BG ресторантьор в Австрия: Хората се ваксинират, дори и да не искат

Всички компенсации са изплатени, макар и с известно забавяне, каза Румен Савчев
Обновена: 8 ное 2021 12:40 | 8 ное 2021 12:39, Ния Христова
230
BG ресторантьор в Австрия: Хората се ваксинират, дори и да не искат
Снимка: БГНЕС
Сертификат само за ваксинирани и преболедували се изисква от днес в Австрия, а неваксинираните нямат достъп до редица обществени места дори с тест. Това включва хотели, ресторанти, фризьорски салони и други.
 
Ресторантьорът Румен Савчев сподели пред Нова тв, че има недоволство от новите мерки, тъй като клиентите му са предимно българи, а те са антиваксъри.
 
"Те ще бъдат принудени да се ваксинират, макар и да не искат".
 
Савчев отбеляза, че 64% от австрийците са се ваксинирали, но избягват да имунизират децата.
Още по темата
 
"Хората са наплашени, не искат да рискуват. изолацията на неваксинираните ги принуждава да се ваксинират", обяснява Савчев.
 
Относно помощите той обясни, че в момента се дават такива на база на декларираните доходи от оборота и платените данъци в предишните години. 
 
"Всички са изплатени, макар и с известно забавяне. Компенсацията е 50% от 2019 г. Кризата с неваксинираните може да се създава умишлено, защото парите свършват", сподели още ресторантьорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАШИСТКА АВСТРИЯ И КОМУНИСТИЧЕСКА ИТАЛИЯ ВЪВЕДОХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ! КОЛКО НЕОЧАКВАНО!
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На срещата на G-30 и на срещата за климата COP26 всички бяха без маски. Впрочем и двете срещи се провалиха. Путин и Си не бяха там, казаха ясно - Джо, тия там са от твоите, ходи и се оправяй с тях, измъквайте се от кризата и блатото както можете, не ни занимавайте нас.
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оберщурмбандфюрер на СС: Хората влизат в лагера, дори и да не искат.
31
6
 
23
 
! Отговори
Шикългрубер преди 2 години
Досущ като през 1943 - евреите отиваха на баня дори и да не искаха. Сега си отмъщават на цялото човечество. Но пак ще се намери некой мустакат чичка да ги хигиенизира отново.
30
7
 
30
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ваксърите се позовават само на достоверни източници: сервитьор от Австрия, санитарка от UK, нощна пеперуда от Амстердам...
29
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средна класа ще се развива само в Русия, после Китай, а след десетилетия и в САЩ. На запад няма да има средна класа, всички ще бъдат бедни, а бедния не ходи по ресторанти и гостилници. Няма да има ресторанти, нито в Австрия, нито в Германия, никъде в западна Европа, а в България ще бъде както в Сомалия, хората ще се радват ако има какво да ядат.
28
1
 
17
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Ресторантъор ??? Какво е това . Административна длъжност ли е . Логистика ли е . Склад ли е . Готвач ли е . Собственик или работник .
27
6
 
32
 
! Отговори
Живко преди 2 години
От кога ви повтарям че закономерния финал на сценария с противоконституционните сертификати ще ни доведе до тук! Отпадане на привилегиите на преболедувалите и тестваните и обособяване на каста на доживотните абонати на Бигфарма. Всички извън кастата стават маргинализирани парии които нямат право на социален живот! Това вече се реализира в Кипър, а сега в Австрия! Трябва ли да чакаме така да стане и у нас? За това пълен бойкот на местата със сертификати! Не вадете сертификати по никакъв повод!
26
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, като се страхуват, да си ударят и 10 бустъра... кво ни занимавате???
25
17
 
16
 
! Отговори
Да идват преди 2 години
Да заповядат в България. Тук е като Зимбабве, Африка, никой не те кара нищо, децата ти, ако искат учат, ти, ако искаш носиш маска и ако искаш се ваксинираш. Напълно свободно е всичко и цари пълна анархия. Даже няма срещу какво да се протестира, понеже никой не те задължава нищо. Е, умират едни 200-300 човека дневно, но важното са правата на всички.
24
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във ваксинирана Европа централната банка емитира нови финансови потоци към ваксинираното население, хората се върнаха към нормалния живот и се разхождат ваксинирани със щастливи лица в моловете упражнявайки потребителски натиски на производителите които започват производството на нови джаджи и гаджети за пазара и икономиката се развива, заплатите растат, капиталистическият модел е доказано работещ модел. Само нашите raньовци още си живеят в комунизма и не искат да се ваксинират.
23
21
 
16
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Българите носят свободна душа и няма сила,която да ги принуди да се ваксинират.Ние не сме стадо като немците." -- Добре ли си? Звучиш като Кобрата след тежък нокаут :)
22
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление 9ти септември, СССР, болшевиките, ДС и внуците на комунистите насадиха пpocтотия и трайно недоверие на българите към ваксините, за това днес сме на последно място. На запад при демокрацията където никога не са имали 9ти септември и СССР хората вече удрят третия бустер и се готвят да удрят и четвърти, а нашите raньовци комунисти още не са ударили и първата ваксина.
21
8
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Чудо голямо! Все едно това е първата задължителна ваксина?! Просто е първата в неомодернистичните евроатлантически времена. Преди 30 години ако беше ваксинка, че и шут в г з на изпроводяк.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми отвори ресторант в Австрия отворко да разбереш как се печелят пачки ,тук криете данъци и търсите подаръци от държавата
19
11
 
28
 
! Отговори
професор пръц преди 2 години
Българите носят свободна душа и няма сила,която да ги принуди да се ваксинират.Ние не сме стадо като немците.Живей свободно-*** свободен.
18
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и Кунчев не искаше, но го ваксинираха и сега му готвят чувала. Прецака се за едни пари
17
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те в Австрия се радват,че ще има кой да поеме вълната ,явно ще са българите -антиваксъри.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия много нагли ,духайте супата ,Радев вдигни им ДДС на 20 %
15
2
 
23
 
! Отговори
Знаете ли ,че преди 2 години
АК - 47 заменя всички ваксини , ПСР тестове и сертификати за продукти ? Всички внезапно ще разберат , че си здрав и мислещ !