Експерт: Щом ваксините са двукратни, значи, че не са разработени докрай

Нужно ли е детайлното епидемиологично проучване?
26 ное 2021 18:45, Ния Христова
49
 
"Зеленият сертификат" за пътуване в Европа да важи само след поставена трета бустерна доза ваксина. Това обсъждат европейските власти. 
 
"Логиката е, че една такава бора с една такава инфекция минава през ваксинацията. И имунизациите невинаги са достатъчни в първоначалната доза. Във времето се доказва, че ще се наложи и бустерна доза", каза бившият директор на "Пирогов" Спас Спасков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Самите ваксини, които бяха разработени за няма и година, а и самият факт, че се поставят двукратно, означава, че не са разработени докрай и не беше изследвано колко време ще трае. Сега горе-долу вече има натрупан опит и безспорно гарантират, че от 6 до 9 месеца предпазва организма на пациента от коронавирус. Важно е да се гледат и антителата", подчерта председателят на Българска асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов.
 
До какво ще доведе намаляването на валидността на PCR тест от 72 до 24 часа?
 
"Идеята е, че какъвто и тест да правиш, ти го правиш на момента. Един пациент би могъл да се зарази и 5 часа след правенето на теста. И това налага скъсяването на този период. Най-вероятно това скъсяване се базира и на проучвания, няма начин една такава мярка да се вземе хаотично", допълни Спасков.
 
"Дори вече е ясно, че децата от 5 до 11 години могат да се ваксинират с Pfizer. Дали може да има 100% ваксинирани? Това не е нужно. Отдавна е казано, че специално при ваксинациите, когато имаме 90-95% покритие при всички ваксинации - това е достатъчно за създаване на колективен имунитет", категоричен е той.
 
Пламен Таушанов попита за какво се харчи клиничната пътека.
 
"Тя не е определена, а именно да се каже - гарантираме 40% от нея за заплащането на труда на медицинския персонал, гарантираме 10% за лекарства, 20% за медицински изделия. И тогава вече няма директорът на лечебното заведение еднолично по неясни вътрешни правила да прави неясни разпределение", коментира той.
 
"Ако се стигне до това, че болницата не е търговско дружество, има процедура за ликвидиране, за да преминат в друг статут. Тогава тези задължения трябва да изчезнат. Но трябва да е ясно и какво ще са, ако не са търговски дружества? За първи път с различна ориентация сядат на масата и говорят за бъдещето на здравеопазването. Вярвам, че това е пътят", добави бившият директор на "Пирогов".
 
"Това е пълен смях, защото какво ще покаже това проучване? Или мобилни групи, които ще ходят с няколко специалиста и ще обясняват на хората да се ваксинират. Никой не казва как ще се намали смъртността на децата и на възрастните. Как с 15% ще се увеличи продължителността на живота на българите", отсече другия.
 
Вижте целия разговор във видеото.

49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долу мръсните ви ръчички от децата ни,че ще ви прокълнат семенцето много майки!
43
1
 
3
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 1 месец
Жив съм - на гости съм при Елвис!
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЕЗ разработени НИТО недоразработени. Не съм биологична единица за убой в кланица.
41
4
 
12
 
! Отговори
епидемиолог преди 1 месец
"Отдавна е казано, че специално при ваксинациите, когато имаме 90-95%"-- Откъде взе тия числа тоя продажник на дребно. Поне да печелеше милиони от лъжите си като Фаучи. Процента за колективен имунитет при такъв тип вируси е 60-65%. И то постигнат от сбора на ваксинирани и неваксинирани , а не само ваксинираните. И това е когато има истински ваксини. А с тези 'ваксини' фактите показват че и при 100% нищо не става, освен да забавят естествения имунитет на населението.
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 10 доза има още време!
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кунчев да разясни.
38
1
 
18
 
! Отговори
по-полека преди 1 месец
Щом тази "ваксина"все още се разработва,значи изобщо не е ваксина!А кога ще стане,и дали ИЗОБЩО ще стане е неизвестно!А да наречеш нещо "ваксина" и да се юрнеш да боцкаш хората си е чисто престъпление!
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двукратни са, защото наркоман се става от втория път. В немския език има поговорка Един път е нито един път. Който се е боцнал дваж, ще потрети, почетвърти, попети... и полети. Ваксините дават крииилааа...
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има много многократни ваксини. Този е експерт, колкото аз съм китайски император.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли здравен инспектор в тази държава? Такъв който да разясни ползите от ваксините на народа. Да излезе и да каже: Ето ваксинирах тройно и го карах много леко, ако беше двойно щеше да е страшно, а без ваксина щях да умра два пъти поне.
34
1
 
15
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
От много експерти сме на тва дередже.
33
2
 
15
 
! Отговори
Я пак преди 1 месец
Ваксината срещу тетанус се слага на всеки десет години. Този експерт да вземе да разработи по-добра като толкоз много знае.
32
4
 
20
 
! Отговори
Ади преди 1 месец
До Експертин: Само почакай, уважаеми ваксър-е. Не ми се мисли после какво ще говорим. Ако ли пък имаш деца и те са ваксинирани ... Баш ми дреме, кой и как ме следи какво пиша - това по адрес на заплахата ти.
31
3
 
16
 
! Отговори
ФК преди 1 месец
Няма какво да се разработи повече, толкова си могат. Влиза спайк протеин, клетката прави милиарди копия и дразни имунната система. След време антителата намаляват и трябва пак за актуалният вариант, но за да се одобри трябва да минат десет години, до тогава ще има нов вариант. Безполезно
30
1
 
4
 
! Отговори
Отговорност - никой. преди 1 месец
До Анонимен
29
0
 
34
 
! Отговори
skk преди 1 месец
Е добре де, нали твърдяхте че антителата не било критерии за защита от вируса! Сега изследванията показвали намаляване на антителата след 6-9 месеца и затова трябвало 3 доза. Кое всъщност е вярно? Нали беше важен клетачния имунитет, пък сега били антителата, е кое последно е важно?
28
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Много неудачници и мерзавци станаха медийни звезди покрай Ковид. Таушана и той! Защо не каже кой и колко му плаща за да "защитава" правата на пациентите!
27
3
 
35
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Вече тотално се оплетоха в лъжи. Стига толкова не виждате ли, че народа не Ви вярва. Един ден всеки ще си плати за дяволъка алчни същества. Няма да се ваксинирам нито аз нито децата си ако ще и пари да давате.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами никой няма идея да бие еднократна ваксина. Трябва да е на три месеца и само богоизбраните да карат до пенсия.
25
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СТАДО, НАЛИ СТИГАХА 60%, ПОСЛЕ 70 СЕГА 90-95 УТРЕ 110. СТАДО.