Пациент благодари след 34 дни в COVID отделение, кома, интубация

Мъжът дари на разградската болница цялата си заплата
9 ное 2021 19:00, Елка Василева
144
Пациент благодари след 34 дни в COVID отделение, кома, интубация
Кадър: Нова тв

Благодарен пациент дари на болницата в Разград цялата си заплата. Мъжът е лежал 34 дни в COVID отделението на болница „Св.Иван Рилски“. Бил е в кома, наложило се е два пъти да бъде интубиран. И шест месеца по-късно, след като се е възстановил и отново е тръгнал  на работа, решил да направи жест към медиците, предаде Нова тв.

Атанас влязъл в болницата през март с диагноза COVID. Състоянието му се влошило. Не помни голяма част от престоя си там.

Още по темата

„Аз имам спомен една седмица преди да вляза в болницата - как вдигнах висока температура, нищо повече. Само една температура, а това, което ми казаха медиците, че съм имал диабет, новооткрит диабет, който може би е влошил нещата”, обясни той.

Борбата за живота на Атанас продължила повече от месец. Борил се заедно с целия екип на интензивното отделение.

„Тези хора бяха 25 часа с мен, те ме обгрижваха и предполагам, каквото аз съм го преживял, те са го преживяли в пъти повече. Знам колко на мен ми беше трудно, знам колко и на тях им е било трудно. Тези хора даваха всичко от себе си, за да оживея”, смята мъжът.

„Преживяхме изключително труден момент цялото семейство. Аз, двете ни дъщери, той една значителна част от всичко не си спомня, но ние си спомняме много добре”, казва съпругата на Атанас – Теодора. Спомнят си, че Атанас посрещнал 47-ия си рожден ден в кома. Единственото, което дъщерите му можели да направят за него, било да му нарисуват картичка.

„В която му казват, че  го чакат да се прибере в къщи здрав. Подаръкът за рождения му ден беше една икона на Богородица и тази картичка”, добавя съпругата на Атанас.

И докато семейството разказва за преживяното, началникът на интензивното отделение в разградската болница д-р Георги Кулишев едва успява да отдели време за среща с журналистите. Защото всяка минута му е ценна. Между живота и смъртта в този момент на апаратна вентилация са десет души в интензивно отделение. Лекарят не крие, че понякога, както и по време на лечението на Атанас, е имало моменти, в които е губел надежда.

„Поне на два-три пъти съм загубил надежда. Всъщност сме загубили надежда, защото аз не съм сам, всички работим в един екип - лекари, сестри, санитарки. Имаше, и то беше съвсем основателна тревога, но благодарение на нашите усилия и най вече на божията помощ –успяхме”, смята д-р Кулишев.

Шест месеца Атанас Атанасов се възстановявал с рехабилитация и с помощ от близките си. Наложило му се да се учи да се храни и да ходи отново. Затова, когато пак тръгнал на работа, решил да направи жест към екипа на отделението за интензивни грижи. Дарил цялата си заплата. Казва, че не е искал публичност, но се надява доброто да води към добро.

„Слагам си ръката на сърцето - доброто да води към добро. Тези хора ще направят нещо добро с това, което аз направих за тях, защото те освен за мен се грижат ежедневно за хората тук. Те дават убийствени смени. Надявам се, ако съм първи, да не съм последен”, пожела си Атанас.

„Това за нас е много сериозна морална награда, подкрепа и морално признание за нашите усилия”, добавя д-р Кулишев.

Семейство Атанасови искат да вдъхнат кураж и вяра на всички, които се борят с вируса, и да не губят надежда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Похвална постъпка, но забулязвам , че хората им е трудно да се изкажат смислено и подредено. Така е по телевизии, предавания , в ежедневието... От много години се чете малко качествена литература и на никой не му прави впечатление .
112
1
 
0
 
! Отговори
Opss преди 2 години
Диабетиците са най-рисковите..
111
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива истории имат за цел да ни трогнат до сълзи. Толкова е благодарен този "пациент", та даже си дарил заплатицата от благодарност. Разказът има за цел да ни докара до умиление, сълзи, сополи и най-вече страх и да си извадим поуката, че без ваксини няма да оцелеем. Ай сиктир, бе!
110
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само едно няма да видите, как ваксиниран умира и вие като заклан вълк, важна е ваксата и лъжата е на такива кат тоя
109
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за 34 дни са се видяли у пари само от тоа пациент, да не говорим за другите, а и тоя за да е в новините, не се знае колко му е платено докато върви кампанийката да си сложите игличката
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
намек, давайте саи парите по време на пандемия, освен мизерията и вируса и скъпите цени и без пари останете, докато държавата им плаща допълнителни за нещо което те са учили и не би трябвало да им се плаща в плюс
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С парите похарчени за лечението на неваксинирания, можеха да се ваксинират няколкостотин души. Дарената заплата е една троха сравнено с разходите направени за изцеляването на нежелаещия да си "сложи иглата".
106
4
 
2
 
! Отговори
Васко Даллаверата преди 2 години
Бучете се, фъкцинирайте се с тази съмнителна течност, ама после не се оплаквайте като скоропостижно се срещнете с Великия Създател.
105
1
 
4
 
! Отговори
A преди 2 години
Просто едно висусче, а!?
104
4
 
3
 
! Отговори
Еврогей преди 2 години
Братя гейове,не се ваксайте в никакав случай!!!Ваксата е отрова измислена от Хетерастите...кой се ваксинира ще се изврати доживот и ще почне да залита по жени!!!!
103
3
 
4
 
! Отговори
таш.ак_оглу преди 2 години
евала на медиците, а на Наско да се замисли какво трябва да промени в диетата си и ежедневния си начин на живот за да не стига до там пак!
102
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е една от първите страни в света успяла да унищожи едрата шарка от населението си. Това става благодарение на създаденото още 1879та предприятие, което повечето сега знаят като "Антибиотик разград". Тогава това "предприятие" е правило само ваксини. Не са били тествани и не са били върхът на научното развитие. Ако всъщност знаете, от какво са се правили ще ви се догади, но резултатите са на лице - огромно количество ***, които естествения подбор не е премахнало и сега са антиваксъри
101
7
 
19
 
! Отговори
до 109 преди 2 години
Фънки,а не аз бе цървуул!Когато човек е отговорен за собственото си здраве,е отговорен и за здравето на другите.Ако не беше заразно това зло ОК,ноо в случая трябва да се подходи както навремето за едрата шарка.Задължително ваксиниране,защото иначе простаците и неуките ще властват!!!!
100
6
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Докторе, навлязъл си в тежка конспирация. Всичко е просто бизнес. Ако някой цели да ни убива има далеч по-ефективни методи :) ти като лекар би трябвало да си наясно!Но иначе да, начина по който се налага тая напълно ненужна ваксинация (за по-голямата част от народа) буди разни съмнения..
99
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А господинът, когато влезе в магазина без маска и крещеше и плюеше наред дали си спомня,?Предупреждавахме го, но така и не си сложи маска, но в крайна сметка съдбата го е предупредила по-добре .
98
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е починал след ваксина.Зловещо мракобесие! Излючително показателен за целите на западната демокрация експеримент. Фашистки геноцид! Ступор и ужас сред населението- пир за кукловодите!Моля Ви, борете се и заради мен, както аз се боря и заради Вас. Поне българите да бъдат пощадени, за немците няма надежда- тук принципните професионалсти сме единици, нашият глас е в пустиня- пропагандата напълно го заглушава с тъпани, народът се е примирил с участта си.Борете се!Можете да публикувате писмото по Ваша преценка.Д-р Петър Михайлов,(Dr. Peter Michaylov)SOGZ München
97
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
напълно безотговорни. Никой не се обади да попита ей, човече-ама верно ли? Знаят мръсниците! Но продължават да убиват! Получавам преки заплахи да ми бъде отнета правоспособността!На ден минават през кабинета ми 20-25 човека. ВСЕКИ ТРЕТИ нов пациент е с увреда след ваксина- това са пристъпи на основното заболяване, които не се повлияват почти от нищо, новонастъпили автоимунни нарушения, мозъчни кръвоизливи, слепота, тежки алергии, тромбози, пристъпни синроми (Щил), дебют на мултиплена склероза и колагенози и какво ли още не! На семица научавам, поне от двама-трима пациенти че техен близъ
96
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
работа! Когато личните лекари НАКРАЯ РАЗБРАХА, че избиват и разболяват пациентите си, които напълно им се доверяват- се отказаха един по един от престъплението, с чисти ръце и кървавите пари в джоба. Нещата поеха професионално изпечени мошеници, вакс-координатори, които назначиха СТАЖАНТИ по мобилни пунктове. Те буквално удрят инжекцията и бягат с надника. Страшно е!Когато докладвам за тежките случаи след ваксина (винаги писмено!), никой не реагира. Тези, които са прибрали значителни суми са
95
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Появиха се няколко мижави сводки в лекарските издания, с половин уста и статистически хитро скопосани относно смъртността, в сравнение с други години, от което нищо не стана ясно, освен че е необходима трета доза.Личните лекари печелят по 400 Евро за поставена ваксина. Това се изчислява така: един вакс-ден се зплаща 1200 евро, и се счита за изпълнен ако има ПОНЕ ТРИМА убодени. Естествено, ако са повече лекарите губят приходи, затова записват за следващите дни. Гнусна, отвратителна
94
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно писмо от Ревматолог в Германия! Октомври 30, 2021Зравейте родолюбци, Имам полезна информация за вас. Аз съм Петър Михайлов , работя като интернист и ревматолог в Германия с прекъсвания от 2007 г. Последните две години живея сред престъпници и озверели ненормалници и преживявам ужасите на ваксинационния ад. Последствията за хората са кошмарни. Мероприятието по изтреблението започна с прицелна група- старческите домове. В течение на няколко месеца напълно ваксинираните измряха 80-90%.