Рекорден брой починали от COVID-19 в Гърция – 116 души за ден

Правителството иска да ваксинира 750 хиляди деца
7 дек 2021 11:08, Елка Василева
60
Рекорден брой починали от COVID-19 в Гърция – 116 души за ден
Снимка: архив, БГНЕС

Рекорден брой починали от COVID-19 на дневна база регистрира Гърция, съобщават местните медии. През вчерашния ден в страната са регистрирани 116 смъртни случая. В интензивни отделения са настанени 714 души, а новозаразените са 4943. Потвърдени бяха и още два случая на заразени с Омикрон, като така случаите на заразените с новия щам на вируса в страната станаха трима, уточнява в. "Катимерини".

Още по темата

За постепенно увеличаване на броя на гражданите над 60-годишна възраст, които си поставят ваксина пише още в. "Катимерини". Нарастване на интереса към ваксинацията се регистрира от момента, в който правителството обяви задължителния й характер за възрастните хора. Само вчера са направени 92 404 ваксинации, като 35 895 от тях са били с първа доза и 52 534 - с трета.

Ваксинационната кампания срещу COVID-19 навлиза във важна фаза, пише гръцкият в. "Прото тема" по повод началото на ваксинирането на деца на възраст между 5 и 11 години. Платформата, чрез която ще се правят заявки за ваксинация, ще бъде отворена в петък.

Децата ще бъдат ваксинирани с препарата на Пфайзер, който получи одобрение за употреба в тази възрастова група от Европейската организация по лекарствата. Плановете на правителството е ваксинацията да стартира на 15 декември като целта е да бъдат обхванати 750 000 деца.

От началото на пандемията в Гърция са регистрирани 164 011 случая на заразени деца от 0 до 17 години. Само през последния месец регистрираните случаи при деца са били девет хиляди, отбелязва изданието.

За сериозен натиск над болничната система в Атина, където постъпват пациенти от района, пише в. "Етнос". Капацитетът на интензивните отделения в държавните болници в столицата е запълнен на 90 процента. Обикновените COVID отделения са пълни на 70 процента, отбелязва изданието.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
най висока от вируса смъртност а не по принцип. Не си реди нещата угодно за теб. Говорим в световен план първи или втори, гоним се с Перу. Що не изкараш данните за седмица за Бг , САЩ , Португалия, ЮК и Русия примерно и да сравним. Ще изкараш ама не ти е угодно.
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ваксините има графенов оксид. Молекулата му е остра като бръснач. Вкарват ги тия бръсначи в кръвта и почват да секат тромбоцитите. И идват тромбозите. Целта изглежда проста. Съкращаване на човешката популация. Явно кукловодите са решили да ни редуцират малко. Но не можем да знаем какво целят, кукловодите са винаги 10 хода напред. Само можем да гадаем...
30
4
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Глупости на търкалета. Познавам гърци анархисти,които са готови да изваксинират правителството на Гърция .
29
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с мантрата, че имаме най-висока смътност. България имаше най-високата смъртност много преди ковида да дойде. Измислете нещо по-умно, ако въобще имате такава способност.
28
1
 
13
 
! Отговори
Попов преди 2 години
До Анонимен 24 Ти пък чипове в първите дози.... кой ще ги напъха в тях когато все още всичко се проверява и изследва... Това става след 5-тата доза когато контрола се притъпи .... сега се създават само навици.... :-) Т.е дресировката тече .... ;-)
27
2
 
21
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Проблемът на гърците е, че не са си поставили четвърта доза. Три дози не действат. Всеки го знае, само антиваксърите не го знаят. (След една година ще ви кажа, че само четири дози не действат и как всеки го знае, само балканците не го знаят.)
26
3
 
14
 
! Отговори
преди 2 години
Ваксината е виагра за всеки хипохондрик. Целта на компаниите е чисто търговска. Позвъняли са на когото трябва в правителството като досадни реклами и са си пробутали препаратите.
25
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а 203 у нас кскъв брой е....съчките на Мангъра, ама то цяла дървена борса станаха тези съчки
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо се набоцкаха и взеха да поставят рекорди.
23
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксината не те предпазвала да се заразиш, а ти помагала да караш вируса по-леко." Ахам, питайте колежката ми - втора седмица е на системи, но имаче има суперзелен сертификат - 3 ваксини!Ако оцелее, ще я питам когаще слага четвъртата!
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резултатът от боцкането на 100 000 за един ден. Давайте със същото темпо.
21
16
 
7
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Ние сме два пъти по-малко като население от Гърция, а имаме два пъти повече смъртни случаи за ден-208! Хайде да плачем на нашите си гробища!
20
8
 
23
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Едни от най-ваксинираните нации!!!! Що така?!?!?!?!?!
19
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай сега, че нещо не вдявам. Гърция такова има ниво на ваксинация, че според това, което ни говореха в началото за ваксинацията, би трябвало да има вече стаден имунитет. Но всъщност в момента има рекорден брой заразени и починали. Подобна е ситуацията и в други вакснирани държави. Нека някой по-умен от мен да ми обясни това. Подчертавам "по-умен", а не промит мозък, който се мисли за много умен, понеже е прочел нещо в сайт като този или чул една лелка някъде и вече се изживява като експерт.
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже вече е трудно да се пробутват черни новини за България, започнаха с Гърция. Гледам набутали са в кюпа и Чехия, Унгария, преваксинираната и прехвалена Германия, Австрия....Важното е да ви е страх, а сайтчето ще би плаши винаги, когато старът ви намалее!
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Аз пък за първи път чувам за ваксина дето пази на 99.99 процента. Явно живееш някъв в бъдещето.
16
3
 
11
 
! Отговори
Дъра Бъра - Мамтрата преди 2 години
Дъра бъра сега бил делтата, преди уханския, боцкайте се... Дъра бъра били 70% ваксинирани ама ваксинациите им били фалшиви боцкайте се .... Дъра бъра бил делта сега идвал омикрон - той още по-заразен - боцкайте се.... И така без край ...
15
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината не те предпазвала да се заразиш, а ти помагала да караш вируса по-леко. Извинявай, човече, ама това не е ваксина. Слагал съм си ваксини против много болести и ваксината винаги ме е пазила да не се заразя и то на 99,99 процента. За първи път чувам за ваксина, която не те пази от заразяване. Такава "ваксина" да си инжектирам, не, мерси. Ресто, не струва!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пандемията такова такованката на информацията и на статистиката. никой вече нехае и не верва на никакви данни или експерти...даже те самите си противоречат и не си верват един на друг. демек ситуацията стана- секи сам си преценя.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също като у нас.Само дето ваксинираните са повече.