Д-р Миндов: Опашките ще доведат до нов епидемиологичен взрив

Лекарят е на мнение, че се е създал хаос в държавата с кратките срокове
22 окт 2021 08:42, Ния Христова
109
Д-р Миндов: Опашките ще доведат до нов епидемиологичен взрив
Снимка: БГНЕС
"Ние също работим на първа линия и основната тежест, всички болни, идват при нас. Освен COVID има и други болести", заяви в ефира на Нова тв председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.
 
Медикът даде пример с мерките във Великобритания, където колегите му се готвят за стачка. И обясни, че те са недоволни от решението на правителството да бъдат преглеждани присъствено всички. 
 
Д-р Миндов подчерта, че в България това обаче е практика и общопрактикуващите лекари преглеждат и COVID болните, а COVID зоните не работели както трябва.
 
"Аз не одобрявам това, което се случи. Но в цяла Европа има сертификати. Какво се случи тук?  Кратките срокове и това, че хора, които не са ваксинираха, „се юрнаха” по опашки или за сертификати или за да се ваксинират. Това ще вдигне процента на заболелите. Това ще доведе до епидемиологичен взрив. Създаде се една паника в държавата, хората не могат да отидат на работа", смята лекарят.
Още по темата
 
Той алармира за срив в Националната здравна информационна система и изтъкна, че за срок от близо 24 часа д-р Миндов и колегите му не са можели да въвеждат нито рецепти за хронично болни, нито броя на ваксинираните от тях.
 
"Вчера съм ваксинирал 12 души, но нямах възможността да изтегля референтен номер и да дам т.нар междинен сертификат, който се дава след поставяне на първа доза. Много голямо затруднение ни създаде това. Хората бяха връщани, а това са хора с хронични заболявания с животоподдържащи лекарства. Силно се надявам това да не продължи и днес", сподели д-р Миндов.
 
Според него при такъв срив на системата електронната система е била в локдаун. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиша за тези които не вярват:1.Обиколете болниците в София и намерете свободно легло за ковид болен2.Има нужда от помощ в ковид отделенията(там за 1 минута ще се убедите ,че има ковид)3.След ковид отделението ще убеждавате всеки да се ваксинира4.За вас ще е късно да се ваксинирате ,понеже ще сте заразен с ковид в ковид отделението5.Ваксината помага и това е единственото разумно решение
80
3
 
6
 
! Отговори
говедо! преди 2 години
Аз съм вакснирина и със сертификат от 30.05.2021. Преболедувах го преди 2 седмици, 60 часа температура и главоболие. Искам да ЗАЯВА 2 неща: първо, ваксинирането е много важно, но трябва да е осъзнато, а не наложено! Да се обяснява и убеждава, а не да се принуждават хората насила! Второ, смятам, че сертификатът е задължителен след поне 60 % напълно ваксинирани и преболедували и с ГРАТИСЕН период от поне 60 дни - да помислят и да има време за 2 дози!
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така не схванах къде отиде научната общност ,която смело заяви преди две г,че само колективния имунитет ще ни спаси.Вече забравихме всичко научно и се надпреварваме с нова и нова тоталитарна мярка.Онзи ден от медицинско лице чух някаква интерпретация на Русо и ми светна .Тия ни налагат една нова диктатура.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От СЗО бяха много притеснени, че няма достатъчно ваксини за бедните страни в Африка. Сега се оказва, че в Африка има спад на случаите, а Европа 7 % ръст. След всичкото бодене
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали си на опашка в магазина или в метрото, какно значение има. Кой създава напрежение? Само бля, бла....Стига вече с тези черни прогнози. Проблем е негативността, простията, но мина на живот, манталитета. Българина си обича драмата и негативизма, храни се от това и го прави щастлив. Този народ мре най-вече от простотия.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миндов ,Миндов миришеш през интернет даже на ГЕРБ.
75
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх ги да не би ваксините да им причинят нещо. Ами милиарди по света вече се ваксинираха! Отделно Ковида причинява трудно или въобще неизлечими последствия. Затиснали са си ушите и пищят: васкините ще ни причинят нещо си. Де що глупост има я попиват като гъба. Все повече си мисля, че Ковода Природата го прати да прочисти Човечеството и да е ефективен създаде антиваксърите.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, добрутро.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77Затради тези кретитта сме на този хал! Тези ми докараха Радев и Трифун. Тези ни дърпат назад. Ядат всякакви социални фондове и данъците ни. Какви тежки усливия те гонят? Я виж колко свободни места с високи за нашата страна доходи има, но се иска образование и квалификация. Като дойдат бюрото по труда питатсамо как по-дълго да си вземат обезщетението, а не как да добият нова квалификация и станат конкуретни!!!!
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля не нападайте хората от опашките за ваксини. Почти всички те се борят за хляба на себе си и семейството си. Всички цени се вдигат неконтролируемо вече, от вчера и ЕС каза всяка държава да се спасява сама, идва зима, ако тръгнеш да си търсиш работа вече питат ваксиниран ли си. В България има много хора, които работят при тежки условия, само за да има какво да сложат на трапезата си. Тях тези ваксини не могат да ги уплашат, но гладът плаши.
71
0
 
3
 
! Отговори
DEMOCRACY преди 2 години
НОВИЯ ЩАМ PSYCHO-schizo-CORONICUS ще доведе до параноидно-компулсивни взривове от системно редуващи се притъпи на агресия, подтиснатост, нещастие и отчаяние у повечето здрави българи.
70
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами естествено,че ще ти иска личната PCR,няма да си разнасяш вирусите.
69
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това не е вярно. Миналата зима като се разболях, личната лекарка директно ми даде направление за PCR по телефона и каза че ще ме приеме само ако тестът ми е отрицателен. Е, дотогава ми мина и без лекарска помощ. Така че не е вярно това, че нашите общопрактикуващи лекари приемали и болни с КОВИД. Бягат от тях все едно са чyмaви!
68
2
 
4
 
! Отговори
До70 преди 2 години
Най вероятно трябва да си отговориш самият ти,какво става,след като претендираш да си Лекар а не да питаш Тук!
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питащият като лекар, да желаещите да се ваксинират се съветват от истинските лекари първо да си направят тест и снимка на бял дроб и тогава да се ваксинират.
66
1
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТАКА НА ВРЕМЕТО ПРИ СОЦА СЕ РЕДЯХА НА ОПАШКИ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ И МНОГО АКТУАЛНИ ДЕФЕЦИТНИ СТОКИ. ТАКА ЧЕ ОПАШКАТА Е НАВЛЕЗНАЛА МНОГО ДЪЛБОКО В БИТА НА БЪЛГАРИНА
65
0
 
6
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Сигурно и това го има,надписване болните с цел финасово облагодетелстване,но в крайна сметка това не може обори факта,че има вирус който ни създава все по големи проблеми и ние като хора трябва да намерим начин да се справим с него!
64
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противниците на ваксините,първо бих ги попитал?Има ли проблем в момента-Да или Не.Ако е Да,Какви и колко са ни начините за неговото решаване.Старият работещ-пълно затваряне.Масово ваксиниране и ограничение за нежелаещите.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 64 - Още по-случайно в БГ всички смртъни случаи, освен тези от катастрофи, се пишат "от Ковид"...... Ето ти защо тука са толкова много на ден, а в Дания - едноцифрено число!
62
2
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТАКА НА ВРЕМЕТО СЛЕД 9.9 1944 БЪЛГАРИНА СЕ РЕДЕШЕ НА ОПАШКИ ДА ВЛИЗА В ТКЗС.