Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните

Ваксините срещу COVID-19 са най-тестваните в човешката история
21 окт 2021 15:33, Елка Василева
468
Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

"Зеленият сертификат даде свобода на хората, от месеци нямаме ограничения. Тестовете вече са платени, хората, които излизат в карантина, вече не са в платен болничен, защото имаха достатъчно време да се ваксинират. Ваксиналните пробиви са много малко. Около 5% от хората могат да заболеят леко или средно тежко. През първите 6 месеца след втора доза практически нямаме заболели. След 6-ия месец е възможно ваксинирани да се позитивират, но това не значи боледуване". Това сподели пред БНР д-р Стоян Монев, който работи на първа линия в германска болница.

Според него честата смяна на решенията от страна на държавата е погрешен ход у нас. Докато в Германия животът постепенно се връща към нормалността.

Още по темата

"Единственият начин да се върнем към нормален живот е да се ваксинираме. Много хора ще бъдат позитивни, независимо че са ваксинирани. Някои от тях ще се заразят. Но тези хора не умират, не влизат в интензивно отделение. В България има болници, които изнасят по 20 починали на ден, нуждата от кислород в България е повишена девет пъти на ден. Това не е нормално и никога не е било. Всеки седми човек, който влезе в болница, не излиза оттам", каза лекарят.

Д-р Монев допълни: "Има изследвания, че преболедували, които се ваксинират веднъж, развиват суперимунитет и срещу други коронавируси. Тези ваксини са най-тестваните в човешката история. Тези, които поставяме от 1 до 23 седмица при бебетата, са тествани на по 2000 човека. Актуалните ваксини са поставени вече над 7 млрд. пъти, проследяват се във фаза 4", каза той.

Лекарят подчерта, че конспирацията е в това човек да не се ваксинира и да се остави да бъде контролната група на ваксинираните.

"България е изградена от огромна контролна група и в нея можем да следим какво се случва с хората, които не са се ваксинирали. Опитните зайчета са тези, които не се ваксинират, а не тези, които се ваксинират", каза д-р Монев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Докторе, тази ваксина ставя ли за зелето? Ще го пази ли да не вкисне? Все някаква полза трябва да има. И коя марка е по-добра. На ,,Шмайзер" или ,,Мародерна"?
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така беше и в ден първи на ваксинацията- всички бяхте опитни зайчета.
35
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пръч що не си гледа германската болница. Ако иска да е полезен с нещо да се върне тук а не да дава оценки от там. Добре го каза зайчетата са във фаза 4 и ги наблюдават. Много простиу били тия доктори.
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините се проследяват във фаза 4 в момента - четете ли хубаво?
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре платено от ушатия лекар с обратно изказване противоречаща на здравия разум и логика И пак няма да ме накараш да се ваксинирам аре баста Леваци
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните"-----------Ами то всеки в кабинета е неваксиниран докато му приготвяте за поставяне дозата.
31
23
 
7
 
! Отговори
трансхюмън преди 2 години
До Анонимен 22 Че какво лошо има в това. Аз напълно доброволно бих си сложил чип, ако ще ме улесни. Било за разплащане или за идентификация вместо лична карта. Технологиите са за да улесняват живота на хората.
30
0
 
27
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
В коя германска болница работи доктор Стоян Монев?
29
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 как така ще си замине някой от действията на антиковидваксърите? Нали сте ваксинирани и свещения пфайзер ви пази от всичко. Как така сте в опасност. Ако някой е в опасност, това сме ние. А ние ви казваме, че приемаме тази опасност за нашето здраве. Какво не разбра? Който счита, че е в опасност да се ваксинира. Никого не сме спряли. Това е ваше право. Наше право е да кажем не на експеримента!
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой те пита, бе, гастарбайтер?
27
2
 
39
 
! Отговори
ЛУНА ПРЕЗИДЕНТ преди 2 години
Целта на ваксината е да имаш антитела, но този който има антитела няма право да има сертификат, по голяма глупост от това не съм чувала.Също така не можело да се включат хората с антитела защото този сертификат нямало да бъде по образеца на ЕС, но пък в него ще включим по-дълъг срок за преболедувалите и даже и тези с 1 доза ваксина макар че няма такъв ЕС образец, и това ще си е само сертификат за България. Значи като е само за България ще може и антитела не е ли така. Пълна шизофрения.
26
2
 
35
 
! Отговори
пациент преди 2 години
Лекарю, сега ще отида при един мармот да ми постави ваксината! Нали мармоти ни ваксинират? Бе ние малoyмни ли ни мислиш че сме или ти си такъв? Аз ли не знам какво е опитно зайче? Аз ли не знам какво е информирано съгласие? Да не мислиш че ми е за първи път да подписвам такова и да чета информацията преди да подпиша? Къде ви е информираното съгласие при ваксините? Къде са листовките? Защо принуждавате хората да се съгласяват против тяхната воля? Конституцията чел ли си я???!!!
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа па, в положението на къф ми се обажда от Немско...суперимунитет, най-тествани ... явно и дипломата си не е заслужил...много ми паднаха в очите т.нар. медици, и майките си продадоха за пари.
24
36
 
9
 
! Отговори
Me преди 2 години
Прав е човека. Точно така си е. Само разгледайте статистиката и ще стане ясно. Никъде не умират везе, само в България.
23
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да си опитно зайче трябва да участваш в опита. А ние не участваме. Кое не ти ясно, дофторче?
22
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мхм, затова следите какви странични ефекти ще се проявят у ваксинираните- защото неваксинираните били опитните зайчета ;)
21
5
 
33
 
! Отговори
хняхня преди 2 години
д-р Стоян Монев се опитва да промива мозъци. Прихарски номерца а?
20
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще види нормалност, като му дойде сметката за тока след някой месец
19
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя роб на фармацията да не лае много, нeщастник! Те щото нямат там Ковид, затова и афганистанците им ще избягат...
18
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова имаше опашки пред Пирогов... Все лекари вярващи в тези т.н. ваксини...