Д-р Ботев: Причината за високата смъртност от COVID е грешното лечение

Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото, уточни той
Обновена: 10 ное 2021 14:40 | 9 ное 2021 22:33, Нели Христова
118

На какво се дължи високата смъртност от COVID-19 в България? Според д-р Чавдар Ботев причината се крие в грешното лечение.

"У нас има две течения като протоколи - едното разделя заболяването на фази, а другото - по тежест. Ние ги обединихме в нашия протокол. Ако той се спазва, смъртността ще се намали с 90%. В първата фаза, която е вирусната, се дават противовирусни препарати. Това е най-големият проблем при нас - в тази фаза се дават до 3 антибиотика", коментира съучредителят на Сдружението "Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма" д-р Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че дори и високата температура от 40 градуса невинаги изисква антибиотично лечение.

"Дават се кортикостероиди, които потискат имунната система. Имаме у нас много добри противовирусни препарати, проведени са клинични изпитания. Ако се взима с местните продукти, резултатите ще са добри. В някои страни дори нищо не се дава в първата фаза, дори с един аспирин в този период хората ще са по-добре, отколкото с антибиотиците", добави хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът уточни, че пациентите се повлияват много добре при лечението с Хуман Албумин.

"Ние сме изследвали 30 тежкоболни пациенти. Там където се прилага този продукт, нещата могат да бъдат много по-добре. Той не е и толкова скъп - около 100 лв. струва. В България се толерира купуването на западни скъпи продукти. Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото", уточни д-р Ботев.

Според него у нас много пациенти, които умират от грешки като преливане на студени разтвори. По негови наблюдения много от лекарите все още не познават коронавируса, за да могат да прилагат правилното лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Аз от втория ден на симптомите започнах с Панцеф сутрин, Азакс вечер - 5 дни. После още 5 дни Панцеф по 1 на ден. След седмия ден вече не вдигах температура. Много чай с мед и хранене по малко със зор - никакъв апетит. За 10 дни 10кг. надолу. Храненето според мен е най - важно. Трябва да се яде задължително даже да е със зор.
86
0
 
41
 
! Отговори
22 преди 2 години
А ТОВА Е ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ, КОЯТО, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, Е НЕДОКАЗУЕМА - "Според него у нас много пациенти, които умират от грешки като преливане на студени разтвори."
85
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да докторе, ама фармамафията не иска да вземаме най-евтиното лекарство и което помага, защото като вземаме най-скъпото и пълним ненаситните гуши, и мрем от вируса с/у който отдавна има лечение. Още повече че бизнеса с ваксините им ще угасне. Как да го позволят това като фармамафията е отдавна в бизнеса да държи хората болни?
84
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много от лекарите все още не познават коронавируса . . . . Ми нали затова учат, да не знаят! Тук става въпрос за пари при едно толкова болно население! През социализма да си лекар беше да умираш от глад, ако някой от село не донесе нещо! А сега някои още носят нещо за армсган, ама парите са яки!
83
2
 
21
 
! Отговори
C₄&#83 преди 2 години
Стигнем ли до болница обикновено е краят, може да прибавят някоя година, но освен апендикс не ми вдъхват доверие, освен че всичко е адски скъпо на този свят. А и сами се обвиняват в некомпетентност. Нали учат затова и накрая грешка, как е възможно.
82
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не се плашете на приказките на долнярите. Нас ни плашиха, че бил токсичен, та щели сме да мрем, а като го пихме само след половин час се усеща невероятно облекчение. Ивермектина е чудодейно лекарство. Предавайте нататък.
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изхвърлете измишльотината Авирон и си набавете две кутии Хювемек за зор заман. Скъпо е, но работи.
80
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ядрото на успешното лечение е дневна доза 0.6мг Ивермектин на килограм телесно тегло за 5 дни или до изчезване на симптомите - започнато от първия ден на симптомите. Запомнете това, спасете живот, предайте нататък.
79
4
 
4
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
Кво?
78
5
 
6
 
! Отговори
до82 преди 2 години
Т-р-о-л-о-в-е-т-е се провалихте обаче....
77
2
 
23
 
! Отговори
Майна преди 2 години
КОВИД СЕ ЛЕКУВА УСПЕШНО САМО АКО СЕ ВЗЕМАТ ПРАВИЛТИТЕ МЕРКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН. ИЗПУСНЕТЕ ЛИ ГО - ЗАГИВАТЕ.
76
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички на разгледайте протокола I-MASK+ Изключително лесен и повечето неща в него са общодостъпни. Този протокол спасява животи! Тукашните протоколи са дълбоко сбъркани.
75
1
 
17
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Лечението на д- р Ботев е добро САМО ЗА НАЧАЛОТО. Когато вирусът е обхванал целия бял дроб и съдовете - мнооооооого е късно за това лечение.
74
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на антиваксърската експериментална група у нас, си създаваме най добрите ковид лекари, по метода проба-грешка, проба-грешка. Благодарим ви антиваксъри, затова че поемате риска и участвате в усъвършенстването на лечението на ковид в интензивното, вместо да се ваксинирате.
73
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ползвам червено вино Бордо Супериор по полвин бутилка при първите симптоми вечер преди лягане. Грешка няма срещу всички вируси.
72
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-успешните лекари третиращи КОвид се обединиха в алианса FLCCC, който разработва и усъвършенства няколко протокола - за домашно и болнично лечение. След тези доктори има такива като д-р Тайсън, които имат по няколко хиляди излекувани пациенти без нито един починал. Защо в България цари такова безхаберие и не позаинтересуват какво бъркат у нас, та 1 от 10 излиза от жив от реанимация?
71
6
 
35
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Браво 'днес.бг' - първата статия в която няма реклама за ваксиниране!!!
70
0
 
38
 
! Отговори
Опечален преди 2 години
Д-р Ботев направи всичко, за да помогне на баща ми, приет в "реномираната" белодробна болница "Света София". Опита човека да ни помогне, каза да им занесем Хуман албумин за да му влеят, а те се изсмяха подигравателно. Баща ми беше пред изписване и след смяна на терапията, го приеха в реанимация и го убиха! ...малко преди това и аз бях в болница и се убедих, че всеки прави каквото си иска. Експериментират с хората и няма единна форма на лечение. От 10 души в реанимация - само 1 оживява!
69
1
 
13
 
! Отговори
999 преди 2 години
Бромхексинът е МУКОЛИТИК. ИМА ОЩЕ ПОНЕ 20 СИРОПА, КОИТО ВЪРШАТ СЪЩАТА РАБОТА! АЗ ЛИЧНО ПОЛЗВАХ ДРУГ. ОЩЕ СЪМ МАЛКО ЖИВ.
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-доброто лечение е ранното. Ползвайте I-MASK+ протокола на FLCCC от ден 1ви от поява на симптомите. Ще ви трябва основно две кутии Хювемек (Ивермектин), витамин C, D3, цинк и още неща, които са опционални. Набавете си тези неща в аптечката и ще видите, че ще смачкате вируса още първи дни. В България не се дават работещи антивирусни препарати и вируса си избуява необезпокояван. Ивермектина го унищожава поголовно.