Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни

Репортажите от спешните COVID отделения са "цирк", заяви той
2 ное 2021 12:08, Ния Христова
832
Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни
Снимка: БГНЕС
"Тонът по време на този пик на Ковид-19 вълната е по-различен, защото просто ние не искаме да приемем даденостите. Мислим си, че ако се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние винаги искаме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат, категоричен бе той. - Просто в момента сме на върха на вълната и трябва да задържим още 1-2 седмици, докато нещата преминат". 
 
Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
"Смъртността е толкова висока днес, защото сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което вече почна да звучи като опорка, че в една страна, която в спокойно време е била винаги начело по смъртност, защо трябва да очакваме във време на едно такова природно бедствие да се случва нещо по-различно? Хората са напълно прави да протестират, защото тези "зелени сертификати" от епидемиологична гледна точка са напълно безсмислени. Те бяха замислени по времето когато се считаше, че тези ваксини ще успеят да създадат групов имунитет, но впоследствие се оказа, че това не става и в момента се вижда, че хората, които са ваксинирани, са способни да се заразяват и съответно да заразяват други хора. Тоест, от тази гледна точка да се дава възможност на хората, които са ваксинирани да се движат свободно, да посещават заведения е напълно безсмислено", допълни той.
 
Доц. Мангъров определи задължителните "зелени сертификати" за дискриминация.
Още по темата
 
"Абсолютно безсмислено е всички останали да се държат затворени и да се ограничават. Също така, децата трябва да тръгнат на училище, защото те са тази част от населението, през които тази инфекция трябва да премине", каза още той, цитиран от "Фокус".
 
"Щадящите тестове тип "близалка" за малките ученици са напълно безсмислени и ненужни", категоричен бе експертът. 
 
Относно възможността за въвеждане на локдаун само за неваксинираните доц. Мангъров каза: 
 
"Ако това се случи, то ще доведе до много голямо социално напрежение, защото това си е чиста дискриминация. Просто, ако някой реши да прави това, ще си вкара страхотен автогол. Още повече, че то е напълно безсмислено от епидемиологична гледна точка, защото тези, които са ваксинирани, те се заразяват и могат да разпространяват инфекцията не по-лошо от тези, които са неваксинирани. Всъщност, тези, които са напълно защитени и не могат да разпространяват инфекцията, са тези, които са я прекарали по естествен път".
 
Доц. Мангъров определи репортажите от COVID отделенията в столицата като "цирк".
 
"Аз искам да попитам само: защо тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и въобще медицинския персонал, защо бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са ваксинирани, или са преболедували. Тоест, защо беше нужен този цирк? Ние в нашата клиника не работим по този начин много отдавна. Просто, това беше едно представление, чиято цел беше да сплаши хората", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


832
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
560
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) Мда, ако не се информираш и си стоиш неграмотен, със сигурност щеше да си МИСЛИШ, че "проблема не е чак такъв". Това нямаше да го направи по-малък.
559
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) И още 10 хиляди пъти да го напишеш, Мангъров се провали с гръм и трясък във всички прогнози, които даде. Съветите му (които между другото сегашните до голяма степен слушат (минус зеления сертификат)) доведоха до рекордна смъртност, а аргументите му са като извадени от речника на пишещите тук тррролове антиваксъри.
558
2
 
12
 
! Отговори
redordead преди 2 години
Дa, кaзaх, чe прeз юни кoрoнaвируcът ще изчeзне, cилнo ce нaдявaх, нo нe cтaнa. Тoзи вируc cъщo щe изчeзнe - щe cтaнe прeз юли, прeз aвгуcт. Нo aкo нe изчeзнe, трябвa дa приeмaме нoвa нoрмaлнocт - чe caмo ако имaш нуждa oт пoмoщ - в пo-мaлкo oт 1% oт cлучaитe, щe я пoлучиш. Aкo трябвa, щe cи cкъcaм диплoмaтa, кoмeнтирa Мангъров грешните си прогнози през юли.
557
4
 
9
 
! Отговори
redordead преди 2 години
тоз, не направи ли поне три прогнози, че ще изчезне вируса - нито една не му се сбъдна - даже беше казал, че ще си захвърли дипломата ако не познае...24chasa.bg/***/article/8802708
556
15
 
42
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Още веднъж ще напиша, че този човек е абсолютно прав, а вие продължавайте да слушате телевизора, коремни хирурзи и математици.Гледайте и по европата как манипулират населението и си живейте в някаква илюзия за свобода и демокрация.. Всичко е бизнес! А ние сме просто консуматори.
555
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в клиниката не работят така, значи не спазват законовите изисквания на закрито да са с маски
554
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Мангъров децата му са ваксинирани. Чорбанов затри хиляди хора, сега тръгна да се извинява.
553
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този защо му давате трибуна? В Италия глобата за такива изказания е 500 евро на изказване.
552
4
 
28
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Няма по долни и гнусни хора от тези които агитират и притискат хората към самоубийство.Ако го правят и за пари са още по-гнусни.Парите ще ги похарчите,но съвестта ако имате такава ще ви гризе цял живот.Оставете на хората свободата да избират сами как да живеят.Техния живот не е ваш!!!
551
5
 
36
 
! Отговори
убеден съм, че преди 2 години
В следващите няколко месеца ще убият още няколко хиляди пенсионери по болниците за да принудят останалите хора да се ваксинират
550
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой злобен ваксър даже и коментари трие хаха
549
26
 
10
 
! Отговори
До 599 преди 2 години
ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ! Имаха 10 месеца и не го направиха! Толкова ли си ограничен. Насила не можеш да ваксинираш никого, а старците масово гледат такива като тоя убийци по телевизията и му вярват.
548
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ви говори на вас, ама тоя има 24/7 достъп до тестове, легло, лекарства... Сигурно всеки ден си прави изследвания, а вие се разхождайте без маски и *** по стълбите пред болниците. Толкова ви е акъла...
547
26
 
41
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Мангъров трябва да бъде предложен за орден Стара планина.Смел и достоен човек който говори истината без страх.На ковидпитеците и платените драскачи пяна им излиза по устата от злоба.Хакайте ми минуси колкото си искате сега.
546
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласът на разума. Чак се чудя, че са го публикували мисирчоците.
545
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е ясна. Да се убият максимален брой пенсионери в болниците и това да се използва за натиск върху всички останали да се ваксинират... Елементарно Уотсън...
544
36
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще ни натрапвате тоя пелтечещ антиваксърски питек? Беше кандидат за депутат от АБВ на Гоце, но май и от там го изхвърлиха. Явно сега си търси нов русофилски клозет, към който да се присъедини преди изборите.
543
24
 
22
 
! Отговори
Кифлата от Сихиндол преди 2 години
Доцент Мангъров,Защо ваши колеги от други клиники казват, че вие не лекувате от Ковид в клиниката където работите?
542
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа има голям %ваксинирани... В България е точно обратното... Затова сертификата е абсолютна безсмислица за момента...
541
41
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров има престъпно говорене и трябва да понесе наказателна отговорност, а лекарските му права да бъдат отнети доживот. Медиите, които му дават трибуна са съучастници.