Влизаме в локдаун, ако до 10 дни не проработи зеленият сертификат

Въведен е сега, защото от МЗ не искали да плашат хората през лятото
Обновена: 21 окт 2021 09:26 | 21 окт 2021 09:24, Анисия Иванова
460

Министерството на здравеопазването ще въведе частичен или пълен локдаун, ако до 10 дни не проработи "зеленият сертификат". Това обяви от студиото на "България сутрин" зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Той обясни, че в рамките на 10 дни ще се следи внимателно пандемията и дали мерките дават резултат.

"Ако през това време не проработят, ние ще бъдем изправени пред единствената възможност, за да се справим с пандемията – да отидем в частичен или пълен локдаун", категоричен бе д-р Златанов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че е нямало гратисен период за въвеждането на сертификата, защото е било нужно да се вземат бързи мерки и да се избегне пълното затваряне.

Още по темата

По думите му "зеленият сертификат" се въвежда сега, защото през лятото от МЗ не са знаели как ще се развие пандемията и не са искали да плашат хората.

"Означаваше да подготвяме хората и да ги плашим. От самото начало на управлението на МЗ ние не се възползваме от такива прийоми – да създаваме страх, за да може да накараме хората да направят нещо. По-скоро абсолютно честно е поведението ни към тях и очакваме разбиране и сътрудничество", обясни зам.-министърът на здравеопазването.

Полицията и екипи на РЗИ активно проверяват за спазването на заповедта. Според д-р Златанов мерките са строги, а наказанието за неспазването им е от 10 000 до 50 000 лв. глоба и от 3 до 5 години затвор.

Междувременно стана ясно, чe от днес учениците в София минават изцяло NA онлайн обучение.

"Съдейки по входните нива, силен дефицит имат в начален етап, тъй като има умения, които трудно се изучават онлайн. Има неща, които няма да можем да постигнем дистанционно", посочи председателят на Сдружението на директорите в средното образование и директор на столичното 51-во средно училище "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди малко чета - пълен хаос в статистиката на ваксинираните в Европейския Съюз - процентът на ваксинираните надхвърлял 100%! Хайде някой математик, като проф. Витанов да ни обясни тези цифри?После що хората не вярват. Ми то не е за вярване!
38
5
 
18
 
! Отговори
как мислите преди 2 години
Има ли някаква връзка между зелените чорапи и зелените сертификати?
37
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефектът от ваксинацията ще се почувства най-силно след 5 седмици. До 10 дни няма какво да стане, само още ще се влошава обстановката. 6000 в болниците! Тези, които се заразяват сега, ще влязат в болница до седмица. Трябва локдаун докато всички се ваксинират.
36
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ясно, търсят революция - вече е очевидна целта
35
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да чакате 10 дни, направо налагайте локдауна и се успокойте! Измислените ви сертификати няма начин да проработят! Особено в най-бедната държава членка на Европейския Съюз! Губите ценно време!
34
7
 
28
 
! Отговори
истината преди 2 години
спешно да се даде сертификат на хора преболедували и с антитела - безсрочен! най- силен и траен е имунитета придобит след боледуване!
33
5
 
22
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Ами с принудително ваксинираните в момента, след 10на дни не ни мърда пик на заболелите.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анархист преди 2 години
До Анонимен 21нали си ваксиниран и безмъртен, какъв ти е проблема?!?!?!
31
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващата стъпка е Дигитален зелен сертификат. Понеже заптиетата не могат да вардят навсякъде, на всеки ваксиниран трябва да бъде поставен електронен чип. При влизане в Мола, вместо да се носят хартийни сертификати, сканира се чипа и всички ваксани влизат като офце. Мечтата на господарите е реалност - тотален контрол. Офцете са доволни, че са ги допуснали в Мола или на работа. Новият Световен Ред в действие!
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се очаква да протаботи тоя сертификат като в транспорта 80% са без маска или с маска под носа или под брадичката? На затворена площ, гз в гз. Нека да направя правилата за дистанция разбираеми за българите - ако някой може да ви подуши потта, чесновия или ракиения дъх, значи не спазвате дистанция
29
3
 
44
 
! Отговори
И сега преди 2 години
Ако не разбрахте , че сте опитни мишки значи нямате никакъв шанс !
28
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха. И накрая хем набоден, хем заключен вкъщи. Честито на офцете.
27
9
 
4
 
! Отговори
Член на НОЩ преди 2 години
Нашият човек *** е най-робското създадние във веселената, почва да се се ПРАВИ на свободолюбив баш когато не трябва, заради глупости.
26
20
 
8
 
! Отговори
От коя страна сме? преди 2 години
Противниците на сертификата/ваксинацията - Възраждане, атака и итн. *** на България. На изборите ще се преброят. Явно, целият свят го въвежда, но тези специалисти сбор от сценаристи, крадци на субсидии, пияници са по-наясно? Или просто яхат вълната. Хайде, да предположим. Сигурно самите те са ваксинирани, както и Слави си призна.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 - И на мен м дреме засе ресторанти и сертификати
24
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затварянията нещо да са помогнали? Вирусът си шета втора година, който е в лошо здравословно състояние да се ваксинира, защо здравите трябва да страдат? Проблемът не е само здравен, а и икономически. Не можеш само да спасяваш болните, докато караш останалите да мизерстват и да бъдат без работа.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
грабеж, убийство и без ваксина в Метро, изравниха наказанията, за да е по-лесно
22
5
 
23
 
! Отговори
православен българин преди 2 години
Не, еврейский робе и родоотстъпниче с еврейската болшевишка петолъчка на челото, която е символ на сатаната! Навлизаме в гражданска война с ваксърите, докато ви натикаме в подземията на тъмниците завинаги!
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запасил съм се с храна и пиене за 120 дни. Затваряйте веднага! Изборите - след 4 месеца )))
20
11
 
9
 
! Отговори
1212 преди 2 години
ААААААААА направо го направете да проработи за 5 дена. Кво ще чакате 10. Цяло лято спахте )ците сега се сетихте. И първо затворихте пак децата бъдещето на тази скапана територия, а разни алибеговци и бизнесмени оставихте да ръсят зараза. Ще връщаме Бойко крадеца, на промяната се насладихме много бързо.