ЕК няма да препоръча задължителна ваксина срещу COVID-19

Комисията няма правомощия по въпросите на здравеопазването
6 дек 2021 14:47, Елка Василева
39
ЕК няма да препоръча задължителна ваксина срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия няма да препоръча задължително ваксиниране против COVID. Това заяви говорител на комисията в отговор на въпроси, свързани с изявления на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Комисията няма правомощия по въпросите на здравеопазването и те се решават от държавите в ЕС, посочи говорителят.

Той обясни, че Фон дер Лайен е изразила личното си мнение, когато е казала, че държавите от ЕС трябва да обмислят дали да не направят ваксините задължителни.

Според нея е подходящо въпросът да бъде обсъден, но ЕК няма да прави препоръка за въвеждане на задължителни ваксини, посочи говорителят.

Той отбеляза, че все още 150 милиона граждани на ЕС не са ваксинирани и повечето от тях отговорят на условията за имунизация.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
12
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Разбира се че задължителното ваксиниране с тези "ваксини" на неваксинирани е престъпление. И трябва да се забрани. Но пък за вече ваксинираните, бустерите трябва да са задължителни. И то разнообразни бустери. Защото веднъж предекодираната им имунна система не може вече сама да се справя с вирусите и стават контейнер на всякакви зарази. И са опасни за обществото. Това не означава че трябва да ги затварят в лагери или дискриминирани. Повечето от тях бяха принудени. Имайте жал !
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините се провалиха. Дори и тапите от ЕК го разбраха.
32
1
 
20
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Оберщурмбанфюрер Урсула има личен, семеен и финансов интерес от задължително биене на бустери на Пфайзер на всеки един поданик на Еврогейзерският райх докато свят светува. Все пак мъжа й е работил на висок пост там. Както вече е популярно да се казва Хайл Пфайзер!
31
1
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Догодина е световното по футбол, футболисти ще припадат масово... Каква е причината, е ясна за всички ни! Израелската " Real Time News " съобщават - внезапна сърдечна недостатъчност и внезапна неочаквана смърт на играчите на FIFA през 2021 г. От декември 2021 г насам 183 професионални спортисти внезапно се сринаха! 108 от тях умряха!
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ЕК няма да препоръча задължителна ваксина срещу COVID-19" -Официално и за пред хората .Иначе задкулисно - а не сте я направили задължителна , няма да видите евро пари .Същото като със така наречените "зелени" сертификати.
29
1
 
21
 
! Отговори
Тогава защо преди 2 години
Урсуза не уточнява, че изказва лично мнение, а говори като председател на ЕК? Или пак ако мине?
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕК няма и много други правомощия но това не и пречи да се бута в работата на суверенни държави.
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам така - за народа да няма, а за агресивните ваксъри и други манекени на съмнителните експериментални течности - ваксата веднъж на 3 месеца да е задължителна. Да ги викат с призовка за поредния бустер, ако откажат, да ги търсят с жандармерия и двама санитари на адрес и да ги бодат насила. Все пак, тези хора съзнателно се отказаха от правото на собственост върху своето тяло и декларираха че го преотстъпват на властите, които имат право да решават какво да вкарват в насила в това тяло.
26
1
 
33
 
! Отговори
Дума не им вярвам преди 2 години
В сегашно време те обявяват за теоретик на конспирациите, дори когато поискаш да прочетеш листовката на лекарстово което ти продават. - "При нежелани странични ефекти си дръжте езика зад зъбите!!!"
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако чакаш мир ,готви се за война.
24
1
 
22
 
! Отговори
Значииии преди 2 години
да очакваме точно обратното!!!
23
1
 
21
 
! Отговори
Боцко Боцмана преди 2 години
Яко ваксина, яко Боц. Какво има вътре не е важно. За сега никой не е умрял, а дали има дългосрочни ефекти? След 10-тина години ще си проличи. Важното е пари да има и печалбите да вървят, пък всяка година нов вирус - както с противогрипните ваксини.
22
1
 
32
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Тия явно много силно желаят да ни докарат гражданска война.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорбаджият: Няма да колим прасе за Коледа.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14, бе не знам колко е верно, ама и аз чувах от няколко места, че качват захар хората (предимно баби на по 70+)
19
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Комисията няма правомощия по въпросите на здравеопазването и те се решават от държавите в ЕС, посочи говорителят."---------Тази изглежда, че едва днес се е запознала с правилника на комисията, която ръководи от 2 години. Няма друго логично обяснение защо именно тя заяви преди 2 дни, че ще предложи идеята.
18
2
 
28
 
! Отговори
Курц преди 2 години
За сега :)
17
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А двойникът на Кунчев заплаши по ьТВ, че рано или късно ще се ваксинираме. Сега пък ЕК друго казва.
16
4
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
аз от кога пиша за референдум ама вие младите ми слагате минуси сега катоопря ножа до кокала се усетихте че при капитализма няма лабаво
15
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не е лошо да се подготвим за скоростно събиране на подписи за референдум,ако нещо се опитат да сме готови