Проф. Константинов: 50% от българите са антиваксъри, ако не и повече

Политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем
15 дек 2021 13:51, Ния Христова
176
Проф. Константинов: 50% от българите са антиваксъри, ако не и повече
Снимка: БГНЕС
"Поне половината българи са антиваксъри, ако не и повече. Има много агресивни такива и политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем. Не искат да поемат риска от по-сериозни сблъсъци". Това заяви пред Нова тв математикът проф. Михаил Константинов.
 
Според него световните здравни власти не са действали по най-добрия начин в началото на пандемията.
 
"Те ни обърнаха на маймуни. Властите, със своята бездарност, допринесоха за скептичността на хората по отношение на коронавируса. Идиотщина е, че маските нямат значение", посочи той. 
 
Политологът Кольо Колев е на мнение, че отхвърлянето на идеята за въвеждане на зелен сертификат в парламента се дължи на твърдата позиция на една политическа формация срещу документа.
Още по темата
 
"Трябва или да ги принудиш, или да ги изолираш. Това ще противоречи на демократичната процедура. Има много хора против сертификата и ваксините и те имат своето представителство в парламента", коментира той.
 
Той смята, че това не дава добър сигнал към обществото.
 
"ПП "Възраждане" се "повозиха" на антиваксърските настроения и това им помогна да прескочат 4-процентната бариера", подчерта Колев.
 
Според него коалицията е изпълнена с противоречия. 
 
"Тя е формирана не толкова от желания, колкото от опасения - под камшика на общественото мнение", коментира още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
20
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 116 - мда, затова и болниците са пълни с такива като Вас - дето морят всека болест с метър македонска наденица и ока вино! Както се казва "здрави българи юнаци". Нищо дето на първо място в Европа по инсулти, инфаркти и сърдечни заболявания. Но, здрави юнаци. Нема що. Само дето като ви насмете почва едно напъване за връзки къде да ви приемат. Мда!
113
4
 
30
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Абе хора не разбрахти ли,че в момента е "разделяй и владей"това се случвав цял свят.Няма грам медицина в тази история.Всеки човек решава сам за себе си как да постъпи.Не може да караш насила преболедувал с антитела да са набоде,това е абсурд.Държави в които има 80%ваксинирани сега се задъхват.Защо ли?Втора, трета ,четвърта и тн.игли не помагат.Явно трябва вируса да мине през всички това е.То не бяха трупове по детски площадки и зали с легла,видя се че не се получава хората не вярват на лъжи.
112
3
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Таня Напълно съм съгласен и те подкрепям! Истинските антиваксъри са много малко. Ще ти разкажа случай - когато сина ми хвана някаква ротавирусна инфекция, го настаниха с майка му в инфекциозното на Окръжна Болница за една седмица. Там беше пълно с деца болни от морбили. Познай от кой контингент бяха?Точно така, от тази малцинствена група, на която нямаме право да напишем етноса тук, но антиваксъри можем да ги пишем с чиста съвест - защото не бяха ваксинирани за разлика от сина ми!
111
2
 
20
 
! Отговори
До 127 преди 2 години
Защо съдиш ,когато не ти е дошло до главата ???? Я ,да видим ако твоето дете се парализира след ваксинация за една нощ и не може да направи и една крачка ,ТИ КАКВО РЕШЕНИЕ ЩЕ ВЗЕМЕШ ????? ЩЕ ПРОДЪЛЖИШ ЛИ ДА ГО ВАКСИНИРАШ? КАЖИ БЕ ,ЗАЩИ СЪДИШ И ЧАК СКАНДИРАШ НА НЯКОЙ ДА МУ ВЗЕМАТ МИЗЕРНИТЕ ДЕТСКИ И ДА НЯМА ПРАВО НА ГРАДИНА И УЧИЛИЩЕ ??? ОТ КАКВО ТЕ Е СТРАХ ? С ВАКСИНА ИЛИ БЕЗ ОАК МОЖЕ ДА ТЕ СПОЛЕТИ ,НО ДА СЪДИШ НЕЧИЯ ДУША БЕЗ ДА СИ ГО ИЗПИТАЛ ,ТОВА Е БЕЗДУШИЕ!
110
4
 
30
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Престанете да наричате хората, които не искат да се бодат с експериментална ваксина антиваксари, така насаждате разделение и омраза. Тези хора имат всички задължителни ваксини
109
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
както останалата част от хората на земята
108
4
 
19
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
Как е възможно да твърдите това,като в момента се проучват ! Днес утре догодина и още няколко години е период на проучване.Това ,че няколко месеца не си почуствал нищо НЕ ЗНАЧИ че не си увреден ,тъй като никой не си изследва и тества организма за всяка болест всеки ден.Ще бъдеш горе долу сигурен след 5 години.Подобни твърдения са абсолютно неосновани и показват вашата неусведоненост за нещо ,което сте повярвали ще ви направи свободен и защитен,а се оказа точно обратното.
107
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не , професоре , не са 50% - поне 80% са слабоумните бг-та !
106
4
 
6
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Не бяха в началото. Поне тогава напълно ги разбирах- нова ваксина и страх. Ама после почнаха да поставят под въпрос всяка ваксина и то така се почва. Имам позна, който има колега (не го познавам лично), който е решил да не си ваксинира детето против нищо- абсолютно нищо. Ако това е вярно, би трябвало да нямат достъп до децки градини и училище, надявам се.
105
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луд човек! Всички математици ли са луди бе хора? Какво им става на тия та така им избиват сачмите?Били станали 50% "антиваксъри"? Със същия успех можеше да каже, че 50% от българите според него са зомбита или 50% от българските жени са вещици а 50% от българските мъже са магьосници почитащи Черния Папа и присъстващи на черни меси!Хеле пък били "агресивни"!!!Точно обратното е - тези, които не искат да се ваксинират нямат нищо против тези, които се ваксинират! Не им пречат с нищо!
104
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ БЕ С ТОЯ СЕРТИФИКАТ Е СЪЩОТО КАТО БЕЗ НЕГО.НА ГРАНИЦАТА МАКАР И ВАКСИНИРАНИ ЗАЩО ИСКАТЕ ПСР ТЕСТ А? ЗАЩОТО ИДВАЛ НЯКОЙ ОТ РИСКОВА ЗОНА И ПАК ПЛАЩАНЕ И ПАК ПАРИ! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ?...
103
4
 
21
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
Предлагам всички ''български'' медии които мислят доброто на българския народ да спрат да говорят на тема koi mit (ковид) за две седмици така ще направят хората да изкарат празниците по щастливи и по добре.Така ще се разбере кои медии са добронамерени и кои не
102
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ НА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ,ЗАЩОТО ТОВА Е БЕЗУМИЕ И ЗАЩОТО НЯМА ДА СПАСИ НИТО ЕДНИТЕ НИТО ДРУГИТЕ ! ТОВА ЩЕ ДОНЕСЕ НЕВИЖДАНО РАЗХОДВАНЕ НА СРЕДСТВА .АБЕ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ВСЕКИ ДЕН ЗА ТЕСТ И СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ ТАКА ЩЕ МЕ НАКАРАТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ???НАПРОТИВ ЩЕ ДОЙДА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ЩЕ ВИСЯ ДОКАТО НЕ ГО ОТМЕНИТЕ.ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ВИ РАБОТИ И КАК ЩЕ СПАСЯВАТЕ ИКОНОМИКАТА!
101
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето прояви си симптомите още един луд професор по математика! Абе това да не е заразно заболяване сред математиците или страничен ефект като професионално изкривяване? Сега се сетих за филма "Красив ум" - не се майтапя, нали там героят беше истински професор по математика който спечели някаква голяма награда и се оказа че е шизофреник! Привиждаха му се агенти на ЦРУ които постоянно го преследваха!
100
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 120 - земята е плоска, експерименталните терапии не работят след две дози, но след три ще работят, ако не - след четири вече със сигурност... всякакви слабоумни има
99
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека намеква , че 50% са просто слабоумни - завоалирано ... Земята е плоска и т.н. ....
98
3
 
31
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
Казваш на най-глупавите, че са много интелигентни и успели, ако се подложат на медицински експеримент със съмнителен резултат... Като се види че резултатът е много по-лош от всичко очаквано, казваш им че ще е особено умно ако пак и пак се инжектират с проваления експеримент... И те се редят за още инжекции, и се възмущават и гневят на тези, които не са се прекарали вече с експеримента... Смешно, но и страшно.
97
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, повечето от нас разчитаме на изпитани течни ваксини от грозде с различна технология на производство.
96
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4,7 милиарда души да вече ваксинирани. Това са възможно най-изследваните и проучваните ваксини и най-масово прилаганите. И от най-безопасните. Защо сте най-глупавите в света да се оставите на нов и гасен вирус , не разбирам.
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България политиката винаги се основавала на популизъм.Така е от поне век и половина,понеже няма професионалисти и основно разчитат на популизъм и корупция.С това се цели бързо забогатяване.Никога не сме имали за политици,хора които да мислят за другите хора и държавата да се развива.Даже от ЕС и САЩ искат България да се развие повече от нашите политици.