Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици

Не можело да се говори за заразата като лек грип, жертви са 15% от хоспитализираните
Обновена: 7 ное 2021 11:57 | 7 ное 2021 11:37, Елка Василева
217
Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици
Снимка: архив, БГНЕС

250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици. Това заяви министърът на здравеопазваенто Стойчо Кацаров пред БНТ.

Според Кацаров мерките работят, тъй като намалява броят на новозаразените, а хората спазват изискванията за зелен сертификат.

„От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда.

Още по темата

Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията“, допълни Кацаров.

По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи.

Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин, каза здравният министър.

Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата.

Подготвени сме, можем да го направим, допълни Кацаров и попита реторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Той отчете, че при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип.

Болниците са снабдени с кислород, с всички необходими лекарства, увери Кацаров.

Според него няма нужда няма нужда от локдаун, а обстановката у нас, благодарение на лекарите, се успокоява и дори подобрява, сочат цифрите, които "не лъжат" по неговите думи.

"Зеленият сертификат е работеща и успешна мярка, той дава свобода. Намаляха и хората, лекувани в болници", убеден е министърът.

Народът не е антиваксърски настроен, той разколебан, смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка Камен Во. Нищо неработи. Комунисти
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте занимавали хората с този старчески вирус псиxoпaти такива!!
161
0
 
5
 
! Отговори
След като преди 2 години
Се чувствам в добро здраве и настроение неделя на обяд , трябва да дам пари за тест , за да обядвам някъде с приятели ?! Ако не се чувствам добре няма да изляза ?! Та логиката е желязна , нека всички да изкарат по една година в панделата , и после да решат дали евентуално да извършат престъпление ....
160
0
 
20
 
! Отговори
Смятайте преди 2 години
250 000 х 10 лв минимум ....така се правят бързи лесни милиони !!!
159
0
 
21
 
! Отговори
До 172 преди 2 години
Точно така !!! Зеленият сертификат е СТОКА !!!! Които си мисли че целта не да му вземат парите , само и единствено е в огромна заблуда ама яко огромна ...
158
27
 
3
 
! Отговори
Титка Папазова преди 2 години
Мили предатели, антиваксъри, ако искате да дойде края на тази епидемия, е нужно да се ограмотите малко. 20 месеца не ли ви стигат? Разберете, че няма начин да се върнем към нормалния начин на живот, ако продължавате с глупавия си инат. Ваксинирането е единствения изход от тази епидемия. Човешката история го е доказала многократно.
157
1
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Чак в Гърция продават български сертификати , а от тези 250 000 ваксини , колко са изсипани в мивката и сертификатчето купено )))
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руундьо се върна от ЕС където са му казаливъвеждаш сертификата и ваксиниранетоили няма 12 млрд. и той казва на каруцаров и вие страдате
155
0
 
15
 
! Отговори
докога? преди 2 години
Докато се занимавате със сертификати, хората с ТЕЛК стоят без преосвидетелстване, комисиите не работят, сега им привеждате пари, но после ще струпате всички през лятото. Хората няма да имат време нито за обжалване, нито за нищо. Можехте поне по документи да преосвидетелствате и това не направихте. Загърбихте всички здравни проблеми заради ваксините. Уязвими хора останаха в неведение.
154
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква свобода дава тоз зелен сертификат с едър квадрат от типа бандерол за монополна стока,като известен,но за бандерола отговаря държавата за истинността на издаване,номериране,раздаване на записаните участници с дейност за тоз вид стоки освен по баркод с показатели за произведени,още маркирани за акцизна мономолна стока в съответна тарифна,процентна ставка на изделие,бройка в добавка за държавата раздала лицензи,а едрия квадрат кю ер остава за лицензопритежателите с правата да набират клиенти
153
1
 
21
 
! Отговори
Категорично заявявам преди 2 години
Аз няма да се ваксинирам , с неясна субстанция и под натиск и принуда !!! Може да остана без работа и с ограничени права но , няма да остана гладен и без покрив над главата !!! Ето това е личен избор , и никой който и да било няма да ме принуди !!!!
152
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ще ти дам свобода, ама първо се ваксинирай" е шантаж. Свободата не се получава с условия и принуда.
151
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров министър на сертификатите ли е, или е министър на здравеопазването? Здравеопазването нещо е изоставено, само със сертификатите се занимават тия горе.
150
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167 ОТ ГЕРБ казаха, че мерките са закъснели и че е "след дъжд качулка" и са прави. А това, че Кацаров обяснява как мерките работят само още по-дълбоко го натиква надолу, защото означава, че умиращите сега е можело да бъдат спасени.
149
0
 
10
 
! Отговори
До бай Пешо преди 2 години
То хубаво да отговаря рано или късно , но той си е поставена пионка / марионетка , човек без съвест и собствено мнение !!! За едната кешовица се продават на господарите си , вървят срещу принципите си....и здравия разум !!! Но ще дойде видов ден за всички тях ...
148
0
 
13
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Абе каруцар, съобщаваш цифрата на ваксинираните все едно Сатанисти съобщава колко човешки живота е погубил. Ще дойде време да отговаряш пред съда за това твоя деяние. Но не пред този тука, а пред съда на онзи горе. Него не можеш да го подкупиш.
147
1
 
26
 
! Отговори
Равносметката преди 2 години
Принудихте хората които , работят в молове заведения и т.н....да се ваксинират , за да не загубят работата си !!! Голям успех е това , те запазват работата си , но заплати няма ?!?!!? Т.е едни хора се ваксинираха , за да седяят пак гладни !!! Покупателната способност е равна на пълен локдаун с изключението , че при Локдаун не те принуждават да се биеш неясен химикал в организма .....1+1=3 е резултатът за обикновените хора....
146
15
 
3
 
! Отговори
Право на избор преди 2 години
Много "минусчета", малко отговори. Безсилието на антиваксърите, когато стане дума за "права". Явно представата им за "права" е формирана от една сграда с червена петолъчка на върха....
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция прави х 1 милион дневно, ама хайде, и ние да се похвалим.
144
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Психо експеримент над опитни мишки. "Ще бъдете свободни, ама на ваша отговорност". Накрая "сами сте си виновни, че сте искали/не сте поискали да бъдете свободни". Те седят пред компютрите в готовност да вземат още мерки за да "повишат" вашата отговорност за вашето здраве, ама на ваша отговорност.