Влизаме в локдаун, ако до 10 дни не проработи зеленият сертификат

Въведен е сега, защото от МЗ не искали да плашат хората през лятото
Обновена: 21 окт 2021 09:26 | 21 окт 2021 09:24, Анисия Иванова
460

Министерството на здравеопазването ще въведе частичен или пълен локдаун, ако до 10 дни не проработи "зеленият сертификат". Това обяви от студиото на "България сутрин" зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Той обясни, че в рамките на 10 дни ще се следи внимателно пандемията и дали мерките дават резултат.

"Ако през това време не проработят, ние ще бъдем изправени пред единствената възможност, за да се справим с пандемията – да отидем в частичен или пълен локдаун", категоричен бе д-р Златанов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че е нямало гратисен период за въвеждането на сертификата, защото е било нужно да се вземат бързи мерки и да се избегне пълното затваряне.

Още по темата

По думите му "зеленият сертификат" се въвежда сега, защото през лятото от МЗ не са знаели как ще се развие пандемията и не са искали да плашат хората.

"Означаваше да подготвяме хората и да ги плашим. От самото начало на управлението на МЗ ние не се възползваме от такива прийоми – да създаваме страх, за да може да накараме хората да направят нещо. По-скоро абсолютно честно е поведението ни към тях и очакваме разбиране и сътрудничество", обясни зам.-министърът на здравеопазването.

Полицията и екипи на РЗИ активно проверяват за спазването на заповедта. Според д-р Златанов мерките са строги, а наказанието за неспазването им е от 10 000 до 50 000 лв. глоба и от 3 до 5 години затвор.

Междувременно стана ясно, чe от днес учениците в София минават изцяло NA онлайн обучение.

"Съдейки по входните нива, силен дефицит имат в начален етап, тъй като има умения, които трудно се изучават онлайн. Има неща, които няма да можем да постигнем дистанционно", посочи председателят на Сдружението на директорите в средното образование и директор на столичното 51-во средно училище "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЦЕЛИЯ ПРОБЛЕМ ГО СЪЗДАДОХА РАДЕВ И НЕКАДЪРНИЦИТЕ МУ ОТ СЛУЖЕБНОТО СЪС ИЗПИСВАНЕТО НА БЕЗПЛАТНИТЕ АНТИБИОТИЦИ ОТ КОИТО Е ПО-ГОЛЯМАТА СМЪРТНОСТ И СЕГА ПРЕХВЪРЛЯТ ОТГОВОРНОСТТА НА НАСЕЛЕНИЕТО! И С УЧЕНИЦИТЕ 1 МИЛИОН НА ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ СЕ КАЧИ БРОЙКАТА!
18
3
 
45
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Лъжи, манипулация, лъжи, манипулация ... и накрая кол
17
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Някой, яко ще се набутат с тези вакси, и сертификати насила,, други ще спечелят големите пари в джоба.... И каква ще е ползата, като ще има национално затваряне пак на тези обекти.
16
54
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така. Заради антиваксърите и аз ще съм ограничен да работя и да си изкарвам хляба. Добре де, защо така? Защо не ги накарахте да се ваксинират досега? Защо не им наложите на антиваксърите данък "Прекалено глупав да разсъждава", за да компенсирате хората търпящи загуби заради тях?
15
3
 
38
 
! Отговори
nekoj преди 2 години
въвеждане на 'серификат' - резултат - много повече хора се тестват - съответно много повече "положителни" резултати - извод 'сертификата ' не работи - трябва си локдаун!Това име явно плана!
14
6
 
13
 
! Отговори
Ончо преди 2 години
Да се разберем, зеленият сертификат остава завинаги, или поне за година-две, докато се уталожат нещата, локдаунът си е отделна тема, като свърши локдауна, зелният сертификат остава.
13
5
 
48
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Защо просто не оправихте здравната система, така че да може да поеме подобни ковид вълни? Имахте достатъчно време. Локдауните вършиха работа преди 18 месеца. Икономиката няма да издържи нито на сертификати, нито на локдауни, не сгрявате ли? Ако продължавате така, скоро народът ще ви помете и ще е напълно заслужено, въпреки че не съм привърженик на агресията.
12
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорри, ама Радев загуби изборите още днес! Заради тая кукуви-ца Кацата
11
9
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Tиквите си заслужиха Tиквата- искат си я обратно !Къде си, бащице наш!?
10
6
 
31
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Тия се усетия че губят иэборите и ще ги отменят
9
48
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излезе че не сме народ а мъ--ша. Избираме да умрем вместо се защитим. Локдауна е за сметка на инатещите се неваксинирани и антваксъри.
8
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай да влизаме направо отсега, продажна шайка такава. Всички от рак да умрете дано.
7
57
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Един достоен зам. министър. Истински държавник. Жалко, че правителството на Янев не може да остане като редовно.
6
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааа! Признаха ли си от здр.министерство, че НАРОЧНО са бездействали лятото относно Ковид! Айде у съда сега! Бързо!!!!!!!!
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влизаме в на *** ви в ***
4
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма начин да сработи до 10 дни! Затваряйте още сега!
3
3
 
64
 
! Отговори
Дъното преди 2 години
Локдаун сме от 30 години
2
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше малките до 4-ти клас да си учат, а големите да са онлайн от началото на октомври.
1
9
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат изяде главата на зеления чорап!