Решено: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 31 март 2022 г.

От МС посочват, че ваксинационният обхват в страната е 25,53%
Обновена: 24 ное 2021 15:33 | 24 ное 2021 15:33, Красимир Ангелов
196
Решено: Удължиха извънредната епидемична обстановка до 31 март 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г.

Още по темата
Разпространението на COVID-19 в страната бележи интензивното развитие на поредната пандемична вълна. Засегнати от новия коронавирус са всички области на страната, като в 93% от тях 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население (в 8, от които показателят надхвърля 1000 нови случая на 100 000 население).

Случаи на COVID-19 се диагностицират при лица от всички възрастови групи. Съществено нарастване на заболяемостта се наблюдава при децата и младите лица (20-29 г.). Нараства и броят на хоспитализираните лица, отчитат от правителствената пресслужба.

От МС посочват, че ваксинационният обхват в страната е 25,53% и далеч от поставените от ЕС цели от 70% сред възрастни хора и население като цяло.

Това допринася за регистрираните високи нива на заболяемост сред неваксинираните лица, които представят над 85% от всички заразени със SARS-CoV-2 лица. Удължаването на извънредната епидемична обстановка цели ограничаване на разпространението на COVID-19.

Следва да продължи прилагането на здравни изисквания при влизане на територията на страната от органите на граничния здравен контрол, както и въвеждането на ограничения за достъп до страната, които ще спомогнат за намаляване на вероятността за внос и последващо разпространение на нови варианти у нас, отчитат от Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
23
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Дори за да сме по точни не е отмяна на Коледните празници а препоръка да не се празнува ! Когато имаш ваксинирано население е лесно.. няма умрели, няма пълни болници и т.н.
103
1
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
С ваксина или без носителите на неандерталски гени ще измрат или ще имат трайни увреждания заради вируса. Който е познавал починали от Ковид, да си отговори на въпроса, бяха ли алчни тези хора?Алчността е едно от най-характерните качества, присъщи на неандерталците.
102
4
 
10
 
! Отговори
Пестелив преди 2 години
Защо ангажират цялата държава, когато може да се раздават игли с ластици и доза безплатно в аптеката и хората да се бодат свободно? Стига ограничения, тц тц
101
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обективен "Заради тези им успехи са наградени от правителството с отмяна на коледните празници" Заради тези им успехи са наградени с много ниска смъртност: за разлика от "гениалния" алеков герой, който всеки ден изпраща по 3 автобуса в гробищата, но се тупа в гърдите колко е "умен". Даже и гибралтарците са по-умни от вас.
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 100 до 103 Щото 30% от една страна с 83 милиона като Германия са 25 милиона.
99
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе къде е Кунчев?
98
1
 
24
 
! Отговори
Ха, добрютро преди 2 години
До Светна ми"Всъщност със зелените сертификати стимулират корупцията и съсипват търговците,ресторантьорите и хотелиерите, а скоро и образованието."===Ти откри Америка заедно с колелото и топлата вода.Сериозните анализатори, не тези от зомбовизора, от началото на пЛандемията говорят, че целта на целия този цирк е ликвидиране на средната класа, на малкия и среден бизнес и присвояване на имуществото им.Ще има шепа свръхбогати и море от бедни.Без средна класа.
97
0
 
21
 
! Отговори
Долу БКП преди 2 години
Служебното правителство, по команда на Радев, се хвърли да "спасява" НЕРОДЕНОТО! А кажете че не ни управлява вече 7 месеца ДС на БКП!!!
96
2
 
8
 
! Отговори
Националист преди 2 години
Cлeд ocвoбoждeниeтo, Бългaрия e билa "зaкрилянa" и упрaвлявaнa oт Гeрмaния , зaщoтo Руcия e звъннaлa нa Гeрмaния дa пoeмe Бългaрия !В Бългaрия e нeoбхoдимo дa ce cъздaдe нaциoнaлнa инcтитуция, кoятo дa пoмaгa нa нac - бългaритe !Трябвa дa нямa бeдни бългaри !Тoвa "плeмe" e прeживялo мнoгo нeприятнocти цeли 5 вeкa , oпрeдeлeнo зacлужaвa вcичкo дa e нaрeд !Тoвa e иcтинaтa зa бългaрcкoтo "плeмe" !Мoжe ли дa упрaвлявaм Бългaрия ?Нa никoгo нямa cъздaвaм прoблeми !Митьo пищoвa щe cтaни кмeт
95
2
 
37
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Ваксинирайте се, както го направиха братята гибрилтарци. Те са 100% инжектирани, а 40% вече са с трета доза. Заради тези им успехи са наградени от правителството с отмяна на коледните празници.
94
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравния инспектор на държавата, кога ще се изкаже по телевизора? Само питам де....
93
20
 
3
 
! Отговори
100, преди 2 години
100, единственото очевидно е че смъртните случаи в държавите с високо ваксинационно покритие са неколкократно по-малко от тези у нас. Даже очевАдно е. Понеже обиколих бая свят тая година, мога да кажа, че псевдо-свободата у нас и неадекватността на народа към ситуацията не ни прави никакво, ама никакво добро.
92
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тук нататък трабва само да обявяват неепидемична обстановка за 2 месеца през лятото и така.
91
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ачо, къде си ти бе? Къде изчезна?
90
0
 
31
 
! Отговори
Ангел Кунчев преди 2 години
Ще е яко, ако Киро Канадеца(спасителя на България), си пусне 3 месеца болничен на втория работен ден, както направи Ачо Ковида.
89
1
 
47
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
На всички нормални и трезвомислещи хора им е ясно, че целият свят се управлява от шепа обезумели сатанисти. Така че вече не е нужно да се крият, а направо да продължат "извънредното положение" до края на света.
88
7
 
8
 
! Отговори
Бонус 2 преди 2 години
А Чалгарят е обещал да раздаде на българите по един шнорхел - не е забравил обешанието си от лятото. С този шнорхел могат да дишат в интензивните отделения умиращите от вируса.
87
2
 
28
 
! Отговори
Бонус преди 2 години
Киро Канадата е обещал като стане мин.-председател , да раздаде на всеки българин по един зелен чорап ,който да го пази от пандемията.
86
2
 
24
 
! Отговори
Странно преди 2 години
Не знам защо не се коментира и на никого не му прави впечатление появата на Microsoft Teams, който от около година и нещо преди Ковида е разработван, изкупува Скайп и прочее и прочее. В момента е най-използвания инструмент за комуникация.
85
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва ще им е последното удължаване, вервай ми :)) нема кой повече да търпи