Защо личните лекари няма да поставят ваксини на деца?

Д-р Брънзалов: Проблемите ни с имунизацията срещу вируса са огромни
173

Засега личните лекари няма да поставят ваксини, които са предназначени за деца.

"Личните лекари нормално поставят по 1,2 млн. ваксини преди да има Ковид-19. Те познават тези деца от самото им раждане и би било редно те да ги поставят. Обаче тук има едно голямо неудобство - че ваксината не е еднодозова. В едно флаконче има 10. Не може личният лекар да отвори един флакон и да изхвърли дози", посочи заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов  в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ситуацията би била съвсем друга, ако сме разполагали с еднодозови ваксини. Детските ваксини ще бъдат поставяни на три места в София - "Софиямед", "Пирогов" и Окръжна болница.

"Детските ваксини ще бъдат поставени, където ще има екип и вероятността да се съберат 10 деца и да им бъдат поставени препаратите, е голяма", уточни медикът.

Д-р Брънзалов отбеляза, че сме на последно място в Европа по ваксинация, както и че проблемите ни с имунизацията са огромни.

"В момента има основно търсене на бустерни дози. Тези, които си поставиха ваксините, активно ни търсят. Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят", изтъкна събеседникът.

Заместник-председателят на БЛС коментира и дали трябва да изчакаме с имунизацията, ако титърът на антителата ни е висок.

"Титърът на антителата няма особено значение, освен ако не е много висок. Няма да се получи никаква бурна реакция след поставянето на ваксината, просто тя ще бъде безполезна. Титърът на антителата не е на 100% показателен дали пациентът е с активен имунитет спрямо заболяването", обясни д-р Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът посъветва всички, които имат много висок титър, да изчакат малко и да се срещнат с лекар, за да обсъдят ситуацията.

За страничните реакции след ваксинацията при децата той каза, че не се различават от тези при възрастните. По думите му в България в момента липсват мерки срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: БЛСНиколай Брънзалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина ли искате собственото ви дете да бъде част от най-радикалния експеримент в човешката история?Д-р Робърт Малоун: Аз съм лекар и учен, но най-вече съм баща и дядо
79
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Не завиждам на ваксинираните - най ме плаши думата фундаментални промени , тромбозите и увеежданията има сумати статии
78
1
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Фундаментални промени точно като вьв филма
77
1
 
10
 
! Отговори
Робьрт малоун преди 2 години
технологията за иРНК ваксина, която създадох.Има три основни въпроса, които родителите трябва да разберат, преди да вземат това неотменимо решение:Първият е, че вирусен ген ще бъде инжектиран в клетките на вашите деца. Този ген принуждава тялото на вашето дете да произвежда токсични шипове протеини. Тези протеини често причиняват трайни увреждания на критичните органи на децата. Тези органи включват:Техният мозък и нервна система.Тяхното сърце и кръвоносни съдове, включително кръвни съсиреци.Тяхната репродуктивна системаИ най-важното е, че тази ваксина може да предизвика фундаментални промени
76
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли сте примитивни, или умопобъркани, че се вживявате в някакви филми и бъркате действителността с фантастиката! Нямате никакви, дори елементарни познания за ваксините и фантазирате небивалици.
75
1
 
7
 
! Отговори
Мухата преди 2 години
Чудя се дали този филм на ужасите от - 90 те не ни е предупреждавал за нещо
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"До долния дето обяснява че сме живеели в страх и пъжи ако сме вярвали на лъжите, това е клише което няма връзка с реалността и главния мозък." - Напротив! Ако вярваш, че Ковид е толкова смъртоносен, колкото го представят, тогава ще живееш в страх. Ако вярваш, че управляващите света са толкова всемогъщи и недосегаеми, колкото ги представят в конспиративните теории, ще живееш в страх. От теб зависи дали да се страхуваш! Ще умреш само веднъж, като всички останали, поне в този ти живот... :)
73
0
 
3
 
! Отговори
мили ми костюмчета преди 2 години
значи стоят децата на опашка и чакат да се съберат 10 , родителите също чакат с тях , лекарите които ше поставят ваксините също чакат . ние пък чакаме да разберем кой от костюмчетата на промяната не си е свършил работата както трябва , щото с идеи , предположения и предложения , държава не се управлява . а също чакаме и промяната , нали са експерти , знаещи и можещи , говорещи много езици . това че са от скоро в управлението не оправдава буламача който сътворяват .
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния дето обяснява че сме живеели в страх и лъжи ако сме вярвали на лъжите, това е клише което няма връзка с реалността и главния мозък.
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния дето обяснява че сме живеели в страх и пъжи ако сме вярвали на лъжите, това е клише което няма връзка с реалността и главния мозък.
70
0
 
6
 
! Отговори
Мухата -2 преди 2 години
Спомням си финала беше брутален когато героя с някаква машина и компютър успя да хване шефа на барток индьстри и му прехвьрли от себе си увредената днк а взе от него здрава - оня се превьрна в нещо межу човек и червей после го затвориха в някаква клетка за да го изучават за бьдещето на фармацевтичната индустрия и нови разработки
69
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 "сложих ти плюс по погрешка. Не заслужаваш и минус дори. Ай си." Това не ти е детската градина. Има много повече върху какво да се замислиш освен "слагане на плюсове и минуси".
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нагледно за какво става въпрос. От началото на пЛандемията в Испания има само 8 деца под 5 год. възраст починали С ковид, 12 деца на възраст от 5 до 9 год. възраст и 20 деца и младежи в групата от 10 до 19 год. възраст. И това за година и 8 месеца. Пропорционално около 4 от двайсете деца в горната група са под 12 годишна възраст. Общо има 5 322 873 деца в Испания на възраст до 12 години. И 24 деца за година и осем месеца починали общо до 12 годишна възраст. т.е. 1 дете на 221 000 деца е в риск
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63 сложих ти плюс по погрешка. Не заслужаваш и минус дори. Ай си.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да бе истинска ваксина да се наредим на опашка.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите вече е 00.49 часа а форума в разгара си. Вие имате властта, медиите и парите. Обаче въпреки това не сте убедителни защо ли така.
64
1
 
11
 
! Отговори
продължение от 60 преди 2 години
След като бъдете генно променени, вече не сте естествен природен организъм. Според международните спогодби и патенти ще подлежите на регулация. Което вече се и прави чрез зеления сертификат. Просто чакат повечко слабохарактерби да се надупчат, за да ви обявят, че сте нечия собственост, а не Божие творение. Звучи абсурдно, нали? Поживем увидем!
63
2
 
3
 
! Отговори
Мухата -2 преди 2 години
Спомням си още и ме побиват тръпки как му капеха месата след години когато спайк протеина от муха започна да наделява вьв организма и да унищожава човешките клетки
62
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61 "Истината винаги побеждава понякога късно а понякога фатално късно. Което се случва сега е пирова победа." Защо мислиш, че СЕГАШНАТА РЕАЛНОСТ, в която над 95% от всички починали от Ковид-19, са неваксинирани, не е ТОЧНО това фатално късно, а търсиш някаква "валидация" в бъдещето?
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините трябва да ги поставят ЛЛ, изобщо нямам доверие на някой случаен във фургон, дали е доктор или санитар кой ще докаже? Имаше случай на жена по грешка бяха поставили три или четири дози едновременно, хайде без мен, благодаря за загриженоста за здравето.