Служители на РЗОК Пловдив не отидоха на работа заради сертификата

Някои от тях са излезли в неплатен отпуск
74
Служители на РЗОК Пловдив не отидоха на работа заради сертификата
Снимка: БГНЕС

Служители на Районна здравноосигурителна каса /РЗОК/-Пловдив не отидоха тази сутрин на работа заради изискването за зелен сертификат, научи репортер на БТА в града. По думите им, една част от тях са излезли в неплатен отпуск.

Няма напрежение в РЗОК-Пловдив във връзка с изискването служители да влизат на работа срещу зелен сертификат, което е в изпълнение на заповед от Националната здравноосигурителна каса. Това каза за БТА говорителят на касата Мария Димитрова.

По думите й, освен ваксина и преболедуване, служителите имат възможност да си правят 24- и 48-часови тестове срещу 10 лева. Тя не отрече, че сутринта е имало служители пред сградата, които са отказвали да си направят тестовете, защото са платени, но по думите й това не е попречило на работата на касата. В тази връзка Димитрова припомни, че ваксините са безплатни и касата няма как да е поеме финансовата страна на тестовете.

На въпрос има ли служители в неплатен отпуска заради ситуацията, Димитрова каза, че излизането в отпуск не се придружава с причината за това и РЗОК няма как да знае кой защо излиза в отпуск. Според нея обаче, голяма част от тях са в неплатен отпуск заради децата, които от тази седмица са си вкъщи заради дистанционното обучение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
21
 
5
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Уволнете ги.
19
15
 
8
 
! Отговори
Беселина преди 2 години
Като видя "Анонимен" да си брани правата, превивам се от смях. Защо не си напишеш името или поне псевдоним, чиновник жалък? Не стига, че не ви удържат осигуровки, както на нас, ами и да ви плащат тестовете! Каква наглост! Ваксините са безплатни. Като не искаш, плащай си теста. В частния сектор никой на никого нищо на плаща, калинки гербави! Поне да работехте нещо, създавате само главоболия на хората.
18
8
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До data: И аз това не мога да си обясня. Първи по бедност в ЕС, топ 4 по смъртност от ковид в света, най-старите коли, най-ниските доходи в ЕС, най-лошото здравеопазване, най-мръсния въздух, най-ниската ваксинация отвсякъде си на последно място ама продължаваш да твърдиш ,че си прав :) Това говори само за едно нещо - нарича се мало умщина и тъпу нгерство :) Затова .... който на каквото си постеле на това ще легне...
17
7
 
2
 
! Отговори
до Solar Power преди 2 години
До 4.9 млрд (70% трябва да се редуцират) остават още 1.4 млрд.Действайте!
16
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямало напрежение! Хахаха! Като изисквате антигенни тестове, за да ни допуснете до работа, ще ги плащате! Щом министърът се е разпоредил, значи е направил сметка на парите, ама не на нашите жълти стотинки!Иначе възпрепятствате служители да изпълняват задълженията си.
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 6-тата доза, ако не започна да се телепортирам и да чета мисли, минавам към лагера на антиваксърите.
14
3
 
13
 
! Отговори
питанка преди 2 години
За администрацията няма изискване за сертификата. Зашо притискат служителите? И тестовете са на 48 и 72 часа а не на 24 и 48
13
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи може и без тях!
12
26
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Коментар: Смятай щом 3.5 милиарда се ваксинираха а бугарина не иска .... какво ни е нивото :(
11
8
 
18
 
! Отговори
РАДЕВ Е ПРОДАЖНИК преди 2 години
Със "ЗЕЛЕНИЯ сертификат"--Радев продаде "Промяната" на БРЮКСЕЛ И САЩ.ПРОМЯНАТА --УМРЯ!!!
10
8
 
33
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Смятайте щом тези дето им плащаме здравни осигуровки не щат да се ваксинират що за ваксини са "ваксините"!
9
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да дадат пример, тия даже неваксинирани. И те ми били медицински работници. Хайде в неплатен или уво и да ги няма, все ще се намерят желаещи на държавна хранилка.
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Айдее, пътя! Тръгнали да проверяват и да налагат санкции, а тях кой да ги провери ?
7
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги освобождават! Все ще се намерят хора за държавна работа.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Администрацията и тя да разбере, че има пандемия. Ами ако са като частниците - днеска отваряй, утре затваряй и после пак... Гевезалъци администраторски. Свикнали държавата всичко да им плаща, искат и тестовете да им плащат.
5
8
 
39
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
РЗИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ АЛОООУ ТУКА СТАВА НЕЩО ГОЛЯМО.НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАТЕ
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Димитрова припомни, че ваксините са безплатни" - не са безплатни. Всички ние, данъкоплатците сме ги платили от собствения си джоб и то без да сме дали съгласие за това.
3
23
 
10
 
! Отговори
Мангъропитеци преди 2 години
Тоест те желаят да си го изкарат неваксинирани, за да тестват имунната си система. Разбира се в случая е достатъчно просто да си правят тест на всеки 2 дена.
2
32
 
12
 
! Отговори
Anonymous Maximus преди 2 години
Братя и сестри викай на неграмотната си рода. Заради такива поп-Кръстьовци сме на дъното на поредната класация, и пак се чудим "Как ще ги стигнем?"...
1
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде всички на протест, братя и сестри!