Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!

„Европа се готвеше месеци наред за зеления сертификат, ние демонстрирахме нихилизъм“
Обновена: 23 окт 2021 10:44 | 23 окт 2021 10:28, Елка Василева
167
Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!
Снимка: архив, БГНЕС

Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането са необходимост. Около това се обединиха общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е член на УС на БЛС, и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова пред bTV.

Но според юриста новите ограничения са довели до разделение в обществото, защото заповедта се променя за кратък период от време.

Общопрактикуващият лекар не сподели това мнение и заяви, че промените се налагат заради постоянните атаки срещу решенията, които са в синхрон с европейскитe.

Още по темата

Според нея затова е трябвало да се промени само у нас правото да се взима зелен сертификат при първа игла и да се увеличи признаването на същия за 12 месеца при преболедувалите.

Д-р Николова призова всички да се ваксинират, защото има много заболели сред децата. Тя обясни, че в нейната практика има и много млади хора, които боледуват втори път и то тежко, както и такива на кислородна терапия.

Адв. Петрова обаче разясни кое притеснява някои юристи.

"Щом в рамките на 24-48 часа една заповед има нужда от ревизия, това показва, че не е взето навреме решението. Не съм против мерките и против ваксините. Но съм против непропорционалните мерки, които се налагат от вчера за днес, без да се дава яснота какво ще се случи оттук нататък, защото цяла Европа се готвеше месеци наред за зеления сертификат, а при нас още в разгара на лятото, когато нямаше вълна, ние в България предпочетохме да демонстрираме нихилизъм. Мерките не бяха спазвани през лятото и се оказваме изненадани от зеления сертификат. Какво се случва със системата не беше оценено правилно", обясни Петрова.

Според нея мерките са непропорционални.

"Плашещо е какво се случва с децата и реакцията спрямо тях, че си отиват на онлайн обучение. Голяма част от мерките са непропорционални , тъй като не се намира решение за хората, които не са ваксинирани по медицински причини, не се намира решение за работодатели, на които се вменяват функции, които те не могат да изпълнят най-малкото защото когато имаме една мярка, тя трябва да има достатъчно разумни алтернативи. И ако алтернативите са ваксина или тест, едното е безплатно, другото с немалка финансова стойност", заяви още Петрова.

Според д-р Николова обаче хората просто се отнасят пренебрежително към здравето си.

"Ако вземем двама лекари – единият има 100% ваксинирани пациенти, другият – 18%. Разликата е, че първият е ветеринар. Пита се в задачата защо към домашните си любимци се отнасяме с такава грижа и ги обезпаразитяваме и ваксинираме, а към себе си отнасяме пренебрежително“, коментира тя и добави, че лекарите са много натоварени от поредната вълна, многото смъртни случаи и преживяват всяка история и след работния си ден.

Д-р Николова обясни и че почти 90% от пациентите на домашно лечение са поети от общопрактикуващите лекари, което ги поставя в ситуация да работят денонощно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно защото не сме пренебрежителни към себе си, за това не се инжектираме! Аре у лево с офчата ви пропаганда!
112
2
 
16
 
! Отговори
СТИГА преди 2 години
ПРОПАГАНДА и НАГЛА !!!!!
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само ни превърнаха в домашни любимци, но и скоро ще се отърват от нас за да им остане екологична планетата наторена с естествена тор от нас.Тогава дивеча ще се разхожда спокойно по улиците и избраните няма да имат нужда да ходят на лов.Това е новия световен ред.
110
1
 
29
 
! Отговори
Ох леле преди 2 години
Таз Николовица, потвърждава, че по-голямата част от общопрактикуващите лекари саедна безхаберна пасмина. Да ме прощават останалите. Лелекей, ми те за удобство повечето домашни любимци са и кастрирани ***! Че дай за пример пълният пакет услуги. Изобщо коя тъмна част н агладкия ти мозък роди подобно сравнение?
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българите са домашни любимци на политиците и винаги ще бъдат
108
13
 
2
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 2 години
До ония дето се разхождал: Ми ако в Европа ти е фашизъм, бегай в Северна Корея. Там ще ти е точно. Или може би искаш да си в путинова Русия, където нямаш право на различно мнение. А аз историята съм я чел, много преди теб. И снимки съм гледал. Може би ако тръгнат да те правят ***, ще разбереш разликата между тогава и сега....
107
20
 
3
 
! Отговори
Убеждавам се, че преди 2 години
Бойко е поне три пъти по-умен от 75% от населението на територията. Преболедува и след известно време се ваксинира.
106
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от професори и професорки...Преди време една обясняваше,че щом ядем по три пъти на ден е нормално да си сложиш три ваксини.Сега ни сравняват с кучета и котки...Баси и ***.Или вече сме домашните любимци на елита?
105
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!".................Трябва да се обезпаразитим и кастрираме за да са доволни господарите.
104
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук да не пишат разни от ромската махала на Кюстендил? Същото потресаващо безхаберие: чипират ги, бездетни ги правят, надуват ги като балони, почват да светят като крушки... Ех, мъка...
103
6
 
12
 
! Отговори
Богослов преди 2 години
То проследяващият чип е в телефонитеСмеех се когато четях - навремето притчите на - иоан , че ще доиде време които не носи белега на звяра няма да продава и няма да купуваЗа жалост вече не ми е смешно
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кънчо СпрънджевСмятай някои сме се разхождали и няма дарама :) Жалко е да се правиш на много умен, а всъщност да не казваш нищо полезно. Почети малко история и сравни фашизма с тва, което се въвежда сега. Евентуално ще видиш приликите, ако ти е останало поне малко мисловен процес.
101
5
 
19
 
! Отговори
Ре преди 2 години
В момента кучетата се радват на по-голяма свобода от хората. За разлика от хората, които биват старателно дресирани чрез всяване на страх.
100
12
 
5
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 2 години
На всички, говорещи за фашизъм, предлагам разходка из лагерите на фашизма в Германия. Обещавам ви душевни травми до живот. Обещавам ви много сълзи. Обещавам ви да осъзнаете колко жалко душици сте.
99
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече открито ни вземат за домашни любимци, които трябва да се стрижат и обезпаразитяват. Остана само за намордник с проследяващ чип да настояват, за да не се изгубим ;)
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ. А ти за чиста порода ли се имаш?
97
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директен намек, че властта гледа на вас не по-различно отколкото на домашно животно за отглеждане.
96
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се срещу ковид, за да заприличате на животни. Това ли казва госпожата или така ми се струва?
95
1
 
15
 
! Отговори
до 100 преди 2 години
Някакъв проблем имаш с хората, които са го преболедували ли че натискаш всички да се ваксинират?
94
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли накъде отива. Сложиха ни намордници, следват ваксинационни паспорти и може сами да си сложим каишката на врата. Директно ни го казват, но се намират още безумци склонни да се "ваксинират".