За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви

ЦИД: 1/3 от българите вярват, че COVID-19 е измислица
12 ное 2021 15:24, Елка Василева
373
За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви
Снимка: архив, БГНЕС

40 на сто от българите вярват, че данните за смъртните случаи от COVID-19 са фалшиви, а една трета от сънародниците ни определят мерките за борба с пандемията като фашизъм. Също една трета от българите вярват, че COVID-19 е измислица. Това сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията, направено сред 800 пълнолетни между 22 октомври и 8 ноември, предаде БНР.

Още по темата

Според неправителствената организация основните дезинформационни канали идват от Русия, като се използват социалните мрежи за създаване на фалшиви новини.

Ситуацията с COVID-19 и "зелената сделка" са най-често атакуваните от хибридните медии теми у нас.

Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията поясни, че тези теми се използват най-често за противопоставяне на българите и в сегашната предизборна кампания.

"Тази токсична смес от липса на доверие в институциите и от поляризацията в социалните медии поставят България в проблемно положение, което изисква тези въпроси за отношението между свободата на словото и социалните медии да се разглеждат в българското политическо пространство, нещо, което липсва от кампанията за президентски и парламентарни избори", каза Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1/3 от тъ.пите бг-та вярват в и в още по-невероятни неща , но на науката - не ! хахахахах
331
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40% от бг-тата са удивително мал.оумни - това е тъжната истина !
330
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е лъжа лошо ако ли не ще се отървем от бая *** при евентуална мутация което е добре :)
329
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 000 повече са починали у нас за 2020 в сравнение с 2019г. На графиките в НСИ и въпросните в Wordometer за България пиковете за смъртността съвпадат. Пикът за октомври и ноември т. г.е много по-висок от ноември 2020 и март 2021г. Нямам против сънародниците си, но повечето българи не обичат да търсят достатъчно източници на информация и разсъждават в стил Дънинг-Крюгер.
328
6
 
5
 
! Отговори
Например преди 2 години
Някой замислил ли се е, че ако ваксините бяха опасни щяха да ги пуснат основно в Африка и по бедните държави. Някой замислил ли се е че Евреите са едни от най-образованите и поддържащите се общности(не случайно си набавиха първи Pfizer както и бустърите след това). И какво е съотношението на имунизирани евреи и палестинци в Израел в началото на пандемия та. Иначе и аз виждам как Държавите преувеличават с цифрите и някои др втълпявания, но фактите са си факти.
327
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Worldometer данните за България в графики са по-страшни от онова, което ни се съобщава у нас.
326
6
 
5
 
! Отговори
Зараза преди 2 години
И една колежка на майка ми така смяташе докато баща ѝ не почина от измислената зараза, а тя едва оцеля и в момента се бори с последиците от двустранната бронхопневмония която получи в следствие пак на измисления вирус! Вече вярва ама късно, а точно тя обясняваше на родителите ми че не трябва да се ваксинират и аз трябваше да вложа неимуверни усилия да ги накарам да се ваксинират!
325
6
 
1
 
! Отговори
заразявайте преди 2 години
заразявайте повече хора с ковид. ако сте млади ше го изкарате леко. а много стари ше измрат. Така ше се освободят жилища на пазара и цените им ще паднат. това ви е шанса за евтино жилище.
324
4
 
16
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Доста над 40% знаят ,че резултатите относно починалите и въобще всичко свързано с т.н п(л)андемия е невярно и много манипулирано. Същите тези знаят и защо . Затова и процента ваксинирани е толкова малък. И не защото българите сме най - умни и прозорливи ...А защото сме най - лъгани ,мачкани и тъпкани . А такива хора знаят ,че само сиренцето в капана е безплатно...Относно починалите - случаят с детето починало в катастрофа и получило смъртен акт с причина Ковид говори много. А още колко има?!
323
3
 
13
 
! Отговори
Истинско заглавие. преди 2 години
100% измислените данни за смъртните случаи са измислену за 40% от мислещите. А 60% от шийпълите вярват, че Биг Фарма иска хората да са здрави:)))и ваксините "работят". Апропо... Как е Кунчев с лекия ковид?
322
4
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Приятно съм изненадан, че имаме 40% умни хора. Мислех, че процентът е далеч по-нисък. Значи все пак има бъдеще за България.
321
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Процента на неграмотност у нас е много над 40% .... силно е занижено числото.
320
2
 
16
 
! Отговори
Разбиращ преди 2 години
Медицински фашизъм в чиста форма!
319
2
 
12
 
! Отговори
НОЩ предлага: преди 2 години
В България всичките 175 умрели ги пишем от ковид, в Дания само 4 пишат от ковид, останалите 171 по други причини.
318
3
 
7
 
! Отговори
Арести за терористи преди 2 години
Провеждащи традиционни нагло престъпни кампании рекламиращи пореден щам от ГРИП през април 2019 година бяха засечени че имат НОВ мръсен озверен НАЧАЛНИК вероятно АФРОАМЕРИКАНЕЦ..Записани са негови указания за пълна промяна на тактиката рекламиращи "ваксинациите ' вкл с остро терористични показни акции.Експерти да прослушат всички записи около 19 - 30 април 2019 на терористите от мед мафията Около Вашингтон ..ПОлзват се дигитално холограмни видео оръжия за мръсни операции вкл рекламни убииства
317
3
 
27
 
! Отговори
Като ЛЪЖАТ така е преди 2 години
Много лъжат и мамят хората нормално е да НЕ им вярват вече хората.
316
2
 
17
 
! Отговори
дедо ви преди 2 години
Ние сме на края на хранителната верига,подхора и на едно ниво с Гана и демокр.република КОнго. Сомалийците на Европа хехехее,смях и сополи!
315
7
 
15
 
! Отговори
Iv преди 2 години
Иване, заразата я има. Умират хора. Какво значение има кой колко взема. Стани доброволец в ковид отделение, после ми разкажи как 1200 те направиха богат и щастлив
314
3
 
14
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До АнонименС Теста се доказва че по лигавицата на носа /сапола за простаците/ има наличен вирус ... Означава ли това че ако вземат проба от дрехата /яката на суйчъра с който си облечен в същия момент/ и излезе положителен теста ЧЕ СИ БОЛЕН ОТ КОВИД ---- ИЛИ суйчара е болен в случая. Много ми е интересно да чуя мнение на СПЕЦИАЛИСТ .
313
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До IvАбе ако не са Руснаците и Китайците , живота ще е много скучен - БЕЗ ФАЛШИВИ НОВИНИ!!!!!