Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици

Не можело да се говори за заразата като лек грип, жертви са 15% от хоспитализираните
Обновена: 7 ное 2021 11:57 | 7 ное 2021 11:37, Елка Василева
217
Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици
Снимка: архив, БГНЕС

250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици. Това заяви министърът на здравеопазваенто Стойчо Кацаров пред БНТ.

Според Кацаров мерките работят, тъй като намалява броят на новозаразените, а хората спазват изискванията за зелен сертификат.

„От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда.

Още по темата

Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията“, допълни Кацаров.

По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи.

Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин, каза здравният министър.

Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата.

Подготвени сме, можем да го направим, допълни Кацаров и попита реторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Той отчете, че при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип.

Болниците са снабдени с кислород, с всички необходими лекарства, увери Кацаров.

Според него няма нужда няма нужда от локдаун, а обстановката у нас, благодарение на лекарите, се успокоява и дори подобрява, сочат цифрите, които "не лъжат" по неговите думи.

"Зеленият сертификат е работеща и успешна мярка, той дава свобода. Намаляха и хората, лекувани в болници", убеден е министърът.

Народът не е антиваксърски настроен, той разколебан, смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
17
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
все трябва с лошо. Не разбират от добро.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моята лекарка сама ми предложи без една стотинка да вземе. Има наистина добри хора.
21
5
 
11
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Взе някакви мерки много късно и по неподходящ начин и накрая ще се подиграе с паметта на починалите и тези дето тепърва ще починат заради бездействие и некадърността му. Ще каже, че се е справил с кризата по добре от всеки друг на неговото място и ще обяини всички останали включително и безотговорният българин. Наглостта им край няма
20
2
 
17
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Мерките работят, но ефектът от тях е твърде малък. Сърбия, която има същата численост на населението като България , при 6000 нови заразени на седмици и три пъти по-малко смъртни случаи, казват че е катастрофа. При нас 4500 нови случаи и 150 смъртни случаи на ден ги отчитат като успех. Ще минат изборите и ще запеят друга песен.
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как бе Българчо е най-умен ти с ваксина нема как да го преееш
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията, допълни Кацаров." Вие ИЗБИВАТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В МОМЕНТА, за какво "предпазване" говори тоя комунистически изтърсак? Хвали се с това, че мерки, които е трябвало да предприемат преди МЕСЕЦИ, ЗА ДА НЕ СЕ СТИГНЕ ДОТУК, работят? Колкото повече работят, толкова по-големи са доказателствата, че ако са били навреме взети нямаше сега да ровим ПЛАНИНИ ОТ ТРУПОВЕ. Изтребвате нацията и се хвалите какви "отличници" сте!
17
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е една ненужна марионетка, ламтияща за пари. Нормален човек не би станал изпълнител на тази всеомразна ковид доктрина.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в общата сметка на ваксинираните и преболедувалите се сложат и българските граждани,живеещи и ваксинирани в чужбина и онези с двойно гражданство,със сигурност не по-малко от 50 % са онези,които би трябвало да имат надеждна защита срещу вируса.Купените и фалшиви сертификати,едва ли са повече от 0,,5 %-все пак не се продават на път и под път,а и цените на се за всеки джоб.
15
2
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Пак да кажа, живеем в свободна страна. Който иска да се ваксинира, който иска да го преболедува. Само да ви кажа, че преболедуването не е хич приятно или сигурно. На мен утре ми свършва карантината, изкарвам си сертификата и ще си джиткам навсякъде. Късмет на новозаразените, дано го минат като мен без усложнения!!!
14
4
 
31
 
! Отговори
Гледах Нова преди 2 години
За купените зелени сертификати.Там посредникът каза на мисирката под прикритие,която му звънна:Половината полицаи,прокурори и съдии са по схемата(купени за по 300 лв).Да не мислиш,че са се ваксинирАли.НОВА без да иска показа това,което мислят 90% от българите за бъркочите.Или ще кажете,че повечето съдии и прокурори са п.рости!
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза, че главната цел на т.н. мерки е принуждаване към ваксинация, а08 не грижа за здравето на народа.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът не е антиваксърски настроен, но Кацаров е антиваксър. Да каже как се снима с уж еднократната поставена доза в частната клиника на негов приятел!!! Кой знае ваксината дали е сложена или е в канала???
11
2
 
7
 
! Отговори
И тук да предложа преди 2 години
Ковид да получи Нобеловата награда за мир - прекрати всички войни, и за медицина - унищожи всички смъртоносни болести.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само със сертификата се занимавате, през това време хората с ТЕЛК стоят без преосвидетелстване, комисиите не работят, сега им привеждате парите, но после ще струпате всички през лятото. Хората няма да имат време нито за обжалване, нито за нищо. Можехте поне по документи да преосвидетелствате, но и това не направихте. Загърбихте всички здравни проблеми заради ваксините. Уязвими хора останаха в неизвестност. Бъркотия.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерските ви са психопатски
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъже заради изборите.
7
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, купувайте.... сертификати, защото господарите ни натискат
6
9
 
24
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
От тия 250 000 "поставени" дози, колко ли са отишли в мивката? Колко ли сме с фалшив сертификат?
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да, половината изсипани в мивките.
4
11
 
31
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Поне половината са купени.Всеки,който има 3 гр. мозък ще прежали едни 300 лв вместо да се трови с експериментални бъркочи.И в Европа е масово това не само тук.Лично познавам няколко човека от Англия(англичани,не гастарбайтери!),които са си купили!