Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея

Това са най-вече възрастни, които са и ваксинирани
1 дек 2021 14:50, Петя Славова
257
Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Южна Корея прехвърли границата от 5 000 нови случая на заразяване с коронавирус за първи път и отбеляза нов пик при тежкоболните пациенти на фона опасенията, че новият вариант на Омикрон вече е в страната.

Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA) отчете 5 123 нови случая на COVID-19, с което "подобри" предишния рекорд от миналата седмица от 4 115 новозаразени. По-голямата част от случаите са причинени от огнища в област Сеул, предава БГНЕС.

Броят на тежкоболните пациенти достигна рекордните 723, което натовари капацитета на болниците в района на Сеул. До вторник 89,2% от капацитета на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19 бяха заети, сочат данни на KDCA.

Още по темата

Здравните служители заявиха, че първите предполагаеми случаи на Омикрон са достигнали до Южна Корея. Властите очакват резултатите от теста за секвениране на генома при група пътници, които пристигнаха от Нигерия миналата седмица, за да потвърдят „влизането” на новия щам в страната.

Южна Корея започна да ограничава в неделя издаването на визи и пътуванията от осем африкански държави, включително Южна Африка, където новият вариант беше открит за първи път.

Министърът на вътрешните работи Джон Хе-чол заяви днес, че правителството обмисля допълнителни спешни мерки за ограничаване на разпространението и се стреми да осигури още поне 1 300 болнични легла до средата на този месец, съобщи новинарската агенция Yonhap.

Нарастването на тежките случаи е концентрирано сред по-възрастните граждани, като 84,4% от тежко болните пациенти са на възраст 60 или повече години. Случаите от заразяване са нараснали рязко сред лица над 60-годишна възраст, които бяха сред първите в страната, които се ваксинираха.

Здравните служители съобщиха миналия месец, че отслабващият ефект на ваксините е настъпил по-бързо от очакваното, което накара правителството да ускори въвеждането на бустерни дози. Близо 80% от населението е напълно ваксинирано, но само около 7,5% от тях са получили досега подсилваща инжекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 213 Вярно? Някои помним началото. Не се говореше грам за бустери, сертификатите бяха безсрочни, а ваксината беше с 95% защита от, познай какво, ЗАРАЗЯВАНЕ. При 70% ваксинирани с тези супер чудеса щяхме да имаме пълна свобода, защото е достигнат стаден имунитет. Постепенно с лъжи и мазане на ден по лъжичка обърнаха всичко казано. Разбира се, не са лъгали. Ти пък...
182
3
 
14
 
! Отговори
Герги преди 2 години
До koko Викаш да лъжат а ? Като цялата ситуация ? Тва сте Вие ваксарите като сте се излъгали дай задължително всички да се излъжат! Тебе кво те боли дали съм бацнат, ти нали си и си "защитен"!!!
181
2
 
21
 
! Отговори
българин преди 2 години
Гади ми се от вас.Всявате паника и ужас у хората.На кого, и за какво служите?
180
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "От 20 години живея в балкана на 1500 м над морско равнище и садя зеленчуци."Я пак със зеленчуците че нещо не разбрах?
179
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 208 преди 2 години
Можещ ли да обясниш логично за чий ще им е на елита да оставят населението на бедните държави неваксинирано, но живо, и защо, както и кой ще им работи, макар и с намален капацитет? Нещо куца логиката. Какво ще ги правят тия оцелелите с хубавите и умни гени от най-бедните държави?
178
30
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 201 преди 2 години
Никой не е казвал, че вкасините 100% предпазват от заразяване, нито е казвал, че 100% предпазват от смърт и хоспитализация. От самото начало не беше ясно колко ще предпазват от заразяване, нито ако предпазват, за колко време. Беше ясно, че след 6-8 месеца има голяма вероятност да трябва бустерна доза. Все пак става въпрос за коронавирус, а не за варицела. Ако някой е разбрал или се е надявал на нещо друго, то той е бил неинформиран или ДЕЗинформиран. Никой не ви е лъгал.
177
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дидо Фон дер Лайен: Трябва да обсъдим задължителна ваксинация за COVID-19. Вече го мислят това. Австрийците нещо, обаче, са се вдигнали на протест днес, че и обявяват генерална стачка, т.е. всички накуп затварят страната. Май ще има хвърчащи брюкселски зелки и въпроси защо натискат за нещо, което вече е излишно и не действа. Кой ял и пил, ял и пил. Следва Нюрнберг.
176
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 209 преди 2 години
Климатичните промени са факт и вървят със скорост по-голяма от очакваната. Благоприятните варианти са преминати, стъпили сме на следващия. Така че и за тая теория, дето ми я разиваш, е вече късно, и цялата "конспирация" губи смисъл. Емисиите по време на локдауните бяха намалели, но далеч не на нивото, което е необходимо. А, сега, напротив, заради страха си хората пътуват много повече с автомобил, и емисиите растат. Не е ясно какво ще стане, но няма да е последният вирус, нито единствен проблем.
175
1
 
4
 
! Отговори
един преди 2 години
Абе нещо да кажете за Израел, че скоро не сте писали колко зле е там. Та вчера само един е починал в Израел. Или то понеже Ханука и чакат края на празниците да докладват всичките смъртни случаи на куп след празниците..
174
2
 
6
 
! Отговори
до 207 преди 2 години
Лошото е, че за да оправдаят гъбарстването и всички намесени гъби в него, ти и всякакви преболедували ще бъдат задължени, глобени, обявени за върл враг и сложени в затвора, докато не гъбясат и те. За да си оправдаят липсата на мозък и пълненето на джобчета. Пък какво им пука за гъбите дали *** или се дупчат всеки месец.
173
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 183 - А няма ли да се намали и броя на отглежданите ***, след като намалее човешкото население? Няма ли да се намали консумацията на електричество, след като намалят населението? Няма ли да се намали производството на всякакви стоки, след като се намали населението? ... :) ... Хубаво е, че си се замислил по въпроса, но лошото е, че вече си се ваксинирал т.е. си се замислил прекалено късно. Дано да си жив и здрав и имунната ти система да издържи! ... :)
172
6
 
23
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 2 години
Абе с две думи ваксините НЕ работят.
171
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо на опашка за още 3-4 ваксини наведнъж, за да сте по-защитени хахаха ... Защитените, усещате ли как с всеки изминал ден става все по-ясно, че сте гъби, че се отнасят с вас като с гъби и в крайна сметка, щом се държите като гъби, значи не може да се сърдите на никой за "гъбешкото" му отношение към вас... :) ... Да са живи и здрави гъбите, защото ако ги нямаше, светът щеше да е някак си по-скучен хахаха ... Друго си е да се посмее човек на някой бисер написан от гъба... :)
170
0
 
23
 
! Отговори
дидо преди 2 години
да се оправдаят че боледуват вакснатите ....измислиха тоя уж нов вариант и същевременно да набодат остатъка от балъци
169
4
 
3
 
! Отговори
един преди 2 години
До vladyЕх...още един компетентен...Васините се правят срещу най-устойчивата част от вируса/бактерията, тази, която има най-малко потенциал за промени. В противен случай, когато правиш срещу цял вирис/ бактерия, генерираш имуногенност и товариш организма да произвежда антитела от които практически няма смисъл.
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Demonstration Alert: Vienna (Austria), December 1 Demonstrations and General Strike to Protest COVID-19 Mandatory VaccinationsDemonstration Alert - U. S. Embassy Vienna (December 1, 2021) Днес във Виена въпреки локдауна пак има протести и ОБЩА СТАЧКА! Даже синдикатите им влизат с бутонките.
167
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 183 преди 2 години
Известно е, че в Европа добитъкът, отглеждан за храна, е по-голям източник на парникови газове от транспорта в района. Вместо да требят хората с такава голяма конспирация, по-лесно е да ги направят вегатарианци. За кой въглероден диоксид ни говориш точно?
166
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кое по-умен? Корейците или ние?" - Пропускаш важното, че при 723 случая в интензивното, здравната система в Сеул (10 милионен град) е претоварена, което е абсурд т.е. проблемът не е Ковид 19 или НЕваксинираните, а здравните системи (не само в Бг). Другото важно е,че проблеми имат ваксинираните. Е нали нямаше да се заразяват, после стана, че нямало да го карат тежко, после че нямало да умират, а сега? Наистина ли е толкова кратка паметта на ваксърите или се правите на по-глу_пави, отколкото сте?
165
1
 
7
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До До Да допълня...Ваксините от цял вирус или бактерия са винаги много по-ефективни от тези, съдържащи само един протеин при това страничните ефекти не са много повече като цяло - изгражда се пълноценен имунитет срещу цялата обвивка.
164
0
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Ако обръщате внимание само за една седмица заразените в Южна Корея са се увеличили от 4115 на 5123, т. е. с 25 %! За една седмица!