7 200 евро ще е глобата за отказ от ваксинация в Австрия

Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември
Обновена: 30 ное 2021 08:04 | 30 ное 2021 08:02, Нели Христова
146
 7 200 евро ще е глобата за отказ от ваксинация в Австрия
Снимка: БГНЕС

Проектозакон за въвеждане на задължителна ваксинация срещу Ковид-19 в Австрия предвижда глоба за отказ от ваксинация до 7 200 евро, съобщи австрийският вестник Die Presse, позовавайки се на документ, разработван от австрийското правителство.

Според проектозакона задължителната ваксинация срещу коронавирус ще се прилага за всички хора, живеещи в Австрия от февруари 2022 г. Наказанието за отказ от ваксинация ще бъде 3600 евро или четири месеца затвор. Тези, които игнорират две уведомления от властите за необходимостта от ваксинация, ще бъдат изправени пред огромна глоба от 7 200 евро.

Изключенията ще включват хора, които са изложени на риск за живота и здравето поради ваксинация, бременни жени и деца под 12-годишна възраст. Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември, след което трябва да бъде одобрен от двете камари на австрийския парламент.

Заради четвъртата вълна на пандемията австрийското правителство обяви план за въвеждане на задължителна ваксина срещу Ковид-19 от февруари 2022 г. Тази мярка се оказа непопулярна в австрийското общество и предизвика масови протести в цялата страна с участието на десетки хиляди хора в подкрепа на правото за избор за ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за референдум 1. Напускане на ЕС - ДА или НЕ2. Смяна на лева с евро - ДА или НЕ 3. Въвеждане на Covid сертификати - ДА или НЕ 1-да 2-не 3-не
70
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 референдум се прави в държави с ясно изразено гражданско общество. Тука такова няма. Видяхте какво беше на изборите. Така, че референдум само ако гласуват над 90% от хората, но това няма как да стане. А и не винаги болшинството е право. Всъщност, доста често е точно обратното, поради факта че ума е дефицитна стока! Сори за откровенноста.
69
4
 
24
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Сега австрийците ще бягат в България.
68
19
 
4
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Първо да се ваксинират не ваксинираните, после да принуждават за 3-та доза.
67
2
 
24
 
! Отговори
аз преди 2 години
Демокрация ли бе да го опишеш?
66
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за референдум 1. Напускане на ЕС - ДА или НЕ2. Смяна на лева с евро - ДА или НЕ 3. Въвеждане на Covid сертификати - ДА или НЕ
65
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 а глоба от 7 000 евро има ли за тия дето не са си сложили ваксина против морбили, коклюш и заушка? Защо антиковидваксъра, който има всички други ваксини е черна овца, въпреки че е здрав, а оня който няма никакви ваксини, вечно кръшка от задължението за ваксиниране, но е с ковид ваксина е светец? Защо? Кой е по-опасен за обществото? На запад над 25% от населението им няма никакви ваксини, но са с ковид такава. У нас тия дето нямат ваксини са 2%. Да наказват за всички ваксини, не само за ковид
64
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И у нас да се въведе. Само нз на ромите как ще им вземат пари. А не са най-неваксинирани. Стара традиция.
63
3
 
17
 
! Отговори
Хохо преди 2 години
Тези пък, ще ме уплашат с няколко хилядарки глоба или пък няколко месеца затвор. Че в техните затвори сигурно е приятно- топло, храна на корем, ТВ, фитнес.
62
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрийците май ще стягат куфарите.
61
3
 
25
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Това е като навремето в САЩ за набиране на войници за гражданската война - ако имаш 300долара, или притежаваш 20роби, си освободен , ако ли не - отиваш за пушечно месо.
60
2
 
14
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Казвате , че в САЩ има разногласия м/у двете основни партии защо си мислите ,в Австрия всички ще са съгласни партията на свободата е трета политическа сила за сега.
59
43
 
7
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Правилно. Като не става нормално, ще стане по този начин. На който не му харесва - да ходи по гората. Като живееш в общество, ще се съобразяваш с това какво е добре за него. Айде, скоро навсякъде да е така <3
58
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, пак Австрия, пак нацизъм. Хора учете си историята да не ставаме за зян като австрийците. Горките, още и 100 г не са минали и пак нацизъм. Хайде да не ги съжалявам, че у нас и 50 г не са минали и пак комунизъм. Та както казваше баба ми, от трън та на глог.
57
3
 
3
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Статията е в *** става въпрос за заповед Байдън за ваксинация на здравните работници в 10 щата.
56
1
 
5
 
! Отговори
Гугъл търсач преди 2 години
До обективенВ САЩ основния фонд (VICP) не покрива Ковид ваксините. Остава CICP фонда, но там е много бавно и за 10-на години е изплатил обещетение на 20-ина човека (за сравнение VICP изплаща средно 200 милиона долара на 600-700 човека всяка година). Освен това в САЩ има "война" на тази тема между републиканци и демократи и ще е мазало...
55
7
 
1
 
! Отговори
Гугъл търсач преди 2 години
В Австрия има закон за компенсация на странични ефекти от ваксини:https://sozialministerium.at/en/Topics/Social-Affairs/Social-Compensation/Victims-of-harm-caused-by-vaccinations.htmlПокриват се 16 ваксини, включително и ковид ваксините.https://ris.bka.gv.at/GeltendeFassung.wxe?Abfrage=Bundesnormen&Gesetzesnummer=10010356Тъй като всичко е на немски не мога да видя какви са обещетенията но поне има. Така че те могат да си позволят задължителна ваксинация.
54
2
 
29
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Още едно заглавие за коментар в друг сайт от преди 6 ч." Съд в САЩ забрани задължителната ваксинация в 10 щата ".
53
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това ако не е терор, какво друго е .... В сравнение с тези, Хитлер и Менгеле са пълни аматьори!
52
3
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
В газови камери - като сънародника си Хитлер - няма ли да ги вкарват? Откачени австрийци...