Проф. Петрова: Два са начините да не стигнем до 1000 починали на ден - ваксинация или локдаун

Броят на смъртните случаи от ковид скочил с 58% спрямо миналата година
30 окт 2021 15:50, Красимир Ангелов
411

"Ако погледнем миналогодишната вълна през октомври, ноември и декември - най-високите стойности на смъртни случаи в България са били последната седмица на ноември и първата седмица на декември. Тогава сме имали по 4 070 случая седмично на починали хора от Ковид-19", каза директорът на Института по микробиология към БАН проф. Пенка Петрова за предаваннето "Брюксел 1" с Милена Милотинова.

Още по темата
"В момента, сравнени кривите на 2020 и 2021 г. показват, че тази седмица имаме 58% увеличение спрямо миналата година на общия брой починали. Ако продължим с тази тенденция, не ни трябват математически прогнози, защото всеки, като погледне в сайта на НСИ, може да сметне, че към края на ноември, декември, ще имаме по 1000 починали на ден", допълни тя.

"Точно това трябва да се предотврати,“ казва проф. Петрова. По думите й два са начините за това. 

"Първо – сериозна ваксинационна кампания, а другият начин е локдаун, който никой от нас не желае", коментира проф. Петрова.

Целия разговор вижте днес от 17.30 в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
26
 
! Отговори
Владко Гаргата преди 2 години
Леля Пенка от Горубляне ми е комшийка. Баници така и не се научи да точи, но пък стана Ковид специалистка, та ум да ти зайде!
31
3
 
32
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
Искам човек, наистина учил медицина, да обясни на "непросветените" нормално ли е по време на епидемия да се поставят ваксини. Това не е ли опасно за живота и здравето. Какво казват учебниците по медицина по този въпрос.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев да не се е наредил за опашката за лъчиста терапия в крематориума?
29
1
 
7
 
! Отговори
Я го знам бе преди 2 години
Аз знам и трети начин, но няма да го кажа.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Първо сериозна ваксинационна кампания, а другият начин е локдаун, който никой от нас не желае", коментира проф. Петрова.">>>>>А какво те кара да си мислиш, че всички желаем ваксинацията? Мислиш, че заплахите действат ли? Една седмица от ултиматума ви измина, ще изчакам и втората, после и края на локдауна, защото и двамата знаем, че не можете да си го позволите да е безсрочен.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Кунчев, къде е Кунчев?
26
6
 
27
 
! Отговори
Объркана преди 2 години
Пенке, защо в най-ваксинираните държави в света, като Англия и Русия имат и най-много Ковид? В Англия за ден са над 40.000, а в държавите в Африка и Индия, с почти нулева ваксинация Ковид дефакто няма?
25
3
 
13
 
! Отговори
Шорти преди 2 години
Дърт съсел !!!!!
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се настройвайте едни срещу други. След известно време и ваксинираните ще разберат че са прецакани. ВСИЧКИ сме прецакани. Сега като надуят с още тестове от децата и тия за ходене на работа ще ни затворят пак. Всичко е планирано. Има клипче тестовете за децата от два теста, два положителни с енергийна напитка. Тестовете са раздадени в детска градина.
23
10
 
6
 
! Отговори
Любомир Янков преди 2 години
Пълен локдаун както беше в Китай 2020 да се блокират всички входове и изходи и никакво излизане
22
5
 
28
 
! Отговори
Къде е логиката? преди 2 години
Няма да разказвам подробно вица за Иванчо, който пръднал (***) в клас, учителят го изгонил, а той, седнал и замислен на стълбището, казал на директора, който го питал защо не е в час, че няма логика точно той да диша чист въздух навън, а другите да му дишат пръднята. Та, защо ваксинираните, които също боледуват и умират от вируса, могат да ходят навсякъде, а здравите не могат?
21
5
 
26
 
! Отговори
мислете преди 2 години
Като нагласяте така цифрите успяхте да набутате и зелен сертификат и локдаун. Теглете си патрона, вярата във властта я няма.
20
5
 
27
 
! Отговори
ккк преди 2 години
Пред ваксата предпочитам локдаун. Поне държавата ще плаща. Но не им стиска. Само ни заплашват. Две седмици вкъщи все ще ги избутаме.
19
1
 
22
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
или да сменим статистиците
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам всички държавни служители които говорят за локдаун, ако има такъв да останат без заплати като всички други които работят за частници и да разчитат на нещо , ако им пусне правителството.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алекс гледаш повреден телевизор.
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще са два начините след като аз съм в третата графа на преболедувалите неваксинирани?
15
4
 
32
 
! Отговори
ххх преди 2 години
В България никой не прави аутопсия и не лъжете хората !!!Бог да пази България !!!
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Проф. Петрова: Два са начините да не стигнем до 1000 починали на ден - ваксинация или локдаун"-------------------Изглежда, че преболедувалите вече не ни броят за живи. Откъде да си изтеглим смъртните актове?
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а ако се убодем всички или ни затворите и пак се качват заразените какво правим? ще отговаряте ли за действията си? или това е невъзможно щото вие твърдо си вярвате че мерките и ваксините ще ни опазят?