Строги мерки в Германия, дори за ваксинирани

И в магазини от първа необходимост само преболедували и ваксинирани
3 дек 2021 14:28, Петя Славова
85
Строги мерки в Германия, дори за ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Огромният брой инфекции и претоварените болници създадоха натиск за още по-строги ограничения. Вече и в магазините, освен за стоки от първа необходимост, ще се допускат само ваксинирани и преболедували, предава "Дойче Веле".

Ограниченията, които важат в Германия за неваксинирани хора, ще бъдат сериозно разширени. Това решиха министър-председателите на провинциалните правителства на общото си заседания с централното правителство в Берлин.

Още по темата

Хората, които не са получили пълна имунизационна защита или не са преболедували Ковид-19, занапред няма да имат достъп до културни средища и мероприятия и до повечето места за прекарване на свободното време като кина, театри, ресторанти - независимо от ситуацията в отделната провинция или регион. Тези ограничения в Германия са известни под съкращението 2G.

Мерки и за търговската мрежа

Особено важно решение от днешната среща: същото ограничение важи и за всички търговски обекти, без магазините, които обслужват всекидневните нужди на хората. Сериозно ще бъде ограничен и броят на имунизираните или преболедували хора, които се допускат до масови прояви като футболни срещи, например – за останалите този достъп тъй или иначе е забранен.

Допълнителни ограничения се въвеждат и за ваксинираните с пълна имунизационна защита. В частните контакти трябва да бъдат спазвани стриктни изисквания, когато сред присъстващите има неваксинирано лице. При такава ситуация членовете на едно домакинство имат право да се събират заедно само с още двама души от друго домакинство, като децата под 14-годишна възраст не влизат в тази сметка. В училищата отново се въвежда задължителното носене на маски по време на учебни занятия и в цялата сграда на училището.

Когато броят на новите зарази в определен регион надвиши 350 на 100 000 в едноседмичен период, ще бъдат затваряни още клубовете и дискотеките на закрито. Меркел нарече мерките „акт на национална солидарност“, който има за цел да бъде снижен броят на новите зарази и да се отбременят здравните заведения. Тя добави, че въведените нови мерки са минимален стандарт, а отделните провинции имат право да налагат и допълнителни ограничения. "Четвъртата вълна още не е прекършена", каза канцлерката в оставка.

Най-спорният въпрос бе отложен

Редица политици в последно време се изказаха за въвеждането на задължителна имунизация срещу Ковид. Канцлерката Меркел също я подкрепя. По тази твърде оспорвана тема беше взето решение, че новият Бундестаг трябва да подложи въпроса на дискусии и да издаде съответното разпореждане. В момента пълна имунизационна защита в Германия имат 68,7% от хората. Специалистите смятат, че високият процент неимунизирани е главната причина за надигналата се в Германия четвърта пандемична вълна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем с повишен риск от тромбози, сърдечни заболявания, онкологични, хем без права.
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не дай си боже обаче на някой *** да му забранят да сключва църковен брак евроейовете ще ореват орталъка, наложат санкции, порицаят държавата, обаче, ако останеш без правото да си купиш хляб понеже не си набоден започват да виет, като ЖПО. Дори само това може да ви покаже, че не им пука за вас нормалните.
41
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво да се ваксинирам? Че то тяхното по- зле от неваксинираните. Уж щяха да си връщат свободата, а то какво стана? Една огромна измама. Няма нищо по- добро от естествения имунитет и ще разчитам на него.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали видяхте каските на военните им едно към едно с на хитлеровите които изпращаха Меркел
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мауахахахах върнаха се към нормалното нацистите.
38
2
 
32
 
! Отговори
Lina преди 2 години
И??? По - добре ли е ? Ваксинирани с 1, 2, 3 , 1356800 игла , а пак същото ? Видя се тя , че не върви работата и се заговори за задължителна ваксинация. До тук с доброзорното. p.s :Кунчев все още не е дал интервю да се покаже колко е добре с неговите 2 игли. Изгуби се нещо.
37
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си играят немците, защото имат опит от 33 до 44 г.? Между другото Хитлерр умрял ли е или е възкръснал отново? Мирише на Нюрнберг II!
36
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия полудяха там вече.Това не е нормално вече какво става?Все едно сме Китай а не ЕС.
35
0
 
15
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
До 42: аз през маската мога да псувам също така добре.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да очаакват ръст на заразените тогава! Аз, в БГ, поради наште си мерки се гътнах и изкарах Ковида! Което, ако нямаше "мерки" никога нямаше да се случи!!!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мисирка от НОВАТо при тв каналите в цял свят вирус няма.
32
0
 
21
 
! Отговори
Мисирка от НОВА преди 2 години
Ама как така,мойте колежки от Бтв и Нова показвах какъв купон тече тами как няма мерки.Ама сега са ки казали да мълчим като п.ръдали в музей
31
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам така - неваксинираните немци да се отделят в обособен район на Берлин. Този район на Берлин да бъде отделен от останалата част на града със стена от бетонни блокове. По нея да има бодлива тел с ток и метални ограждения, вишки с прожектори, и да се охранява от патрули с овчарки. По хора, опитващи се да пресекат стената, трябва да се стреля на месо. Мисля че немците имат богат опит с подобни антиепедимични мерки и ще успеят да преборят страшния вирус. Сертификатът прави свободен :)
30
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се получи в германия че който не се е заразил ще трябва да моли да влезе в ковид отделение за да се зарази за да му издадат сертификат и да не се ваксинира.
29
0
 
25
 
! Отговори
Ваксинираните преди 2 години
разпространяват заразата
28
0
 
7
 
! Отговори
555 преди 2 години
Intensivstationen in Deutschland behandeln derzeit 4.807 В момента в интензивните отделения в Германия има 4807 пациенти... на 80 милиона
27
1
 
31
 
! Отговори
Диян преди 2 години
Последните 1-2 седмици не съм проверявал, но хоспитализациите в Германия бяха на исторически ниски нива през 2020 г., а през 2021 г. бяха на още по-ниски нива от миналата година. Толкова за препълнените болници. Да не говорим, че продължава да бъде намаляван броят на интензивните легла, а няколко болници фалираха миналата година там. Но който се е поддал на страха и е спрял да мисли, като само слуша разни психопати по тв, каквито и факти да изтъкнеш, няма да ти повярва.
26
1
 
27
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Виновни са немските антиваксъри (тия с трите подсилващи дози). Те саботират усилията по борба с вируса на съвестните временно ваксинирани германци (тези с петте подсилващи дози). За благото на бундесрепубликата трябва биотерористите (тия със само три дози) да бъдат откарани в концлагери, убити с газ и кремирани. А останалите е необходимо да бъдат включени на системи с ваксина, за да останат защитени завинаги! Heil Science! Vaccine Macht Frei!
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В заглавието - "И в магазини от първа необходимост само преболедували и ваксинирани" -- В статията - "... освен за стоки от първа необходимост, ще се допускат само ваксинирани и преболедували" !!!!!
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално и за ваксинираните да има строги мерки,те ваксините са за друго нещо а не да те пазят от измислен вирус..