Все още няма Омикрон у нас, но нямало как да ни прескочи

Не се налагало въвеждането на допълнителни COVID мерки
119
Все още няма Омикрон у нас, но нямало как да ни прескочи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи, коментира служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров пред bTV.

Още по темата

Според него засега не се налага предприемането на допълнителни COVID мерки.

„Предприели сме всички необходими мерки своевременно. Защитени могат да се чувстват онези, които са ваксинирани и са изградили имунна защита“, увери той.

Кацаров допълни, че от десетина дни страната ни не е в червената COVID зона, в оранжева зона е и е на път да мине в жълтата.

„Общата смъртност в България по начало е много висока. Ние бяхме на първо място в света и преди пандемията. Анализът, който правим за високата COVID смъртност у нас, отчита няколко причини. Една, от които е, че сегашният
„Делта“ вариант протича по-тежко от предишните. Но основната е, че много малко хора се ваксинираха“, заяви служебният здравен министър.

Кацаров допълни, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани, а третата причина за високата смъртност е лошото състояние на здравната система.

„Ако лятото имaше по 30 000-40 000 поставени ваксини седмично. Сега имаме по 130 000-140 000 поставени. Сякаш хората осъзнаха смисъла на зеления сертификат“, каза още той.


 


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стойчо, всеки ден тези, които проглеждаме, се увеличаваме. Лъжите ви няма да минат. Знаем, че за да обърнеш палачинката, така ти нарежда Европа. Онази Европа, която заради ислямистите се опитва да ни наложи нов ред. Е, няма да стане. Армията от хора с отворени очи расте. Тежко ви на вас, които си повярвахте, че сте богове и можете да правите с живота ни каквото искате.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долнопробен *** и лъжец!
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДНЕС БЪЛГАРИТЕ УМИРАТ ВСЕКИ ДЕН ОТ КОВИД- 100/200 ЧОВЕКА, УТРЕ ОТ ГЛАД И СТУД ДА СЕ ПОЗДРАВИМ С ПРОМЯНАТА
106
0
 
6
 
! Отговори
Вируслав преди 1 месец
"Сякаш хората осъзнаха смисъла на зеления сертификат, каза още той."------ И какъв е смисъла? Да му обясня ли аз на тоя плу-жек, че прави на хитрец? Да насилва брутално хората които не му искат джуса и да клекнат. С надеждата че колкото повече хора набоде, по малко хора ще излязат на площадите с камъни в ръце да го търсят и поздравят .
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И като дойде после ще си замине.
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омикрон ходи само по ваксинирани.
103
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
Ще дойде Стойчо не се притеснявай ти се приготви да го посрещнеш .
102
0
 
10
 
! Отговори
Нещастник! преди 1 месец
И този *** без лекарски права излезе от нафталина и си повярва, че е голямата работа.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ме интересува и какво ме занимавата две години с този вирус и създадените в лаборатория такива понеже така иска Мелнда и Бил Гейтс. Не ме ИНТЕРЕСУВА вируса. Тук съм дошла като всеки да си живея живота свободно да дишам да се уча да работя. Не някой да ми ограничава права свобода да поставя граници и да налага геноцид над човечеството. Ще плащате всички затова. СВОБОДА НА ЖИВОТ! ЖИВОТ В ЛЮБОВ БОГ Е ЛЮБОВ! КЪДЕТО Е БОГ НЯМА БОЛЕСТИ! ЛЮБОВ ХАРМОНИЯ СМИРЕНИЕ ВИСОКИ НИВА НА ВИБРАЦИИ
100
0
 
0
 
! Отговори
До 95 преди 1 месец
"Слабите влизат в болница и умират"=/=Идея нямаш колко си прав.
99
0
 
4
 
! Отговори
Хайде, бе преди 1 месец
Вие Кунчо вече два месеца го прескачате и не казвате ни къде е, ни как е, нас що да не ни прескочи о'микроня
98
1
 
7
 
! Отговори
воевода преди 1 месец
Кацаров ***. Благодарение на твоето вещо ръководство сме по смъртност в света. Безсрамен невежа и службогонец затрил хиляди невинни. Срам и позор си за БЪЛГАРИЯ!
97
0
 
8
 
! Отговори
Санитар преди 1 месец
Не се безпокойте,от сигурно място знам,че човечето от снимката първо ще посрещне новия щам "Омикрон",когато дойде у нас,я! Ако трябва ще се жертва и няма да празнува ни Коледа,ни Нова година ,но на новия щам ще му такова... мамката - това се казва защитник народен !!!
96
0
 
2
 
! Отговори
До 96 преди 1 месец
Колко съм силен ли? Ами не мръкнах като някаква нассрана женичка когато имах ковид, не влязох в болницата, през цялото време бях на крак и не се оплакваш на никого! За разлика от тебе, дето ти е нужна някаква новинарска агенция да те снима с камера, докато се приструваш на болен в болницата
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен"Слабите ..."А ти колко си силен?
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слабите влизат в болница и умират. Силните оздравяват за няколко дни и нямат трайни щети! Край с глупостите
93
1
 
2
 
! Отговори
Мед. лице преди 1 месец
Отново ще сме на опашката.Лъжец е др. Кацаров. Но така са му натрили от БСП и Радевото ДС мозъчето,че говори с оптимизъм...
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тогава като отидеш някъде без маска и те питат що нямаш, кажи им, че защото омикрон няма как да ги прескочки
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Математикът ако хвърли боба ще каже и часа. Консултирайте се за по-точна информация...
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как ще мине през границата. Нали гастарбайтерите са ваксинирани и има тестове. Нещо не се връзва. Уж анти ваксърите виновни. Да не поизлъгват тия малко...