BG ресторантьор в Австрия: Хората се ваксинират, дори и да не искат

Всички компенсации са изплатени, макар и с известно забавяне, каза Румен Савчев
Обновена: 8 ное 2021 12:40 | 8 ное 2021 12:39, Ния Христова
230
BG ресторантьор в Австрия: Хората се ваксинират, дори и да не искат
Снимка: БГНЕС
Сертификат само за ваксинирани и преболедували се изисква от днес в Австрия, а неваксинираните нямат достъп до редица обществени места дори с тест. Това включва хотели, ресторанти, фризьорски салони и други.
 
Ресторантьорът Румен Савчев сподели пред Нова тв, че има недоволство от новите мерки, тъй като клиентите му са предимно българи, а те са антиваксъри.
 
"Те ще бъдат принудени да се ваксинират, макар и да не искат".
 
Савчев отбеляза, че 64% от австрийците са се ваксинирали, но избягват да имунизират децата.
Още по темата
 
"Хората са наплашени, не искат да рискуват. изолацията на неваксинираните ги принуждава да се ваксинират", обяснява Савчев.
 
Относно помощите той обясни, че в момента се дават такива на база на декларираните доходи от оборота и платените данъци в предишните години. 
 
"Всички са изплатени, макар и с известно забавяне. Компенсацията е 50% от 2019 г. Кризата с неваксинираните може да се създава умишлено, защото парите свършват", сподели още ресторантьорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
Това не беше ли.. преди 2 години
здравословен проблем ? От хората, които познавам ( живея в Германия ), 90% са се ваксинирали от удобство. Като ги попитам, защо се ваксинира, отговора е винаги един и същ на 90% защото искам да нямам ограничения и да живея нормално и като ги попитам,не беше ли здравословен проблем и това трябва да е мотивацията им, мигат на парцали :) на останалите 10%, които вярват във ваксината, няма как да им се помогне ;) ;)
193
4
 
1
 
! Отговори
факти преди 2 години
Бавна отрова!?
192
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адолф Хитлер не можеше да се роди другаде, освен в Австрия. По своя начин на мислене, той не се отличава съществено от сегашните управници на Източния райх.
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия свят се чипира :D
190
0
 
0
 
! Отговори
Трол преди 2 години
До Анонимен и как точно да се изпита масово?
189
0
 
10
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ми ето - Това е то главната цел. Не предпазване някакво на хората, а точно ваксинацията.
188
2
 
9
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
"BG ресторантьор в Австрия: Хората се ваксинират, дори и да не искат"-- Е тоя откри топлата вода! Че то 3/4 от всички ваксани хора по света са така. Разчитайки че ще ги оставят на мира. Само че са сбъркали адреса. Комунизма е- крачка назад, две напред. Тепърва ще го научат.
187
0
 
0
 
! Отговори
Яж ми хуя преди 2 години
"Не ям кренвирши"
186
0
 
3
 
! Отговори
До Гост преди 2 години
Не ям кренвирши. А ти какви *** и от къде си ги вкарваш в тялото си е твоя работа.Да ядеш л-на и да си инжектираш п-ня не е повод за гордост.
185
5
 
4
 
! Отговори
Ман гал голем преди 2 години
Бай *** знае по-добре от всички специалисти. Не напразно България е най-бедната държава в ЕС и най-неграмотната нация. Срамота е да претендираме, че сме нещо за уважение.
184
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от някой си, който живее някъде и мнението му е все едно на велик учен. За каква ни навирате нечие мнение? Антиваксъри.....това не са антиваксъри, 100 % имат други ваксини. Такава простотия. И аз живея в чужбина и съм потресена колко *** народ сме. В матазина българи с маски под носа задължително, като правило. Викат, невъзпитани, философи всичко знаят. И аз не съм ваксинирана, спазвам правилата и в краен случай ще се ваксинирам, ако няма друг начин.
183
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с този термин АВТИВАКСЪР! Да не си сложиш тази ваксина не те прави антиваксър. Тя не е изпитана достатъчно, за да се прилага така масово.
182
5
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Малко внос на индийски полицаи ще помогне. И тояги в главите веднъж дневно че иначе не помнят.
181
16
 
15
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Както са казали хората. Цял живот яли кренвирши, сега се безпокоят какво щели да им вкарат с ваксината. Пълен смях!!!
180
1
 
2
 
! Отговори
До Един Булгарин преди 2 години
Комплексиран ***!
179
4
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До ;)Като те "забременят без да искаш" ела и ми се обади да те питам дали ти е било хубаво "бодването" и дали си го "поел като жена".
178
23
 
9
 
! Отговори
;) преди 2 години
Хората правят много неща дори да Не искат: плащат данъци, плащат осигуровки, ходят на работа, някои даже забременяват, умират или живеят дори да не искат! Не се драматизирайте толкова, че сте се ваксинирали с нежелание срещу нежелан вирус!
177
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКАКВО ВАКСИНИРАНЕ АКО ИСКАТЕ ФА ЖИВЕЕТЕ!
176
8
 
37
 
! Отговори
. преди 2 години
Ето това е една световна игра, чийто правила се диктуват от свръх богатите.
175
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавие: BG ресторантьор в Австрия: Хората се ваксинират, дори и да не искатВ статията: "Те ще бъдат принудени да се ваксинират, макар и да не искат".Ния Христова: слаб 2Трябва да ви е срам да изопачавате така нещата.Никой не може да бъде ваксиниран насила, просто не ходете на ресторанти и бойкотирайте всякакви места където се искат сертификати.