА НА СРУТЕН БОРДЕЙ- НЯМА ГЕРБ- ИСКАМЕ СИ ИЗМАМНИЦИТЕ!
367
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смърт за ГЕРБ - Прочети коментарите и ще разбереш , че манталитета на повечето е такъв ( като на тулупа ) , той им осигуряваше кал и л..на да си се търкалят на воля и затова го гледат като "спасител" , " божество " , " бащица" и си го искат пак , защото се появиха нормални хора , които искат да минат с прахосмукачката и да измият пода , но булгаристанеца НЕ иска ред - иска си мръсотийката, бъркотията и бандитизма - затова "живеели били добре " при Бойко !!
366
0
 
2
 
! Отговори
?? преди 2 години
До Анонимен - Те са сравнително малко ! Тези с УМСТВЕНИТЕ проблеми - Вас какво да Ви правим , защото сте основната част от населението ( казвам го умишлено , защото сте само население , но НЕ и народ ) - Всеки е злобар , филосов , професор , тарикат , мошенник , и си мисли че може да надхитри всеки и всичко , но като му допре ....до *** започва да реве ?!
365
3
 
6
 
! Отговори
Смърт за ГЕРБ преди 2 години
Много трудно е подмяната на Тиквун. С откраднатите милиарди сега организира протести нашия! Стискайте зъби хора, по- малко от месец и може никога повече да чуем за тази личност! На този поведенческия му модел винаги по е прилягал на шофьор на камион, не на премиер на страната!
364
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак Борисов е прав! Това е истината! Хаоса може и да е преднамерен! Що народ измря заради *** от сорта на Кацаров! Ни лекари,ни политици!
363
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-да от Днес, вие застъпници на Б.Борисов ли сте? Всеки ден ни уведомявате за неговите изказвания. Започвате вече да досаждате, но продължавайте. Сега вече наливате вода с вашата упоритост във воденицата на Радев.
362
8
 
13
 
! Отговори
Хаос преди 2 години
Ти бате Бойко създаде хаоса пък и си нагъл.
361
5
 
5
 
! Отговори
Sulero Sherp преди 2 години
Как не те срам погледни се на кво си станал неможе да върнеш времето тебе те врътнаха най близките горанов и барбароса и ти се САМОЗАБРАВИ искаше да чуваш това което ти изнасяше а тея около газа ти го набиха у средата вече няма да си това и бъди по хаймана за да може да запазиш честа !
360
1
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Трябва да знаете, че има достатъчно средства от излишъка, от плана за възстановяване, от окрадените всеки български гражданин да получи, но в България няма политик които да го направи така,че да има безвъзмездни средства, но за политиците и олигарсите винаги ще има докато са на власт, като влязат в затвора и им се отнеме краденото, всеки български гражданн ще почне да живее като Борисов и тнт
359
2
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Когато Борисов беше на власт, цели градове бяха затворени и не можеше да се влезе в тях, толкова по-темата, а за изборите народа няма да гласува за никой , не и докато не се създаде партията на безпартийните и всеки българин не си получи шкафа, безусловния базов доход, европейска мрз, европеска пенсия, намалена работна седмица и тнт, само побъркват народа с тия платени сертификати, накрая всички политици ще влязат в затвораи ще връщат откраднатото
358
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора с алергии, с костни заболявания, защо да се ваксинират?
357
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха какви елементарни манипулации на пеевските ***...в България няма нищо задължително,нямаме работеща съдебна благодарение на енич.р. гешев!въпрос на огговорност към хората които те обичат...към семейството ти,приятелите ти...зеленият е...не ви кара да се ваксинирате...не ви отнема свободи...манипулации на гроб и алчни за власт сателитити на путин...ама сега и русия го отнася...да ви видим...коцето да пише на путин,...няма вирус...давай още пари...да платя на един *** да ...
356
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според вас дали ще направят зеленият сертификат за учителите задължителен?
355
6
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
национален предател...си...ти...нанесе толкова вреди на България...колкото...османската на господаря ти ердоган...презираме те...децата ни ще съдят децата ти и внуците ти...парите не са ценност...елементарен...САЩ се върнаха приятели!Бог да пази САЩ!
354
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Оценките на един страхливец и лъжец нямат никакво значение.
353
7
 
9
 
! Отговори
С леки може всеки преди 2 години
А защо върна мандата и не направи "СТАБИЛНО " правителство бе БЪЗЛЬО , или се ежиш само когато имаш мнозинство , защото си правиш каквото на теб ти е кеф !! С мнозинство може всеки , ИЗКУСТВОТО на политикта е да прави компромиси с останалите и да намираш решения - Голяма уста си само когато вървиш срещу другите на ИНАТ , бдез значение дали е добро за страната или не !! Нямаш вече подкрепа от "началниците " и си само един лаяч , без значение какво говориш !!! За 12г. се разбра че нищо не струваш!
352
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До някъде съм съгласен ! НО! Ще гласувам за него и други партии защото според мен осем години в изълнителната власт на който и да е е прекалено много и не обичам безгрешните