Рекорден брой починали от COVID-19 в Гърция – 116 души за ден

Правителството иска да ваксинира 750 хиляди деца
7 дек 2021 11:08, Елка Василева
60
Рекорден брой починали от COVID-19 в Гърция – 116 души за ден
Снимка: архив, БГНЕС

Рекорден брой починали от COVID-19 на дневна база регистрира Гърция, съобщават местните медии. През вчерашния ден в страната са регистрирани 116 смъртни случая. В интензивни отделения са настанени 714 души, а новозаразените са 4943. Потвърдени бяха и още два случая на заразени с Омикрон, като така случаите на заразените с новия щам на вируса в страната станаха трима, уточнява в. "Катимерини".

Още по темата

За постепенно увеличаване на броя на гражданите над 60-годишна възраст, които си поставят ваксина пише още в. "Катимерини". Нарастване на интереса към ваксинацията се регистрира от момента, в който правителството обяви задължителния й характер за възрастните хора. Само вчера са направени 92 404 ваксинации, като 35 895 от тях са били с първа доза и 52 534 - с трета.

Ваксинационната кампания срещу COVID-19 навлиза във важна фаза, пише гръцкият в. "Прото тема" по повод началото на ваксинирането на деца на възраст между 5 и 11 години. Платформата, чрез която ще се правят заявки за ваксинация, ще бъде отворена в петък.

Децата ще бъдат ваксинирани с препарата на Пфайзер, който получи одобрение за употреба в тази възрастова група от Европейската организация по лекарствата. Плановете на правителството е ваксинацията да стартира на 15 декември като целта е да бъдат обхванати 750 000 деца.

От началото на пандемията в Гърция са регистрирани 164 011 случая на заразени деца от 0 до 17 години. Само през последния месец регистрираните случаи при деца са били девет хиляди, отбелязва изданието.

За сериозен натиск над болничната система в Атина, където постъпват пациенти от района, пише в. "Етнос". Капацитетът на интензивните отделения в държавните болници в столицата е запълнен на 90 процента. Обикновените COVID отделения са пълни на 70 процента, отбелязва изданието.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да сравняваш вълната миналата есен с уханския и сега с делтата, който е 10 х по заразен. Естествено че има повече случаи. Но ако не бяха ваксините, щеше да е тотална катастрофа сега. То малко мозък се иска да разбираш данни и правиш заключения.
11
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът досега щеше да е изчезнал, ако нямаше ваксини. Точно това е целта на ваксините, да задържи вируса жив. Вирусът почва да мутира и става по-силен, благодарение на ваксините. Погледнете броят на заразите. Където има най-много ваксинирани, има най-много болни. Вирусът се храни с ваксината.
10
5
 
34
 
! Отговори
Коста преди 2 години
Ми при случай че Гърците за разлика от нас са ваксинирани над 70%, надминаха смъртността от преди ваксините да излязат... а те и тогава бяха с наполовина по-малка смъртност от Българите. Сега би трябвало смъртността да им е паднала със 70% ама бият рекордите от преди ваксинациите. А пък са балканци и за разлика от западняците всичко са си казвали и си казват.... Сега пък от ЕС, ще кажат че ваксинациите им са фалшиви ... да се повторят...
9
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде се наблюдава ясна зависимост- колкото по-малко ваксинирани, толкова повече умрели. За всички е ясно, само тъпите антиваксъри са слепи за фактите.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не могат да ни стигнат. Ние сме били с над 300 дневно.
7
3
 
34
 
! Отговори
шаран преди 2 години
Тея куковци и на децата ще посегнат...ужас
6
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бавноразвиващите се сектанти от антивакс сектата се разписаха под новината. *** отрепките ви, как па не измряхте.
5
7
 
31
 
! Отговори
Тъжно и страшно преди 2 години
Защото ги набодоха наред и принудително с отровните вещества, които заразяват невинните хора. Доказателство, че са смъртоносни препарати.
4
7
 
36
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Колкото повече ги бодат, толкова повече се разболяват и умират и за да ги ''опазят'' искат още повече да ги бодат! Медицинска ''логика'', нали!?
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 Важното е, че ние сме по-умни.... и малко по-умрели
2
0
 
15
 
! Отговори
Аматьори преди 2 години
Въобще не могат да се мерят с нас. Недостижими сме.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умряли ,защото вярват във смешните им "ваксини" . Да умират с кап ани те фъфльовци. Ужасно г лу пав народ се оказаха тия.