На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия

Очаква се пациентите в интензивните да стигнат 6000 до Коледа
2 дек 2021 22:20, Анисия Иванова
247
На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия
Снимка: БГНЕС

Германия е готова да ограничи хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, и драстично да ограничи социалните им контакти, за да облекчи натиска върху все по-натоварените болници.

В едно от последните си действия като канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с 16-те регионални премиери на Германия по-късно в четвъртък, на които се очаква да се споразумеят за нови ограничения, включително допускане само на хора, които са ваксинирани или възстановени след боледуване, в ресторанти, театри и магазини от непърва необходимост. Според проект на споразумение, изготвен от офиса на Меркел, ще има и по-строги ограничения за контактите за неваксинирани хора, нощните клубове ще бъдат затворени на места с висок процент на заразяване и ще има строги ограничения за броя на зрителите на големи обществени събития.

"Важното е, че това на практика е блокиране за неваксинираните“, каза напускащият здравен министър Йенс Спан в четвъртък в интервю за телевизия ZDF. "Повече от 12 милиона възрастни, които не са ваксинирани, създават предизвикателството за здравната система.

Меркел и Олаф Шолц, настоящият вицеканцлер, който ще положи клетва като канцлер следващата седмица, ще ръководят дискусиите заедно в четвъртък и след това ще дадат пресконференция, за да обявят новите мерки.

Длъжностните лица бяха принудени да действат, за да се опитат да овладеят четвъртата вълна от вируса, която обхваща цялата страна, и да предпазят здравната система от колапс. Ръководителят на лобито за интензивно лечение DIVI предупреди в сряда, че броят на пациентите с Covid в интензивните отделения ще достигне 6000 до Коледа, надхвърляйки пика по време на втората вълна на пандемията миналата зима.

Проектът на правителството също така включва предложение ваксините срещу Covid да станат задължителни за хората, работещи на места като болници и домове за грижи. Властите се стремят да ускорят ваксинациите и искат да постигнат со 30 милиона ваксинации до Коледа, включително бустери. Длъжностните лица искат значително да разширят кръга от хора, които могат да прилагат ваксини, включително да използват квалифицирани работници в аптеките и заведенията за грижи. И Шолц, и Меркел се изказаха в полза на мандата за ваксина за всички възрастни, а Бундестагът ще гласува мерките преди края на годината.

Някои региони с висок процент на заразяване като Бавария и Саксония вече затегнаха ограниченията.

Целият анализ - на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
22
 
10
 
! Отговори
До Анонимен Алкохоли преди 2 години
*** тука е цветът на нацията, в тоя форум, бе, ти не знаеш ли. Денем работят за 1000 лв., дето реват как не им стигат, нощем са молекулярни биолози, имунолози, политици, детективи, всич-ко. Разкрили са масонско-рептилската конспирация и с голи гърди бранят Kleta Majka Balgaria и чадата ѝ от ваксините и всякакви други невероятни опасности.
152
2
 
31
 
! Отговори
цон кай хой преди 2 години
нали уж са толерантни а по цял ден налагат дискриминация... каква ирония на съдбата един от най-толерантните народи да налага най-тежката дискриминация...
151
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободени от карантината са само ромовете мигранти )
150
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 187. Кой е казал, че транвеститите не могат да имат дъщери. Просто се подписват на мястото на бащата.
149
3
 
28
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
и точно ти ли ще ни биеш с камшик бе РАДИКАЛ... такива боцнати по няколко пъти вече не сте и хора... ела опитай (поне 10 ще гътна завчас)...
148
5
 
47
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Хехехе... Дъртата вещица затваря най-здравите в обществото, за да ги пази от ВирусО..! Като в същото време нейната партия затвори 22 клиники и съкрати ха още 6000 интензивни легла, поради липса на персонал, ама вкараха милиарди за,,, течности" и реклами на тяхната кампания!? И то в годината на опустушителната,, Пандемия"? Хахахахааааа... Има Нов Холокост! Бог с ВАС и пазете децата
147
37
 
5
 
! Отговори
радикал преди 2 години
Неваксърите да бъдат бити с камшик и заключени докат не им дойде акъла в тиквитe.
146
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая ги доразсипа.
145
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми се мисли ако 12 милиона излезнат на улицата хахаха
144
2
 
18
 
! Отговори
ганЮ чушкопекоФ преди 2 години
не иска акъл от германец.
143
1
 
0
 
! Отговори
195 ти си на един преди 2 години
въпрос разстояние в google каскет смачкан.
142
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Много ме кефи, кка българи с 300 Евро заплата ми обясняват, как германец с 4 000 Евро е ***. Ето за това ще тънете в мизерия, защото разбирате от всичко. Вие сте молекулярни биолози, футболисти, инженери, астронавти. Абе цвета на планетата сте, но се чудите как да свържете двата края. Германия стана икономическа сила след, като загуби ВСВ, а *** още претакя зелето.
141
9
 
3
 
! Отговори
простаците да се преди 2 години
прибират....нормалните си остават.
140
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега не е имало такова чудо-карантина за здравите!
139
33
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Бай Гання не се ваксинира, защото Бил Гейтс щял да го чипира и да му открадне рецептите за киселото зеле и ракията.
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
175 Меркел има дъщеря. Не е зле първо да се информираш, после да ръсиш умнокрасиви слова.
137
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност тя налага това, което вече е наложено в България. Ефекта ще е минимален за здравната обстановка, но пък ще е тежък за бизнеса. Това, което харесвам в Меркел е, че въпреки че тя загуби изборите, до встъпването на новия премиер, тя го кани на всяка своя среща и всяко взимане на решение. Приемственост, въпреки че е от опозиционната партия. Стремят се да не клатят държавата. Ето това е преимуществото на германците, поставят народа на 1во място, после егото си.
136
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой да гледа репортаж от немска тв , затова как изобличават абсолютна измама с претоварването на интензивнте легла. Оказва се, че такова нещо няма! Няма никакво претоварване, а точно обратно. Друго си е да дърпаш парички за Ковид.
135
2
 
28
 
! Отговори
На прощаване преди 2 години
Тази наистина вече е Изперкел!
134
0
 
24
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 години
Абе верно, къде е Омикрокунчев да събере труповете в чували?