Стряскащо: От 10 души само 1 бива изписан здрав от COVID реанимация

Д-р Милен Шопов: Не ги убива интубацията
3 ное 2021 08:52, Елка Василева
385
Стряскащо: От 10 души само 1 бива изписан здрав от COVID реанимация
Снимка: архив, БГНЕС

В COVID реанимацията в УМБАЛ "Медика-Русе" свободно е само едно реанимационно легло, 46 са заетите. От тях нито един не е ваксиниран.

Началникът на COVID реанимацията д-р Милен Шопов разкри пред Нова тв стряскаща статистика – от 10 души само 1 пациент бива изписан здрав.

Още по темата

„Искам да уточня, че не ги убива интубацията. Те са достигнали до толкова тежка дихателна недостатъчност, че се налага да бъдат интубирани, за да им бъде удължен животът и евентуално да бъдат излекувани”, обясни д-р Шопов. Той показа как изглеждат две реанимационни легла и по какъв начин се следи състоянието на пациентите.

„Пациентите са приспани медикаментозно, тези апарати, в зависимост от дихателната им недостатъчност, могат изцяло да заместят функцията на белия дроб или да я заместят частично, ако пациентът има запазено някакво спонтанно дишане. За съжаление, двамата пациенти, които са до мен, са на 100% кислородно дишане, което значи, че не им е останала почти никаква здрава белодробна тъкан. Обикновено пациентите идват със сатурация около 90-92, която с малко кислород можем да подобрим. В последствие в рамките на ден-два, максимум три, настъпва рязко влошаване на белодробната функция”, разказа д-р Шопов.

„Ако дойдат двама пациенти в сходно състояние, приемаме този, който дойде пръв. Нямам представа дали в останалите болници в Русе има легла”, добави д-р Шопов.

Началникът на COVID реанимацията увери, че кислород в болницата има. Проблемът е в липсата на персонал. Д-р Шопов и колегите му работят на 12-часови смени, а един лекар и две медицински сестри се грижат за 14 пациенти.

Медикът призова хората да се ваксинират и подчерта, че в реанимацията е имало само един имунизиран пациент с редица придружаващи заболявания, който се е излекувал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
11
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Нищо ново: Няма смисъл да им набиваш нещо в *** ите кра туни. Така или инъче там няма никой :) Всички умни и богати хора първи се ваксинираха. Тези които не се ваксинират с предимно в Африка. Но там е нормално ниска образованост ... вярване в шаманизъм и т.н. Така,че оставяй ги всеки ден 90% от починалите са неваксинирани. Така,че те намаляват всеки ден :) Помогни единствено на свои близки да се ваксинират. Убеди ги !
302
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 329 От какво да се заразя ве платен роб!?
301
14
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Галя: А тези,които нямат сертификат не го разпространяват, така ли? Факт е, че 90% от починалите от Ковид не са били ваксинирани. Това говори ли ви нещо? Ваксинирайте се, защото иначе, стигнете ли до реанимация, оттам пътят е към "Царствое небесное".
300
10
 
9
 
! Отговори
Галя преди 2 години
От дневната статистика в последните дни следва, че всеки ден починалите ваксинирани са около 9%. На 11 починали 1 човек е ваксиниран. При заразените процентът ваксинирани е доста по-голям. Разпространяват вируса със СЕРТИФИКАТ!
299
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога сегъз от приказка на приказка запърдее лайнатагубят свежест и се влиза в долината на засъхналите рози . . . В каручката на стария Буо-йко кофичка, метличка и лопатка
298
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 325 Имат предвид жив. Никой не излиза здрав от болниците.
297
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-ясно признание, че ги избиват от некадърност или чрез Протокола, здраве му кажи...
296
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 10 оперирани от апендисит 10 ги изписват с болки и дискомфорт. Щото работата на болницата не е да те изпишат 100% излекуван. Изписват те когато нямаш нужда от медицинска помощ вече. Ако просто трябва да си пиеш хапчетата, да пиеш вода и да си седиш на топло няма смисъл да заемаш легло, когато има други хора на които им е необходима медицинска помощ. Ако изписвахме всички ЧАК когато са 100% здрави щяха да ни трябват 200 пъти повече болници!
295
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 трупа в 10 местна каруца пред врата на Будката. Пий си Боре апувити
294
4
 
1
 
! Отговори
NoMercy преди 2 години
До Поп АлигоркоВръщат маските ама за последните 18 дни имат 250 починали ... а тук само вчера 310!!!
293
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна се знае, че там убиват хора за статистиката. В Америка използват ремдесивир, във Великобритания мидазолам и т.н. У нас започнаха да внасят ремдесивир, резултатът е налице. Трибуналът за геноцид срещу човечеството предстои.
292
5
 
5
 
! Отговори
Много ясно преди 2 години
До Ваксинирайте сеАми че Господ е винаги над мен, и над теб също, впрочем. Гледай да си го припомняш през всеки ден от щастливия си ваксиниран живот.
291
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Искам Въпреки че Селен, Д и някои други помагат в някаква степен, витамините изобщоо няма да те спасят при голям вирусен товар. А и защо трябва да даваш 40 лева на 10 дни, когато ваксините (поне за сега) са безплатни. Акъл, та дрънка!
290
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Армагедон Всъщност вие ги убивате непряко, ама не ви стига акъла да го проумеете. А ако ви стига, още по-лошо. Ако някога сте били хора, вече сте бивши.
289
1
 
3
 
! Отговори
до 319 преди 2 години
Не е странно, защото не е истина.
288
1
 
10
 
! Отговори
до 316 преди 2 години
Дори и изобщо да не разбираш от медицина, трябва да знаеш, че насила душа не се дава. Ако при нас смъртноостта е 90% в интензивно, в Швейцария, Франция, Германия е 80%. Ако поназнайваш английски, можеш да го провериш. Въпросът е да не се СТИГА до интензивно. Ако това стане, остава едно последно усилие ан екипите, защото се изисква от етичните и професионални норми. Ако си губил близък, трябва да го знаеш.
287
5
 
6
 
! Отговори
Искам преди 2 години
Искам пунктове за витамини, не за ваксини. В аптеката една кутия е 40 лв. Може и плодове и зеленчуци да ни черпят там.
286
7
 
10
 
! Отговори
Така е, преди 2 години
Няма нито един умрял в дома си с ковид, странно, нали?
285
8
 
7
 
! Отговори
GG преди 2 години
Само площад и камъни за Радефф и Кацаров !
284
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бих вързал такива безмозъчници като вас за 2-3 дни в интензивното. Тогава ще разберете източва ли се касата. Има повече жертви защото е различен вариант първо, и второ по-важно, защото хората до миналата година все пак се пазеха. Сега са вече "имунизирани" с отровната ваксина на фашисти като Костадинов, Гунчева, Сидеров. Ама те няма да плачат на гроба на близките ви.