Д-р Миндов: Опашките ще доведат до нов епидемиологичен взрив

Лекарят е на мнение, че се е създал хаос в държавата с кратките срокове
22 окт 2021 08:42, Ния Христова
109
Д-р Миндов: Опашките ще доведат до нов епидемиологичен взрив
Снимка: БГНЕС
"Ние също работим на първа линия и основната тежест, всички болни, идват при нас. Освен COVID има и други болести", заяви в ефира на Нова тв председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.
 
Медикът даде пример с мерките във Великобритания, където колегите му се готвят за стачка. И обясни, че те са недоволни от решението на правителството да бъдат преглеждани присъствено всички. 
 
Д-р Миндов подчерта, че в България това обаче е практика и общопрактикуващите лекари преглеждат и COVID болните, а COVID зоните не работели както трябва.
 
"Аз не одобрявам това, което се случи. Но в цяла Европа има сертификати. Какво се случи тук?  Кратките срокове и това, че хора, които не са ваксинираха, „се юрнаха” по опашки или за сертификати или за да се ваксинират. Това ще вдигне процента на заболелите. Това ще доведе до епидемиологичен взрив. Създаде се една паника в държавата, хората не могат да отидат на работа", смята лекарят.
Още по темата
 
Той алармира за срив в Националната здравна информационна система и изтъкна, че за срок от близо 24 часа д-р Миндов и колегите му не са можели да въвеждат нито рецепти за хронично болни, нито броя на ваксинираните от тях.
 
"Вчера съм ваксинирал 12 души, но нямах възможността да изтегля референтен номер и да дам т.нар междинен сертификат, който се дава след поставяне на първа доза. Много голямо затруднение ни създаде това. Хората бяха връщани, а това са хора с хронични заболявания с животоподдържащи лекарства. Силно се надявам това да не продължи и днес", сподели д-р Миндов.
 
Според него при такъв срив на системата електронната система е била в локдаун. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ескпертен дебат между Milena Koleva и шефа на ковид отделението на Пирогов, по Нова те, Здравей България.. Искрено ядосан докторът обясни, че хората му чакат на опашка за антигенен тест, докато за 160 Ковид болни се грижат 3ма души.. И ЯСНО КАЗА, ЧЕ ОТ 2 ГОДИНИ СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ, ИМАТ АНТИТЕЛА И Е "ПРОФЕСИОНАЛНО МАЛОУМИЕ" ДА НЕ СЕ ПРИЗНАВА НАЛИЧИЕТО АНТИТЕЛАТА ЗА ИМУНИТЕТ. Казва го шефа на Ковид отделението в Пирогов, не аз..
40
0
 
5
 
! Отговори
бягам в Русия преди 2 години
До Истината Щото държат на земята ви, пък и има едни 20 млн афганистанци евтина раб ръка за настаняване..
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо половината работещи са сегрегирани? Защо за някои трябва зелен сертификат, а за държавните служители не трябва? Нима те не боледуват?
38
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат няма никаква медицинска логика. Целта му е друга! Събудете се спящи! Не чухте ли какво каза шефът на ковид отделението в Пилогов?
37
2
 
29
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ваксинацията я налагат насилствено от ЕС. ЕС не признава антителата на преболедувалите. РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! ЗАЩО ДЪРЖАТ ТОЛКОВА НА ВАКСИНИТЕ?
36
0
 
1
 
! Отговори
до черен чувал преди 2 години
Споко и твоите червеи ще са бели. Свиквай с мисълта.
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не можахте да разберете че на никой не му пука за вашето здраве. Не мога да повярвам че мнозинството от хората все още си мислят че има някакъв смъртоносен вирус и че всичко което се случва е реално. Не разбирате ли че ни унищожават и вие се съгласявате? Ама как може да сте толкова прооости бе? Не ви ли пука поне за децата ви? наистина ли искате децата ви да "живеят" в такъв свят?
34
8
 
1
 
! Отговори
черен чувал преди 2 години
До зелен хайвер Обаче чувалът е черен..
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми може да става вьпрос за много кеш - ваксините носят огромни печалби
32
0
 
26
 
! Отговори
зелен хайвер преди 2 години
Зелен сертификат, зелена сделка, зелена енергия, зелена зона, зелен чорап....... зелен хайвер
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа, ситИхте ли се, умници??!!!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хората бяха връщани, а това са хора с хронични заболявания с животоподдържащи лекарства."------------Сега разбрахте ли кои се редят на опашки?
29
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цяла Европа има сертификати и заразата никъде не е стихнала. Погледнете графиката на Англия, погледнете графиката на Израел. Готвят се за нов локдаун. За какво са тези сергификати? Защо трябва допълнително да си усложняваме и без това невъзможния живот?
28
3
 
7
 
! Отговори
Предложение.. преди 2 години
Уж Тиквария пълна с АйТита с по 10 бона заплати пък системите на всичко се сриват!Абе вземете няколко АйТита и 7м дайте по 20 бона заплати да оправят тия системи бе!21 век сме пък системите им на Уиндоус 98!Пък и от вчера си имаме тиквен Суперкомпютър..вържете си системите към него
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС изпразва фона Чуждестрана помощ предназначен за бедни страни и срещу бедноста за да закупи над 500 милиона дози , като избрания разпространител е фирмата на Бил Гейтс Гави Кови
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достатъчно е учениците да минат онлайн за две седмици, какви са тези дебилни сертификати и каква е целта им?
25
7
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Пред глупостите на радевото правителство баце вече ми изглежда като - агнец
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз не одобрявам това, което се случи. Но в цяла Европа има сертификати."..............Превод: Аз одобрявам това, което се случи. Просто си измивам ръцете с ЕС.
23
1
 
11
 
! Отговори
бягам в Русия преди 2 години
До Анонимен Сертифийатът е европейски, а не руски. Дебелият холандец дойде преди 3 дена и почнаха да те бодат от тогава.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#КОЙ върти бизнеса с тестовете? За стотици милиарди иде реч. МАФИЯ!!!!