Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици

Не можело да се говори за заразата като лек грип, жертви са 15% от хоспитализираните
Обновена: 7 ное 2021 11:57 | 7 ное 2021 11:37, Елка Василева
217
Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици
Снимка: архив, БГНЕС

250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици. Това заяви министърът на здравеопазваенто Стойчо Кацаров пред БНТ.

Според Кацаров мерките работят, тъй като намалява броят на новозаразените, а хората спазват изискванията за зелен сертификат.

„От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда.

Още по темата

Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията“, допълни Кацаров.

По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи.

Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин, каза здравният министър.

Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата.

Подготвени сме, можем да го направим, допълни Кацаров и попита реторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Той отчете, че при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип.

Болниците са снабдени с кислород, с всички необходими лекарства, увери Кацаров.

Според него няма нужда няма нужда от локдаун, а обстановката у нас, благодарение на лекарите, се успокоява и дори подобрява, сочат цифрите, които "не лъжат" по неговите думи.

"Зеленият сертификат е работеща и успешна мярка, той дава свобода. Намаляха и хората, лекувани в болници", убеден е министърът.

Народът не е антиваксърски настроен, той разколебан, смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Най-малкото се изчистват по-бързо от вируса и не заразяват 2 сецмици,а няколко дни проста логика.Научно го пише в интернет може да потърсиш." ________________________ Научно го пише в Интернет.... ха ха .... ха ха ха... еее, поне се посмях от сърце
142
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово се прикрива колко ваксинирани са се разболели и са починали.
141
2
 
21
 
! Отговори
Принуждаването преди 2 години
Работи с пълна сила , дреме им за здравето на хората , пошла постановка , да изпълнят квотата на ЕС , да вземат парите !!!! Грозно ама адски грозно ...
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 156 Ти не си нищо повече от останалите от ОФто впрегнати да викат срещу противниците на ДС и комунистите: фашисти. Това вече сме го имали в историята ни: през 44та. Знаем какво последва.
139
23
 
3
 
! Отговори
Право на избор преди 2 години
Анитваксърчетата повтарят, как това било право на избор да се набодат. А къде е правото на избор на хроничноболните пациенти и пациентите чакащи за операции да получат адекватна медицинска помощ, когато същата е спряна, защото антиваксърите са напълнили болниците и всичко останало спира?
138
4
 
2
 
! Отговори
ДО152 преди 2 години
Най-малкото се изчистват по-бързо от вируса и не заразяват 2 сецмици,а няколко дни проста логика.Научно го пише в интернет може да потърсиш.
137
1
 
19
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Този може да издаде няколко тома с лъжите, които приказва. Ще се спра само на една:" сертификата дава свобода". Как бе ,Стойчо нещо дадено насила, дава свобода? Защо бе, Стойчо в магазин в който работят и влизат само ваксинирани, всчки са с маски? Това ли ти е свободата?
136
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 121 "Ваксината против ковид не е задължителна поради което се опитват да заобиколят закона чрез принуда отнемайки ти права като разменна монета" Аз не говорех за ваксината срещу Ковид, но няма никой на втория етаж при теб. Защо не пискаш, че ти "ограничават свободата" със задулжителните ваксини? И не ми обянсявай, че те били "изпитани", като са "изпитани" нека оставят хората сами да реат дали искат да се "набодат"? Защо не пищиш срещу задължителните ваксини?
135
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Доказано е ,че ваксинираните заразяват в пъти по-малко т.е не вдигат реподуктивното число както неваксинираните."========= От кого е доказано? Къде е доказано? Как по-точно е доказано? Медийни твърдения на политици и чиновнико-лекари, играещи роля в пЛандемията, не важат. Дай ПОНЕ ЕДНО научно-обосновано изследване, което да го е ДОКАЗАЛО.
134
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината дава свобода. Случайно или не, мантрата, лозунга, който се набива целенасочено, системно и упорито НАВСЯКЪДЕ по света, е перифраза на нацисткия лозунг "Трудът дава свобода". Префинена подигравка или игра на сигурно в масовата обработка и манипулация на съзнанието?
133
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може нещо, което эа дни се иэхвърля от органиэма, да има дългосрочни реакции. Вие имате дългосрочна (беэсрочна) реакция в раэвитието си...
132
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинираните разнасят вируса и се разборляват както неваксинираните. Защо тогава те могат да щъкат навсякъде и да разнасят заразата!" - Доказано е ,че ваксинираните заразяват в пъти по-малко т.е не вдигат реподуктивното число както неваксинираните.
131
5
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Представям си какьв ужас ще настане след години при ваксиниранитеВероятно тези ваксинации ще бьдат приравнени сьс холокоста
130
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Има някакви експериментални течности които се оказаха пълен провал - никакъв ефект срещу вируса!" - Как ще е провал? Ваксърите пият 2 парацетамола и са готови,антиваксърите задръстват болниците,ама всеки има право на избор.
129
1
 
0
 
! Отговори
До 138 преди 2 години
Та нали идеята на ЗО е да те лекуват когато се разболееш .Но трябва да почакаш , времето е пред теб .
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизъм и дискриминация
127
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните разнасят вируса и се разборляват както неваксинираните. Защо тогава те могат да щъкат навсякъде и да разнасят заразата!
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шестима души са починали по време на изпитванията на ваксината, разработена съвместно от американската фармацевтична компанияPfizerи германската биотехнологична фирмаBioNTech. Това се посочва в документ, публикуван на сайта на Администрацията по храните и лекарствата (FDA) на САЩ.
125
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, вероятността да умреш от вируса ваксиниран е точно толкова колкото и неваксиниран.
124
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е смисълът от сертификатите и инжектирането с тези експериментални течности, след като инжектираните умират и се заразяват с вируса точно толкова колкото и от чистите, а също така и инжектираните разнасят вируса. Разликата е само, че инжектираните имат в кръвта си клетки от абортирани човешки бебета, а чистите нямат.