Кацаров даде Борисов на прокуратурата, излъгал за ваксините

Твърдението му, че препаратите са с изтекъл срок - опасно
469
Кацаров даде Борисов на прокуратурата, излъгал за ваксините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура заради изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

В сигнала Кацаров цитира думите на Борисов „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност - „Прайзер“ до 30 септември им е срокът на годност“, съобщиха от МЗ.

Още по темата

„Изявлението е категорично фалшива новина“, категоричен е здравният министър.

Според Кацаров разпространението на фалшива новина, което вероятно е част от предизборната кампания на Борисов, е обществено опасно деяние предвид факта, че той е бил премиер, а сега е лидер на партия, което означава, че изказването му може да повлияе на решението на много хора.

„Фалшивата новина, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност може да предизвика тревога у населението и да накара много хора да се откажат от ваксинация, което ще засегне по неблагоприятен начин здравето и да коства живота на неопределн брой наши сънародници“, пише Кацаров в сигнала.

Според него деяние е с висока степен на обществена опасност и представлява и заплаха и за националната сигурност на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
6
 
8
 
! Отговори
Д-р Герберастов преди 2 години
Искаме да се ваксинираме само с пресни ваксини, искаме си хиляда-то лева за Първа линия, които се даваха от ГЕРБ, искаме да се дават пари и за всички членове на кризисни щабове! Може да сте махнали НОЩ, но по места щабовете са наши и работят - искаме си парите!
270
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удрииии по лоестата капацина,тя от друго не разбира!
269
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ББ (чрез слугите си) даде на прокуратура Сидеров за призив да се ходи на църква, логично е кацата да даде на прокуратурата за неекспертни мнения относно ваксините, които може да застрашат мнението на българите за ваксиниране. Да видим дали прокуратурата действа с двоен аршин.
268
2
 
11
 
! Отговори
нагъл тип преди 2 години
Тоя човек не е за затвора, ами направо за дръвника
267
6
 
22
 
! Отговори
Каца за зеле. преди 2 години
Ваксините са с изстекъл срок на годнос и не са бракувани в последствие им се удължил срока след 30 септември, а Борисов е прав и прокурора ще е прав.
266
4
 
18
 
! Отговори
Ваксините преди 2 години
С изтекъл срок ги удължават -- но ефективността им намалява. Защо продадоха ваксини на Норвегия в срок, а за нас оставиха тези.
265
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То цялото правителство начело с Радев е фалшиво и лъжливо. Радев наруши конституцията като назначи за министър Кирил Петков с двойно гражданство, та едни ваксини, че са с изтекъл срок много важно.
264
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той Баце и завод за ваксини ни построи, не помните ли ;)
263
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 311 Остава да поспорим кой има по голяма вина и кой нанася по голяма вреда с действията си!Кирчо-лъжеца?Борисов-лъжеца?
262
7
 
20
 
! Отговори
Киро фигурантчето преди 2 години
Не вярвайте на тези измишльотини на дето ги дращят по медиите! Другаря Радев още преди година каза на Шипка , че такъв вирус няма , ама вие ковид та ковид !!! И Другаря Мангъров същото ви го повтаря вече толкова време... Слава на БСП както и на идола на президента ни - другаря Ким Чен Ун !
261
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то Баце си е хроничен лъжец
260
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се ваксинирах миналата седмица с Пфайзер, значи са ми сложили ваксина с изтекъл срок. И сега какво да правя на кой да се оплача?
259
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 301 преди 2 години
Ти нормален ли си,викаш Кацаров или Ангелов или който ще да е Там на поста здравен министър има задължение и трябва да му търсим отговорност за това че не бил обявил удълженият срок на годност на дадено лекарство или ваксина от производителя?Определено имам чувството че разговарям с дееебили,затова ви оставям да си драскате на воля!
258
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха кацаров е разкрит да влиза в панделата за гавра сьс здравето на хората
257
9
 
7
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Живея в затворен комплекс, в който 90% от живущите сме ваксинирани. Излишно е да казвам, че с останалите никой не иска да разговаря. Подминаваме ги като улични ***.
256
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми така де, по времето на тиквун я разнасяха онази женица-фармацевт по арестите, като терорист, че била казала пред медиите за някакви лекарства , че са изчезнали от аптеките. Със същите камъни по тиквата на банкянската филия с мас.
255
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кацата вкара хората във фалит, безработица и пладнешки обир опт тестовете които народа сега насилствено плаща, заради некадърно обмислените мерки
254
5
 
6
 
! Отговори
Ние преди 2 години
И твоята гаранция отдавна изтече и вече си опасен за здравето.
253
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавате да се запъвате като магарета на мост,производителят Pfizer-BioNTech обевява че нейната ваксина може да се използва три месеца след отпечатаният срок,за това нещо се минава през одобрението на EMA за Европа и FDA за Щатите а не от ЛЪЖИТЕ на индивида Борисов,ваксината е разрешена за употреба до три месеца след коригираният краен срок на годност!
252
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вярно ли е, че Радев, ква гаранция бре, това да не ти е телевизор, *** сте едни циркаджии