Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални

Петрунов: Ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса
7 дек 2021 10:14, Елка Василева
129
Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални
Кадър: bTV

Зеленият сертификат за антитела е абсурден, каза академик Богдан Петрунов пред bTV.

„Антителата, които определят дали сте здрав или болен, са индивидуални за всеки. За мен може да са 100 единици, а за вас може и да са 1000“, каза Петрунов.

Още по темата

Според него е трябвало държавата да наложи локдаун за успокояване на ситуацията с коронавируса, защото при навлизането на „Омикрон“ у нас инфекциите с „Делта“ и с новата разновидност ще вървят паралелно.

Според Петрунов ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса, но не в същата степен. „Едни 60-70-80% защита са напълно достатъчни. Имайте предвид, че грипната ваксина има ефективност между 50 и 60% и спасява животи“, каза той.

„Аз мисля, че задължителната ваксинация е правилна стъпка. Ако не се създадат условия – и материални, и социални, и психологически, да се проведе една глобална имунизация, няма да се справим с инфекцията“, каза още Петрунов.

Относно това дали да се въведе зелен сертификат за депутатите в Народното събрание Петрунов е категорично за тази стъпка. „Това са хора като всички нас, трябва да отговарят на тези изисквания, както и ние. Мен ме е срам, че там ходят без маски, а караме децата в училище да са с маски“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
34
 
! Отговори
до 80 от славянин преди 2 години
Снощи прочетох изказване от европейската комисия - ЕК, че тя няма правомощия в здравното законодателство и не може да препоръчва задължителна ваксинация на ниво ес, това могат да правят и решават само отделните държави! Та следете събитията!
74
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат е абсурден по принцип. Най-вече за ваксините. Едни се мислят за безсмъртни и сеят зараза навсякъде, други боледуват по 2 месеца след 3 дози а трет директно се гътат.
73
2
 
18
 
! Отговори
. преди 2 години
При новата власт само такива капацитети ли ще слушаме вече...
72
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е разликата между антитела придобити по естествен начин (прекарване на заболяване) и антитела придобити по изкуствен начин (ваксина)? Две различни антитела ли са? Еднакви ли са? Къде е разликата? Следкато е абсурден зеления сертификат за антитела, защо се дава такъв за антитела придобити чрез ваксина. Нали целта е да се образуват антитела, които защитатават? Същото е и с ваксините - те са индивидуални. Няма как всички да имаме точно еднакво количество.
71
4
 
22
 
! Отговори
….. преди 2 години
Може да ходиш да си лягаш, олигофре*. Задължителна евтаназия за теб. Откъде го вадите този дядо фашисто-нацист ????
70
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Файзер си казаха че защитата за делта е 38% , този за Омикрона твърди че 60-70. Хвърлят се някакви числа в пространството и накрая ваксинирайте се. Нищо че може да има нежелани последици-сърдечни заболявания, тромбози и др. Да жертваме всички за да спасим хронично болните. И между другото да си ограничим икономиката.
69
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да и нашата конституция пада от европейското законодателство. Факт. Няма вече никакъв суверенитет. А и на СЗО дадоха права да правят каквото си искат когато има пандемия. А тия от СЗО никой не ги е избира, никога не е гласувал за тях. Жалко за тоя свят.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз също се надявам на тази К -я,. НО......
67
3
 
17
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Този отдавна е мумифициран.Не е ясно защо го вадят, освен да плаши хората.
66
1
 
14
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Всеки може да си купи книжката ''Конституция на Република България'', предполагам от всяка книжарница, аз от книжарница си я купих миналата година, струва 2,50 лева! Елементарно действие е!
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституциите се променят и не се прилагат по цял свят.УВИ!
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес факер чекера се е възбудил яко. Даже и въпроса защо изтри първия коментар и него изтри. Страх ли ве тресе беееееееее? Бееее. Бееее. Офсе.
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя вамп с деменциа какво дава акъл, да се скрие в ковчега си в мазето, или от ваксините може да се появява и денем.
62
1
 
11
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 2 години
Член 57, алинея 3 от Конституцията на България: ''При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни граждански права на гражданите С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПРАВАТА ПРЕДВИДЕНИ В ЧЛЕНОВЕ 28,29,31, АЛ 1,2 и 3, член 32, ал. 1 и член 37''! Просто се запознайте с Конституцията и не пишете глупости!
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се осъзнаят хората. Хората искат някой друг да е на барикадата, а те да гледат сеир. После вадят сертфикатчето, и хоп в мола, Няма значение откъде и как са се сдобили, дали фалшив, дали за антитела, дали щото са се наболи като таралеж. Надайте се на конституция и закони. Вервайте на поредния спасител. Ей на тука един щял да чупи прозореца щото не бил жаба. Само не казва как се чупи прозорец...
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрънкат само за ваксини, ама официалната статистика на Европа и щатите за починалите и увредените след ваксинация удобно я пропускат. Що ли? Няма никаква проблеми с ваксините, няма починали от тях, а страничните ефекти, леко зачервяване и малко температура. Балсам за тялото и душата.
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е колко от въпросите за доктурантура, доцентура, професура и академик са включвали история на БКП и кълнене във вярност на майката комунистическа партия? Бас държа, че са над 50%! Интересно, дали на тая възраст и след толкова години роболепничене човек може да си промени мисленето? Вие как мислите?
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 65 славянин, надежди ГОВЕЖДИ,славянски(наивни).
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петрунков глей си пенсията от няколко хилядарки и бегай на село
56
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе дедка, а наборите ти дето *** като пилци колко са набодени? И я да ми кажеш как знаеш, че ваксината действа на омикрон при условие че Пфайзер каза че не знае колко действа? С отвъдното ли си говориш? Баба Ванга ли ти диктува или Чоки от съзвездие Сириус?