Д-р Ботев: Причината за високата смъртност от COVID е грешното лечение

Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото, уточни той
Обновена: 10 ное 2021 14:40 | 9 ное 2021 22:33, Нели Христова
118

На какво се дължи високата смъртност от COVID-19 в България? Според д-р Чавдар Ботев причината се крие в грешното лечение.

"У нас има две течения като протоколи - едното разделя заболяването на фази, а другото - по тежест. Ние ги обединихме в нашия протокол. Ако той се спазва, смъртността ще се намали с 90%. В първата фаза, която е вирусната, се дават противовирусни препарати. Това е най-големият проблем при нас - в тази фаза се дават до 3 антибиотика", коментира съучредителят на Сдружението "Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма" д-р Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че дори и високата температура от 40 градуса невинаги изисква антибиотично лечение.

"Дават се кортикостероиди, които потискат имунната система. Имаме у нас много добри противовирусни препарати, проведени са клинични изпитания. Ако се взима с местните продукти, резултатите ще са добри. В някои страни дори нищо не се дава в първата фаза, дори с един аспирин в този период хората ще са по-добре, отколкото с антибиотиците", добави хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът уточни, че пациентите се повлияват много добре при лечението с Хуман Албумин.

"Ние сме изследвали 30 тежкоболни пациенти. Там където се прилага този продукт, нещата могат да бъдат много по-добре. Той не е и толкова скъп - около 100 лв. струва. В България се толерира купуването на западни скъпи продукти. Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото", уточни д-р Ботев.

Според него у нас много пациенти, които умират от грешки като преливане на студени разтвори. По негови наблюдения много от лекарите все още не познават коронавируса, за да могат да прилагат правилното лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарастването на случаите на пробиви във ваксината в Обединеното кралство се дължи отчасти на деца, все още до голяма степен неваксинирани, предаващи вируса на своите ваксинирани родители. В допълнение, пробивните инфекции при ваксинираните допринасят за разпространението на вируса, като представляват риск за уязвимите и неваксинирани хора. Проучването също така установи, че ваксиниран човек със симптоматичен Covid-19 е също толкова вероятно да предаде вируса, колкото и неваксиниран.
66
1
 
22
 
! Отговори
Ц преди 2 години
В БОЛНИЦИТЕ В БГ СЕ ЛЕКУВА ПО СХЕМАТА, ОДОБРЕНА И СПУСНАТА ОТ СЗО. НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА Я НАРУШАВА, ЗАКОТО ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ, АКО ПАЦИЕНТ Е ЛЕКУВАН ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН. МНОГО ВАЖНО Е ЛЕЧЕНИЕТО В ПЪРВИТЕ 5 ДНИ, ЗА ДА НЕ СЕ СГИГА ДО БОЛНИЦА.
65
1
 
5
 
! Отговори
Ваксо Мас преди 2 години
Ами нищо друго не казваме още от началото на истерията ковид.
64
1
 
23
 
! Отговори
Ха така преди 2 години
Най-после нещо умно да чуя по темата !
63
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме експерти на високо ниво, които да вземат и изучат протоколите за лечение в другите страни. Всички шефове са политически назначения, не способните, а удобните. Медицината е на толкова високо равнище, че е невъзможно да знаеш всичко за всички болести. Да не говорим , че с тези преструктурирания принудиха очни доктори и гинеколози да лекуват ковид. Не е необходимо да откриваме Америка. Необходимо е да се поучат от чуждия челен опит. Но за това трябва компетентност.
62
2
 
2
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Няма смисъл браточка,ти си се загубил някъде в пространството.Има доста книги за това как функционира тялото и имунната система,ама ти явно се информираш само от телевизора и пропаднали сайтове като днес.бг...А за интелекта на хората в сайта....остави! Лека вечер
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антибиотиците не убиват вируси,ама нашите лекари,май не го знаят.
60
1
 
6
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Трябва да си купиш и линейка.Няма такъв лъжец като теб дето,,редовно се ваксинира против тетанус,,Те ваксините за тетанус ей така ги бият всеки месец,профилактично.
59
1
 
11
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Температурата е полезна ДО ОКОЛО 38, 5 И ТО - ДА НЕ СЕ ЗАДЪРЖА ПРЕКАЛЕНО ДЪЛГО ВРЕМЕ. ИНАЧЕ ДОСТА ВЕРТИ НЕЩА КАЗА ТОЗИ, НО НЕ КАЗА КОЕ Е ПЪРВОТО ЛЕКАРСТВО ПРИ КОВИД, СЪЩО И СЛЕДВАЩИТЕ. ДАЙТЕ СХЕМА ЗА ПРАВИЛНОТО ЛЕЧЕНИЕ!! ВЯРНО Е, ЧЕ НЕ БИВА ВЕДНАГА ДА СЕ ПОЧВА С АНТИБИОТИЦИ И КОРТИЗОН - ТЕ УВРЕЖДАТ ИМУННИТЕ КЛЕТКИ. Правилната схема е от доста неща. Някои джипита знаят.
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54: Нищо, че не знаеш че като дете са ти бити има няма 15 различни ваксини! ----///---- Много добре знам какво ми е бито като дете, даже имам спомени. И редовно се ваксинирам против тетанус. И ползвам антибиотици, както и други препарати от аптеката. И сам си промивам раните. И имам зад гърба си няколко ортопедични операции, а между другото, имам и собствена кислородна маска и заредена бутилка О2. За всеки случай. Значи, когато ти казвам, че си тьпаг по рождение, можеш стабилно да ми верваш.
57
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че това е прикрит геноцид.
56
10
 
9
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
До 52 Да,колкото е по-висока,толкова по-добре,тялото има механизъм,който не позволява да вдигнеш по висока от 41 градуса,а гърчовете се получават при рязко покачване на темп.вредата има само в твоя мозък!А пък другия неверник къде казва,че без антибиотик съм щял да гушна букета,ами не съм,здрав съм като бик! Само че спортувам редовно,храня се добре и хапче не съм пил 20 години,имунната ми систрма е желязо!Невежи такива!
55
10
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
За теб "ваксини" са само файзер и модерна. ----///---- Така е, затова съм ги сложил в кавички. Ако имаше малко мозък, щеше да съобразиш сам и да не се излагаш. И да не си слагаш сам плюсове. И ти си тьпак по рождение. Медицински факт!
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи всеки лекар прави, каквото му скимне... Ами, защо не се прилага едно лечение, което дава резултати, а се импровизира безогледно...? Т'ъпаци са и лекарите...
53
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после си признаха истината!! Ужасни лекари, недоучили или некадърни, които не желаят да усъвършенстват познанията си, а са се зазидали в кабинетите си и чакат да грабят пари по клиничните пътеки, а здравето на пациентите въобще не ги интересува! И отношението към болните е отвратително, какво, нима е лъжа?! България е в каменната ера по начин на третиране на пациентите, една Полша е със светлинни години пред нас!
52
6
 
16
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Тлъста лъжа ,ако си имал симптомите които описваш и не си приемал антибиотици и имуностимулатори ,отдавна щеше да си гушнал букета. Или ти се от тези дето " един приятел каза" ,съседа " се оправи с чайчета" , близък " се излекува с цитрусови плодове" . Не подценявай интелекта на хората в този форум.
51
4
 
17
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
ако не баха ваксините още преди 3-4 поколения рода ти щеше да е изчезнал и нямаше да те има да пишеш тия глупости! Нищо, че не знаеш че като дете са ти бити има няма 15 различни ваксини! За теб "ваксини" са само файзер и модерна. Препоръчвам ти да се откажеш от всякакъв вид лекарства и лечение за напред, поне да не хабиш кислород!
50
9
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
КОВИД19 ще има докато НЗОК яко го спонсорира !!!Спре ли хората ще почнат да умират и от инсулт, инфаркт...
49
7
 
13
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
температурата е следствие от имунния отговор, а не средство на самия имунен отговор! По товоята логика колкото е по висока температурата, толкова по-добре! Нищо, че почват гърчове, важното е, че това убивало вируса ... и мозъка, но това е без значение, а при много хора няма и да се забележи липсата му, предполагам и при теб е така
48
17
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ако човек редовно си цъка по някое грипче, имунната система не спи. А когато почнеш да се ръгаш с "ваксини" против нещо, което си сменя кода всеки 6 месеца, това значи, че се опитваш да гониш вятъра или с други думи - искаш дае беш Дявола във въздуха. Имунната система става бърлива от постоянно дразнене. А смъртта никой не е излъгал - когато е писано, идва и не пита. По-срамно и долно е да станеш роб на човек срещу обещания за по-дълъг живот, нежели да си раб само на Бог, но свободен сред хората