Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла

Това е опасно за живота на хората от медицинска гледна точка
Обновена: 22 окт 2021 09:21 | 22 окт 2021 09:20, Елка Василева
120
Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла
Снимка: архив, БГНЕС

Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини, обяви бившият здравен министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов пред bTV.

„Така се казва на хората, че са защитени, а от медицинска гледна точка е опасно за техния живот – могат да загинат заради глупави управленски решения. Освен това противоречи на европейския регламент“, уточни Ангелов.

Още по темата

Той напомни, че съгласно кратката характеристика на ваксините защита се изгражда 14 дни след поставянето на втората доза.

Ангелов уточни, че правителството на ГЕРБ би въвело също зеления сертификат, но с гратисен период. Още в началото на лятото трябваше да се каже, че това ще се случи, смята бившият здравен министър.

Той препоръчва да се признава и наличието на антитела срещу вируса.

По думите му служебния кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е обявил, че се съмнява във ваксините.

Друг пропуск според него е, че през лятото болниците на са били подготвени за новата COVID вълна.

Костадин Ангелов признава, че по негово време сме били първо място по смъртност от COVID-19 в Европа, но подчерта, че в момента сме първи в света (по данни на „Джон Хопкинс“).

„Ние се справихме със започването на ваксинационната кампания. Тя стартира с 27% желаещи да се имунизират и благодарение на информационната кампанията достигна до 60% желаещи през април“, твърди бившият здравен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До DiОтново не е прав и то неведнъж.....Човек си избира ваксина и му поставят първа игла. Имунитет се получава 14 дена след втора.... Само, че когато ми поставиха първа игла, никой не ми каза да стоя в изолация и да не ходя на работа до втора игла.....Следователно в този промеждутък, ако нямам симптоми на ковид, аз си ходя на работа....В случая света въведоха сертификатите и мен и още много като мен ни хвана между две игли.Да стоя здрав във вкъщи и да се крия до втора игла и още 14 дена?
27
0
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
А те от Европа малко глупости направиха, че и мислят те да се оправят с глупостите си.
26
1
 
10
 
! Отговори
Начи преди 2 години
Кухата ботоксова лейка да не се прави на героиня. Видяхме ги и им ядохме гепи попарата. Да каже какво конкретно предлага за да се справим . Като лекар, а не като тикволизач. Да каже, ама не знае щото не е специалист, нали. Сега берем ковида плодовете на другите такива гепирасти - ония с мустаците миколога и ония годжито хирурга.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупост беше и твоето избиране за министър,ама ето на,случи се.Глупости са и твоите изказвания,ама Босфор тв.ти дава трибуна.
24
8
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Определено не е вършил такива колосални простотии като сегашния...
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупост е въобще да има зелен сертификат.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов, тихо, мишленце малко!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 "Може да е глупост, ама е решение на Европа." Мне, не е. Даже ГЕРБ мислят да сезират ЕС за безобразията на Радев и служебните му слуги във връзка с това "решение".
20
4
 
7
 
! Отговори
стар преди 2 години
От април говореха че пикът на пандемията ще е октомври-ноември.Тогава Кацаров не признаваше Ковида и неглижираше ваксинациите с което заблуди много народ.Разликата е че Ангелов е практикуващ лекар -хирург,а Кацаров не виждал и лекувал нито един пациент тъй като не е лекар!Отдавна е изключен от БЛС.Ако бяхме последвали съветите на НОЩ,сега можеше пак да ръкопляскаме ,а не да се дърляме помежду си. Всичко е толкова просто но само като си отиде някой близък,антиваксърът запява друга песен!!
19
5
 
26
 
! Отговори
православен българин преди 2 години
Веднага излизане от ЕС и НАТО и никакво сближаване с Русия, защото и там започват еврейските репресии за ваксиниране. Навсякъде се налага Нов Световен Ред. Следователно всеки се оправя сам и няма доверие на никого. Това е ключът към успеха, както пише пророк Михей в Стария Завет. А със световните еврейски господари, ционските "мъдреци", равнините и изповядващите еврейската ерес лично Бог ще се занимава. Той ще ги изтреби до крак, а за иудаизъм повече няма да се говори. Но те не знаят това.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 Който е страхливец и не желае да спазва правила, касаещи здравето на другите...Да хваща гората. Никой не желае да слуша глупости, че сутринта по тв се смях с глас на ромите....Пускат вируса по въздуха и ваксинират, за да измрем...Не се ваксинирай, но спри да обиждаш хората, които наистина се нуждаят да се предпазят...
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е глупост, ама е решение на Европа. Кой си ти, ***?
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти каква глупост си ?......Когато се постави първа игла, да не би да стоя в изолация до втора??? Ако човек не е със симптоми, какъв е проблема да имам временен документ, за да се движа свободно? Ангелов, моля, дръж се като лекар, а не партиен член !
15
7
 
3
 
! Отговори
Di преди 2 години
Веднъж и Ботокса да е прав
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно е прав, това са пълни глупости след първа игла да има сертификат. Измиване на ръце се казва това. Разни джендърски Ив-и беснеят от безсилие.
13
10
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
От г.л.у..п.а.ц.и какво да очакват хората - глупости! Присмял се х.ъ.р.б.е.л на щ.ъ.р.б.е.л! Забрави бързо ти какъв министър беше! Не е минало много време хората помнят
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агелов говори за двудозовите ваксини и е напълно прав. Това е ИЗМАМА, с цел да се заобикалят мерките. Здравното министерство мисли да *** себе си! Това е некст левъл: да докараш самозаблудата на ***-ьо и да я направиш държавна политика. Това само комунистите го могат.
11
7
 
27
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Излизане от ЕС ВЕДНАГА!
10
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя как може да е толкова противен и нагъл бе!
9
8
 
22
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ОТ ВЪНКА ГИ НАТИСКАТ И ТИ ДА БЕШЕ МИНИСТЪР И ТИ ЩЕШЕ ДА ПЕЕШ СЪЩАТА ПЕСЕН