Проф. Константинов: 50% от българите са антиваксъри, ако не и повече

Политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем
15 дек 2021 13:51, Ния Христова
176
Проф. Константинов: 50% от българите са антиваксъри, ако не и повече
Снимка: БГНЕС
"Поне половината българи са антиваксъри, ако не и повече. Има много агресивни такива и политиците не искат да си навлекат допълнителен проблем. Не искат да поемат риска от по-сериозни сблъсъци". Това заяви пред Нова тв математикът проф. Михаил Константинов.
 
Според него световните здравни власти не са действали по най-добрия начин в началото на пандемията.
 
"Те ни обърнаха на маймуни. Властите, със своята бездарност, допринесоха за скептичността на хората по отношение на коронавируса. Идиотщина е, че маските нямат значение", посочи той. 
 
Политологът Кольо Колев е на мнение, че отхвърлянето на идеята за въвеждане на зелен сертификат в парламента се дължи на твърдата позиция на една политическа формация срещу документа.
Още по темата
 
"Трябва или да ги принудиш, или да ги изолираш. Това ще противоречи на демократичната процедура. Има много хора против сертификата и ваксините и те имат своето представителство в парламента", коментира той.
 
Той смята, че това не дава добър сигнал към обществото.
 
"ПП "Възраждане" се "повозиха" на антиваксърските настроения и това им помогна да прескочат 4-процентната бариера", подчерта Колев.
 
Според него коалицията е изпълнена с противоречия. 
 
"Тя е формирана не толкова от желания, колкото от опасения - под камшика на общественото мнение", коментира още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
37
 
! Отговори
Суверена преди 2 години
80% от народа на България не иска да експериментира със здравето сиКое не разбрахте Това е положението който не му изнася нека се изнася или се изолира
73
3
 
29
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
За пореден път - ТОВА НЕ СА ВАКСИНИ !!! Нито предпазват, нито лекуват! Ваксинираните заразяват и боледуват! Статистиката се манипулира! Смъртността от тия "ваксини" е много по-висока от която и да било друга ваксина (от старите и изпитани такива). Лапнаха ли милиардите компанийките финансирани от Гейтс - лапнаха! Евгеник ли е Гейтс - евгеник е! Има ли патент в/у ковид - има!!! КАКВО ОЩЕ НЕ Е ЯСНО ?!?!
72
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете да тиражирате мнения на политици и всякакви продажни докторчета. Българите не са антиваксъри, а трезво мислещи хора. Как смее някой да нарече антиваксър човек, който си е сложил всички ваксини и е преболедувал Ковид! Хората се информират всекидневно. Пределно ясно е, че това не е ваксина, която пази и ползата от нея е под голям въпрос, особено пък да се слага на 3 месеца! Къде е статистиката на починалите в рамките на 90 дни след всяка игла. Не е удобна и я няма, а са сериозни цифри.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюс 20% с фалшив сертификат, но това ще е до време.
70
1
 
14
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
щастлив съм че мозъите тък още не са така промити че чак да ги измием! както казах щаастлив съм че БГ е 20год назад - така бягаме или нещата бягат от нас :) което единствено като минус бих отбелязъл че богатите стават по-богати! а бедните - да го дух0т бедните - ФАКт!
69
1
 
26
 
! Отговори
dfs преди 2 години
абе професоре много смело се изказваш., Защо не кажеш колко деца са абортирани или родени с малформации от ваксната майка..
68
5
 
29
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Всъщност аз съм много притеснен, защото процентът на антиковидваксърите е доста по-голям. Моите ментори от Файзер вече казаха, че който няма четвърта доза, той ще се третира като неваксиниран! Така че, в България ситуацията е трагична! Има само трима души с освежаваща четвърта доза - аз, БАУ, Онаниста и с нас тук живеят 6,999,997 антиваксъри! Ау, страшно е да се живее сред Омикрон и тълпи от упорити антиваксъри, които никак не искат да се разболяват и да умират от Кормид-грипа!
67
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май ще празнуваме Коледа и Нова година на улиците и пред НС.
66
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма ни един антивасър, но пък е пълно с хора, които са против да се инжектират с препарати, които са в тестов период още цяла една година и то само за установяване на средносрочните проблеми от препарата. Още повече, че усилено не се дава гласност на вече причинените от въпросния препарат проблеми, въпреки че те могат да бъдат намерени дори на официалния сайт на ЕК.
65
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, разберете, че работата е в СЕРТИФИКАТИТЕ!! Не е ваксината! От нея най-много да изтеглите късата клечка и да се спомнете от "ковид"! А също и едни хора правят пари... Но не ги мислете ваксините! Който се чувства "застрашен", нека се ваксинира! Сертификатите! Там е целта!! Вашата персонална цифрова идентичност! Това е, което им трябва за да въведат новата световна икономика, с други думи: цифров феодализъм! Мислете и за децата си! Ако не се противим на сертификатите, нищо добро не ги чака!
64
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли някаква статистика от историята, кое е най-краткото правителство? Мисля, че тия новите ще бият рекорда, ако днеска въведат задължителната ваксинация.
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам който иска да остане в цивилизацията, трябва по един абокат, защото си е загуба на време през три месеца на опашки да се ваксинираме....
62
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да не се подаваме на пропагандата.Значи може една монахиня да издържа без се кс в манастира а вие не можете да издържите без ваксинация.
61
1
 
26
 
! Отговори
Потвърдено преди 2 години
Поне половината българи са антиваксъри, ако не и повече.--- Кире, помисли пак за новата заповед.
60
1
 
32
 
! Отговори
sss преди 2 години
не се дупчиш с експериментала течност, дето и производителя отказва да поеме отговорност за нея, а знае какво има в нея и я е изпитвал... и те заклеймяват! А в БГ някоя лаборатория правила ли е анализ на тази течност и изолирала ли е вируса, а дали са му правили изследвания, че се изявяват всякакви професори и доценти и разпавят врели некипели! На какво са базирани думите им или каквото пише в западните медии- това е!
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки да си решава....Сега влиза и хапчето на Пфайзер в Европа. Имаме голям проблем с този ковид, който явно няма да си ходи скоро или поне докато някой не реши.....
58
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излекувахме рака, спина и диабета, сърдечно-съдовите заболявания, сега е наред ковид. /Четиримата форумни доктори по вътрешни болести да сложат минуси немедленно./
57
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е далеч деня, когато тези продажници ще започнат да си получават заслуженото.. Както и преди се е случвало в нашата история.. И боят няма да е най-тежкото им наказание... Такава е била винаги съдбата на народните изедници. В момента са се разпасали, осигурен им е медиен комфорт, финансиране, хранилки, наставления им се дават, но... един ще бъде гръмнат най-напред и ще си подвият опашките...
56
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо наричате "антиваксъри" хора с всички задължителни ваксини които не искат до края на живота да се бодат веднъж на три месеца с експериментални медицински препарати, които не предпазват от боледуване и разпространение и които не са сертифицирани от агенциите по лекарствата?
55
0
 
33
 
! Отговори
Их либе дих преди 2 години
Изпратете моите дози на немците. Чува се, че там ваксините са на привършване. Всички се набодоха по 2-3 пъти, а медицинската им система е пред колапс.Болниците препълнени и рекорди от умрели. Божкеле...