Защо при антитела срещу COVID-19 не може да има сертификат?

Заповедта за сертификатите у нас е прекрасна, но е много закъсняла
21 окт 2021 11:13, Елка Василева
373
Защо при антитела срещу COVID-19 не може да има сертификат?
Снимка: архив, БГНЕС

Има разлика в антителата, които изгражда имунната ни система, след естествено заразяване и след имунизация, коментира вирусологът проф. Радка Аргирова пред БНТ.

При ваксинация в организма се образуват точно определен вид неутрализиращи антитела, които са ефективни за справяне с коронавируса.

Още по темата

При преболедуване имунната система изгражда всички видове антитела – включително и неутрализиращите болестта.

Често обаче е възможно човек да не е образувал достатъчно антитела от вида на неутрализиращите, а да има много повече от другите видове, които не защитават от повторно боледуване.

Затова според вирусолога наличието на антитела срещу COVID-19 само по себе си не е достатъчно за издаването на зелен сертификат.

Професор Аргирова призова хората, които са прекарали болестта, да се имунизират срещу COVID-19 от 3 до 6 месеца, след като са се излекували. Според нея тези, които имат антитела, но не могат да докажат преболедуване, трябва да се ваксинират.

Проф. Аргирова коментира още, че заповедта за въвеждането на зелени сертификати у нас е прекрасна, но е много закъсняла. Според нея тези мерки е трябвало да се въведат още през август, за да не се стига до толкова голям брой заразени.

Тя предупреди, че заради лесната циркулация на вируса в България има голяма опасност от появата на нови щамове с още мутации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
6
 
! Отговори
Капиталист преди 2 години
Тази е комунистическа внучка. Требе д ни дойдат от некъде капиталистически внуци ако исмаме да се опрвиме. Докато ни управляват внуци на комунисти винаги ще сме зле.
48
11
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 години
Професор Аргирова е вирусолога учил всички български лекари на тази наука. Не подценявайте казаното от нея с лека ръка. Ако има българин, на когото нещо да му е ясно в тази сфера е тя. И на тази възраст нито пари яя вълнуват нито СЗО може да и нарежда да си изкриви душата и да каже неща които не ги мисли.Не съм сигурен че е права обаче.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24Против грип няма имунитет, причината в това е, че се изменя постоянно вирусчето :) Аз съм боледувал 4 пъти от грип, веднъж без малко да хвърля топа, какъв имунитет те гони :)) Ако имаше ваксина против грип, щяха да е измислят досега, ама се променя всека година вирусчето :))
46
4
 
24
 
! Отговори
Спиридон преди 2 години
Няма как да се ваксинирам с препарат, който не ми гарантира защита!
45
2
 
15
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Нали колегите на тоя бабиер твърдяха, че имунитетът след боледуване е най добър. Ей, пусти милиарди, докато не ги приберат от човечеството няма да се спрат!
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото ще развалим далаверата с боденето през 6 месеца и Европата ще се разсърди и няма да снася кинти.
43
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И зеления сертификат им е мека мярка на тия празноглавци. Трява военни отряди да им слагат усмирителни ризи и да ги бодат принудително. Стига са умирали хора заради шепа лигльовци и лигли.
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Често обаче е възможно човек да не е образувал достатъчно антитела от вида на неутрализиращите, а да има много повече от другите видове, които не защитават от повторно боледуване." - да бабо, вие учените знаете по-добре от Създателя как да изграждате имунитет, защото Той не си е свършил добре работата, добре че сте вие да Го поправяте, ама защо и инжектираните се разболяват и умират и цялата кампания с ваксините се оказа провал. Айде ходете да палите свещи у цръквата.
41
2
 
25
 
! Отговори
Православен преди 2 години
Ужасяваща и демонична юдо-масонско-ционистко-комунистическо-фашистко-нацистко-илюминатско-сатанинска слугиня. Ще гниеш в затвора за този геноцид с лъжеваксини, еврейски зелени сертификати и всякакви други лудости! Продажна служителка на Новия Световен Ред!
40
3
 
20
 
! Отговори
истината преди 2 години
АРГИРОВААААА, ИЗВЪРШВАШ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ЩЕ ПЛАЩАШ, НАЛИ ЗНАЕШ?!
39
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да ревете, и да се пенявите, ваксинае си сложите, няма мърдане! МЪРДАНЕ НЯМА! ПРИМКАТА СЕ СТЯГА ОКОЛО АНТИВАКСЪРСКИТЕ КРЕХКИ ВРАТЛЕТА.
38
3
 
27
 
! Отговори
проф. Аргирова преди 2 години
Защото когато сутрин изгрее Слънцето, това може да не е то, а Луната. Само с издаден сертификат може да твърдите, че е Слънцето.
37
2
 
25
 
! Отговори
Някой преди 2 години
"Проф. Аргирова коментира още, че заповедта за въвеждането на зелени сертификати у нас е прекрасна" - бабе скочи от някой мост, без бънджи.
36
28
 
3
 
! Отговори
= преди 2 години
Антиваксър = аб0риген
35
5
 
27
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Тази баба е учила медицина по учебници от 19 век.
34
2
 
38
 
! Отговори
истината преди 2 години
ПЛАТЕНИ ПРОПАГАНДАТОРИ НА ВАКСИНИТЕ! АРГИРОВА, ГОВОРИШ АБСУРДНИ НЕЩА! СЪВЕСТ НЯМАШ ЛИ???
33
20
 
0
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
до анонимен 10ваксъри нещастни плачат и стенат чакайки линейка, но идва да ги прибира катафалка, гробари с гроба на ваксъра влачат..
32
3
 
33
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
А тези, които са преболедували леко или безсимптомпно защо да се ваксинират ?!___А младежите - защо да се ваксинират ?!___А колко пари Ви платиха, за да лъжете хората ?!?!___Все въпроси без отговор !!!
31
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво ли ви е сега при Румен Радев, харесва ли ви неговата Промяна, която ви обеща и реализира?
30
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли вкараме нашата игла - не даваме сертификат. Ако ще и 100 пъти да се го преболедували.