Доц. Гломб: Локдауните не са лоши, но са мярка от Средновековието

"Делта" продължава да доминира, посочи виросологът
27 окт 2021 10:42, Ния Христова
45
Доц. Гломб: Локдауните не са лоши, но са мярка от Средновековието
Снимка: БГНЕС
"Кривата на заболеваемостта от COVID-19 хвърчи нагоре буквално като ракета", заяви пред bTV доц. Любомира Гломб, завеждащ отдел "Вирусология" в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).
 
Според нея четвъртата вълна се отличава по това, че "Делта" вариантът засяга и децата от 0 до 19 години.
 
"Делта" вариантът продължава да доминира, от 500 проби седмично, които се секвенират, всички са такива", отбеляза тя.
 
"За децата най-подходящи са тестовете за самотестване, така родителите ще бъдат спокойни. Децата от 1 до 4 клас ще се нуждаят от помощта на родителите, но другите ще се справят и сами", посочи тя относно тестването на децета в училище.
 
Доц. Гломб обясни, че антителата не ни защитават от повторно заразяване.
Още по темата
 
"Тези антитела, които гарантират, че съответният индивид е предпазен от заболяване, са вирус неутрализиращите антитела. Доказването им се прави с вирус неутрализираща реакция, тя е единственият метод", обясни вирусологът.
 
След боледуване сертификатът важи 6 месеца, а сертификатът след ваксина една година.
 
"От край време е известно, че коронавирусните инфекции повтарят. Сертификат след първа доза от вирусологична гледна точка не е много добре издържано, но от прагматична все пак е нещо", смята доц. Любомира Гломб.
 
"Локдауните не са лошо нещо, но вече има и по-модерни начини за справяне с кризата. Това е мярка от средновековието, още когато са въведени карантинни мерки", обясни тя.
 
"Ваксините са създадени, вече мина година и половина, тяхното приложение сред населението е широко, милиарди са ваксинирани срещу COVID-19, нито една ваксина не е подлагана на такива дълбоки проучвания какво се случва след прилагането й", каза още доц. Гломб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц. Гломб да погледне какво се случва в Белгия: при 87% ваксинирани, пак се връщат към "средновековните мерки"- маски на закрито и работа от дома.
40
6
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Защото не се ваксинирате. Ваксини- няма локдаун, няма ваксини- лакдаун след локдаун..За справка- скандинавските страни. Там са ваксинирани по 70%, други са го изкарали и вече махат и маските. Тук заради дървени философи дълго време ще си играеч на затвори- отвори
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли един екземпляр от антиваксърите, или от антисертификаторите /сложна дума/, който като плюе, плюе, плюе, накрая да каже - Ние имаме план за тая епидемия и накратко да го изложи пред народа. Или горните са едни хора, които просто критикуват каквото им се изпречи по пътя, но обективно разбиране и план за справяне с нещата нямат. Това са хора родени да мърморят и да недоволстват. Бил Гейтс щял да им инжектира чип и други простотии.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мярката в средновековието е била burn down не lockdown ;)
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните разнасят заразата като плъхове през средновековието.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Локдауните не са лоши, но са мярка от Средновековието" Това е така. У нас нито средновековие като в Западна(ла) Европа е имало, нито локдаун като техния имахме. Защо, обаче, сега искат да гледаме от такива *** и да правим локдаун по техния средновековен модел?
35
2
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Доц.Гломб , за година и половина не каза ли всичко , което има да казва по тоз въпрос?
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме си в Средновековието по манталитет и интелект. Прочети коментарите за доказателство
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ваксини полза няма бе! Маската спаси ли ни ? Не е ,задушавам се с нея 8 ч на работа и като добавим и в магазините .Ваксините няма ефект ,ако е писано да пукна ще пукна и с ваксина или без .Няма да си правя ваксина ..Искат да ни разпределят на ваксинирани и НЕваксинирани .Мамка му .Локдаун за всички .Щото мамка ви ,и преболедувал коронка отново може да се зарази ,Разберете го бе ! С сертификата в *** !
32
6
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До Директива EU9265A2 - починалите от няколко месеца си се катерят вертикално. Никой нищо няма нужда да заръчва - Гaнчo сам си постига резултатите по самопрочистване и самоунищожение. Хората са оцелели, защото са имали достатъчно акъл да се предпазват от животни, болести и всякакви други заплахи. Българинът скоро ще трябва да го вкарат в резервати като застрашен вид, защото е толкова сляп и необразован, че не може и гaщите сам да си вдигне вече, какво остава за сложни концепции като пандемия.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не били лошо нещо...Тази мина всички граници на наглостта и безочието.Хората остават без работа, съответно без препитание, други буквално сдават багажа психически, обездвижваме се. Мои познати напълняха ужасно много през предходния т.нар. "локдаун", което не само е неестетично, а и застрашава здравето. Може още много да се изброява. Но на тази горните факти не са й известни, тя живее в паралелна вселена.
30
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 2 години
До АнонименГломб ми звучи много по добре от Анонимен.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да ни занимавате с тази ГНOM! Тази е абслоютна продажница, никога не е преглеждала човек, цял живот е седяла зад бюро. И не на последноясто е болeн мoзък!
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анониментряаа си много т*п или да си платен тр*л за да мислиш, че с тоз темп на имунизиране ще спреш каквото и да било, за да достигнем заветните за "политиците" 70%, трябват 5 месеца
27
8
 
14
 
! Отговори
Бандата на Оушен преди 2 години
Съгласен -локдауните са мярка от средновекивието ,а тези ковид ваксини са мярка от асортимента на доктор Менгеле .Има и трета мярка бойкот ,неподчинение срещу фашистките закони ,бунтове и вкарване в затвора на престъпната ша-йка наречена служебен кабинет начело с юмручето/Бандата на Оушен/.Хора от вас зависи коя от трите мерки ще изберете.
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи за Модерна, янсен и астра вече има доказателства, че предизвикват тромби и миокардити! За файзер има купища данни че увреждат, но официално никой учен не ги плюе. Явно Файзер най убави рушвети дават. Да се разследва имотното състояние на Гломб и децата и.
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаун за хора без сертифкати и тестване на децата в училище. Това като начало е добра мярка. Не е толкова трудно, но ако имаше държава. Ние нямаме и затова се опитваме да угодим на всеки и очакваме умствено изостанали индивиди да вземат решения.
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сертификатите не са от Средновековието,а са въведени от Хитлер-дискриминационен и фашистки метод,аа да тогава е имало и министър на пропагандата,само че сега всички политици и медии са взели присърце тази отговорна роля.
23
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 2 години
Те и непреболедувалите са спокойни като гледам. Вирус няма, лъжат ви и Бил Гейтс иска да ви зароби или унищожи, че са му много потребителите. Слабоумци!
22
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОЦЕНТ ТРОМБ: ВАКСИНИТЕ СА НАПЪЛНО БЕЗОПАСНИ, МАРШ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ!