Акад. Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плати

Той отново призова хората да се ваксинират срещу COVID
24 окт 2021 19:09, Нели Христова
345
Акад. Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плати
Снимка: БГНЕС

Академик Богдан Петрунов, известен специалист по имунология, категорично не препоръчва връщането на децата в училище при сегашното положение в България с ковид. Положението действително е тревожно, заяви той в предаването "Говори сега" по БНТ.

Академикът поясни, че за големите ученици може да се препоръча ротация - да редуват връщане в училище и дистанционно обучение. За малките ученици от 1 до 4 клас това превключване ще е трудно, признава той.

Има изследвания във Франция, които показват, че при ротация е 12,5% вероятността да има епидемия. Когато децата са постоянно в клас, вероятността скача до 27%.

Акад. Петрунов се обяви и срещу още едно искане, което президентът Румен Радев постави днес на среща със служебните министри. Известният учен смята, че не трябва да има безплатни текстове  за коронавируса. "Който не иска да се ваксинира, да си плати. Не е редно обществото да плаща незнанието и нежеланието на някого, след като има безплатни ваксини", категоричен е академикът.

Той поясни, че не може да се смята за зелен сертификата тестът за броя на антитела. Не са важни те, а клетъчният имунитет, подчерта топ специалистът. Трябва да се престане с мантрата за антителата, призова той.

Акад. Петрунов поясни, че не може да се прави масово тест за т.нар. Т клетъчен имунитет, защото е висока цената му и изисква специалисти, които да го правят.

Той отново призова хората да се ваксинират срещу COVID.

Според него говоренето срещу ваксините трябва да бъде инкриминирано, защото тези хора са опасни за обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил академик. Но като лъжец е много по-голям.
256
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички лекари, звезди, министри, агитиращи за ваксинация предлагам да се карантинират в лагер. Същите заразяват обществото със страхови послания. Целта е ясна - стрес, разбиване на психиката на индивида, лесна подчиняемост.
255
0
 
33
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Петрунка , а ти любезни колко години вече получаваш пенсия.Не е ли време да започнеш да връщаш?
254
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който лъже обществото също трябва да си плати.
253
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка мисирка и мисирковата й ТВда плаща солена глоба,ако прави предаване срещу мерките, ваксините и т.н.
252
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И гРоЗНитЕ да си плащат.
251
39
 
4
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Много правилно. Който не се вакса, значи не приема болниците и лекарите за авторитет. Тогава да се спасява сам, за чий да го спасяваме с наши пари?
250
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксайте се, бре, че измрехме куту пилци!
249
0
 
12
 
! Отговори
Гхцж преди 2 години
Ок, ще платят. Но на теб ли?
248
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** изпукалия 'топ' специалист
247
2
 
41
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Почти всеки по-долу предлага нещо. Аз предлагам фокусът да се премести върху здравната система и да вземат да я оправят, защото заради това, че не можела да се справи, са всички тези циркове. Който е болен, трябва да намерят място и начин да го лекуват. Преди години, когато нямаше изисквания на Здравната каса, се намираше място за всички болни в болниците, нямаше проблем да са и на легла в коридора, като са повече. При епидемии се преобразуваха някои отделения в инфекциозни, без много шум.
246
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е редно обществото да плаща незнанието и нежеланието на някого, след като има безплатни ваксини".......абе тия хора на пазара ли са, се чудя. По този логика пушачи, свръхтегло, алкохолици, с болнични всеки месец, защото са на държавната хранилка и обществото също плаща.
245
20
 
6
 
! Отговори
До258 преди 2 години
*** кой какво печели,нещата трябва да се поуспокоят а начинът е масово ваксиниране ако трябва и с трета и с пета игла,защото заради колапса в здравеопазването в момента от един апендицит можем да си заминем!
244
10
 
22
 
! Отговори
До 257 преди 2 години
Умньо, а ти не гледаш ли, че тая гад от ваксини не се плаши и във ваксинирана Европа филма продължава, само, че вече болните са и ваксинирани. Какво правим нататък трета, пета игла и файда йок. Да строят ковид болници, да плащат повече на медицинския персонал да си стои в Бг. Да не говорим, че чисто статистически ковида е далеч назад като причина за смъртност в сравнение скласическите, така че не пелелиш безсмъртие сваксата споко.
243
11
 
8
 
! Отговори
До256 преди 2 години
Какви осигуровки бе умньо,не виждаш ли че заради тая гад цялото здравеопазване е на колене,не намерим ли начин да се справим с нея,дупце да ни е яко,нито осигуровки нито пари кеш ще ни спасят утре при недай си боже някакъв друг проблем!
242
2
 
6
 
! Отговори
До 255 преди 2 години
Въобще не става въпрос за сертификата и клюкарската гледна точка кой как щял да гледа. Въпроса е за спешната помощ и осигуровките, ама май толкова ти е акъла.
241
16
 
13
 
! Отговори
До251 преди 2 години
Ами върви утре в МОЛ-а и ще повярваш,ако искаш може да отскочиш и до съседите Румъния,Гърция да речем и ще повярваш отново!Време е да разберете,че съвсем скоро ще ви третират като прокажени заради липса на сертификат,така че си опичайте акъла!
240
30
 
13
 
! Отговори
Ver преди 2 години
От 60 коментара само 4-5 са в графата Да. Шокиран съм колко до какво безумие са стигнали анти-ваксърите и псевдо-умниците. Гонещи някакви лични свободи. Грам логика в главата и разбиране на медицинските факти. Не разбраха, че пандемията се првмахва с масово ваксиниране и предпазване един друг. Фейсбук, Пайнер и Слави им е в главата. Стойте блокирани месеци наред тогава. И плащайте като попове за всеки тест за да ходите да бодвате нещо в Хепи. Аман от коне с капаци и балкански конспиратори.
239
3
 
22
 
! Отговори
До 248 преди 2 години
Право на лечение имат всички български граждани, осигуряването е на солидарен принцип и с моите пари лекуват/ваксинират дори де .(В ил като теб и всеки,който има нужда, така че аре да не правиш чужда сметка и да не плачеш на чужд гроб. Иначе според твоята теория не трябва да лекуват затлъстелите, пушачите, неспортуващите, хранещите се с храни с консерванти вкл.бързо хранене и т.н. индивиди ., които според теб умишлено вредят на здравето си, + плюс аще няколко дето на теб са ти несимпатични.
238
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам хората над 60 да си седят у тях или да се ваксинират, щото са най-уязвими. Ако не се ваксинират, пълен локдаун за тях