Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад

Служители на опашка за тестване пред столичен мол
21 окт 2021 10:19, Александър Попов
271
Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад
Снимка: Dnes.bg

Изискването за "зелен сертификат", отрицателен тест или документ за преболедуване, за служители, посетители и клиенти на закрито, доведе до истински хаос. А за някои струва и скъпо.

Тази сутрин пред един от столичните молове се изви опашка пред пункт за тестване, като на нея бяха предимно служители. Тези, които нямат необходимите документи, трябва да платят 15 лв. Или тази сума да бъде поета от работодателите им.

Една от хигиенистките се чудеше как ще работи.

"Ако трябва да плащам по 15 лв. на всеки два дни - за какво да работя? А и телефонът ми е стар и с копчета, как ще ми изпратят този сертификат? Чудя се дали направо да не си ходя", заяви тя пред репортер на Dnes.bg.

Още по темата
"Ясно е, че с тази заповед ни принуждават да се ваксинираме. Но има хора, които са го преболедували, а не могат да си извадят сертификат. Трябва да ги извадим от икономиката и социалния живот ли?", попита друг човек от опашката.  

30 лв. и се явяваш на изпити

Студенти, които не са ваксинирани или нямат необходимите документи за сертификат, се явиха днес на изпити в Югозападния университет в Благоевград. Изпити, които им струват 30 лв. допълнително, защото е трябвало да си направят антигенен тест предния ден, съобщи bTV. В противен случай няма как да се явят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСЕКИ КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ЗАСТРАШЕН ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО СИ -ТЕРМИНАЛ 2 И КЪМ ПО-СИГУРНО МЯСТО КАТО ЗУЕКА . ТАМ СИ БИЙТЕ И ПО 3 НА ДЕН АКО ЩЕТЕ . 80% ОТ НАРОДА С ПЪЛНО ПРАВО НЕ ВЯРНА НА ТАЗИ "ВАКСИНА" . И КОГАТО ВИРУСА НИ ИЗТРЕПА СЕ ВЪРНЕТЕ СЕ И ПРАВЕТЕ КАКВОТО ЗНАЕТЕ . .НО ДО ТОГАВА НЕ ДАНАЙТЕ НАКЛОН НА ... АЗ УВАЖАВАМ РЕШЕНИЕТО НА ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА СЕ "ВАКСИНИРА" И ГО УВАЖАВАМ . НО КОГАТО КЕ ОПИТВАТЕ ДА ПОСЕГНЕТЕ НА ДЕЦАТА НИ , НЕЩАТА СЕРИОЗНО ЩЕ ЗАГРУБЕЯТ ... ОБЕЩАВАМ ВИ ...
131
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от форумни"революционери"като вас и срещу какво ще се бунтувате,срещу това че мрем като мухи или......?
130
2
 
40
 
! Отговори
Една... преди 2 години
Свободата е човешко право, а не платена услуга...
129
5
 
26
 
! Отговори
777 преди 2 години
Само *** би се ваксинирал с тези гадости,
128
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Ми много си зъл , бе познат ! Бъди жив и здрав ! Кой кога от какво ще мре не е твой проблем. Съвет към непознат - не се впечатлявай и не се хаби. Тук пишат повече т'ъпа ци. И да не ги отваряме повече.
127
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така има хора всякакви тук има и една голяма група тарикати, които разчитаха, че ще минат между капките и сега умитат еднодозовата ваксина на янсен за да не се бъркат. Много народ се самоизлъга, че пандемия няма президента ни е антиваксери и сега дръвче...
126
5
 
37
 
! Отговори
Познат преди 2 години
Мри в кофите бе Непознат. Никой по никакъв начин не може да ме задължи да правя нещо което не искам. Който го е страх и смята че няма да оцелее да си бие ваксина.
125
27
 
13
 
! Отговори
Непознат преди 2 години
Доктор Богданова - общопрактикуваща от Нова Загора системно агитира против ваксините. Демонстративно не слага маска пред пациентите си в кабинета и навсякъде, където е прието да се слага, твърди , че не я лови вирус, пък тя искала да се зарази. Ми нейна си работа, ама защо се опитва да налага своята брутална позиция пред изумените хора, чакащи на опашка в коридорите на болнично заведение . Безсрамна работа.
124
28
 
5
 
! Отговори
Непознат преди 2 години
Е, пък няма да я подаде. Точно така, трябваше още по- рано да им се предостави възможност на някои да избират ,дали да си гледат само личния интерес , да се правят на безсмъртни , да си вярват в чипиране и извънземни, на врачки и знахари и да си живеят малко по- настрани от нормалните хора, по- затворенички, или да преглътнат и да се ваксинират. Ми най - много още един пръст да им израсте или трето око, а може и роги да им излязат. Ама какво искаш от ******ка, когато има лекари , които изперкаха
123
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Министре на здравеопаването при 23 дена в болницата на ръба при направен бъз антигенен тест при желанието да си изкарам сертификат не мога защото тестът бил бързантигенен и системата не го приемала така и обясниха РЗИ Варна и не могат да ни издадат документ Казаха да се обърна към Вас Кажете ми Виеот какво съм лекуван 23 дена вболниницата и защо сега се нарушават моите граждански права на съвместен човек като държавата неможедами даде този документ
122
5
 
19
 
! Отговори
Ева преди 2 години
Възможност за продажба на сертификати и уж ваксинирани ?! И шеста вълна ще има после ! Кацаров що не си....подадеш оставката?
121
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся кат се удари по джоба, виж как за две седмици 50% от бг се ваксинира.
120
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ква стана тя?Антиваксъри,революционери на опашка за ваксини.
119
57
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина е брутален нарушител и недобросъвестен във всяко едно отношение. Обаче удариш ли го по джоба и веднага се цивилизова.
118
62
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Имаха на разположение цяло лято,за да се ваксинират.Когато си решил да се правиш на баш тарикат, си плащаш.
117
12
 
59
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
Ще се борим докрай за справедливост!!!!Политиците имат право за себе си, обаче народа също,а той е по-важен от шепа манипулатори!!!
116
1
 
6
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
До 136,прав си, ти ставаш за нещо!Живота ще ти покаже за какво по-точно...
115
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкайтееее . Тоя бг народ за нищо друго не става
114
1
 
15
 
! Отговори
Професора преди 2 години
Цензурирали *** ,факти сте политически фекален сайт.Продажници ,лъжци и действат по политически натиск,или доброволно си сваляте гащите(Вие си знаете ).Един ден всеки ще си получи заслуженото ,вие ще сте първите!
113
2
 
35
 
! Отговори
тя преди 2 години
Пари ,пари, пари ! Всимко е само и едивснвено - пари !!!