Защо личните лекари няма да поставят ваксини на деца?

Д-р Брънзалов: Проблемите ни с имунизацията срещу вируса са огромни
173

Засега личните лекари няма да поставят ваксини, които са предназначени за деца.

"Личните лекари нормално поставят по 1,2 млн. ваксини преди да има Ковид-19. Те познават тези деца от самото им раждане и би било редно те да ги поставят. Обаче тук има едно голямо неудобство - че ваксината не е еднодозова. В едно флаконче има 10. Не може личният лекар да отвори един флакон и да изхвърли дози", посочи заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов  в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ситуацията би била съвсем друга, ако сме разполагали с еднодозови ваксини. Детските ваксини ще бъдат поставяни на три места в София - "Софиямед", "Пирогов" и Окръжна болница.

"Детските ваксини ще бъдат поставени, където ще има екип и вероятността да се съберат 10 деца и да им бъдат поставени препаратите, е голяма", уточни медикът.

Д-р Брънзалов отбеляза, че сме на последно място в Европа по ваксинация, както и че проблемите ни с имунизацията са огромни.

"В момента има основно търсене на бустерни дози. Тези, които си поставиха ваксините, активно ни търсят. Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят", изтъкна събеседникът.

Заместник-председателят на БЛС коментира и дали трябва да изчакаме с имунизацията, ако титърът на антителата ни е висок.

"Титърът на антителата няма особено значение, освен ако не е много висок. Няма да се получи никаква бурна реакция след поставянето на ваксината, просто тя ще бъде безполезна. Титърът на антителата не е на 100% показателен дали пациентът е с активен имунитет спрямо заболяването", обясни д-р Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът посъветва всички, които имат много висок титър, да изчакат малко и да се срещнат с лекар, за да обсъдят ситуацията.

За страничните реакции след ваксинацията при децата той каза, че не се различават от тези при възрастните. По думите му в България в момента липсват мерки срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: БЛСНиколай Брънзалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха ха "Не ми се вадят статии за усложнения починали след ваксинация с файзер" Абе, приятелю, поисках от теб нещо много простичко: да защитиш твърденията на Роберт Малоун за токсичността на протеина. Ти сложи каруцата пред коня, като вече говориш за смъртност от ваксините. Първо това, което те питам, после връзката между това и следващото, което твърдиш. И двете досега с НУЛА доказателства. Както се и очакваше, когато трябва да покажеш, че знаеш за какво говориш, изведнъж се "смали".
99
0
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Не ми се вадят статии за усложнения починали след ваксинация с файзерПорови в интернет виж и тогава говори колко са ефективни полезниШом ти си доволен от ваксината с удоволствие ти оредостъпвам моята доза
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97 "Ваксините са прекрасни и работят, но хората не ги искат. Проблем ли е?" Ако задаваш този въпрос след последната година и половина, това не говори добре за твоята наблюдателност.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха ха Защо говориш общи приказки? Попитах те да дадеш доказателство (може и на Роберт Малоун), че протеина е "токсичен". Това е едно от твърденията, които пробутваш за "истина". Не, че не е ясно кой за какво се бори, но ми направи впечатление как се изрепчи за това, че нямало какво да се каже след неговото "интревю". По принцип вече е казано всичко, но ако ти си последния заблуден (не си, тоя шарлатанин има 400 хил последователи),ще се радвам да видиш сам,че си се объркал в надеждите си ...
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са прекрасни и работят, но хората не ги искат. Проблем ли е? Нали бяха по желание?
95
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Ако човека който е сьздал - рнк ваксините знае по малко за тях от теб , значи ти си готов да кандидатстваш вьв файзер като главен технологИли вече си там
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До -89/93 "Питай сьздателя на ваксината що питаш мен той го казва не ас" Аз питам теб. Щом твърдиш, че Робърт Малоун говори "истини" явно знаеш какви са тези истини. Защо иначе ще ги представяш като такива? В противен случай само продаваш едно мнение като "истина". Щом Роберт Малоун твърди, че протеина е "токсичен", трябва да го покаже и докаже. Къде е доказателството? ОТ мен да мине, може да дадеш неговото такова. Разбрахме, че ти не знаеш.
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички лекари полагат Хипократовата клетва и мнозинството я спазват
92
0
 
1
 
! Отговори
До -89 преди 2 години
Питай сьздателя на ваксината що питаш мен той го казва не асАс не сьм професор по вирусология за да мога да ти отговоря , явно е вьпрос на нови видове мутации в клетките както е сьс ковид след ваксинитеПоявиха делта омикрон и незнам кви още мутации
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е ваксина, а някакъв препарат унищожаващ имунната система
90
1
 
6
 
! Отговори
Мухата преди 2 години
Тази технология не е тествана адекватно. Нуждаем се от поне 5 години тестване преди да можем наистина да разберем рисковете, чиито вреди често се разкриват много години по-късно.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли? Защото са разумни.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха ха Интересно, че освен да копи пействаш, нямаш грам знание, нито пък знаеш какво си копи пейстнал. Я кажи, какво прави протеина "токсичен"? :)
87
0
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
В интерес на истината само двама починали познавам от ваксинираните ми колеги а те са над - 30 душиЕ при някой се появява и временно тежка кашлица
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука един все ме цитира. ОК. Повторението е майка на знанието.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две блондинки си говорят. Едната пита: мило след секс пушиш ли?... Ми не съм се поглеждала бе, мило....
84
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Ваксарите нещо замлькнаха след това интервю сьс сьздателя на - рнк ваксината
83
1
 
5
 
! Отговори
Робьрт малоун преди 2 години
Лъжат ви за истинската причина за ваксинацията на децата ви. Те не представляват опасност за вас родителите, нито пък за бабите и дядовците им. Точно обратното имунитетът им след заразяване с COVID-19 е от решаващо значение за съвземането на човечеството от заразата.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прегледах форума вентилаторно. Един колега пита ваксинираните светят ли. Не знам дали светят но се сетих за каналето: "Вчера в детската градуна ток удари двама трима. Две дечица веселушки светят като крушки."
81
0
 
6
 
! Отговори
Робьрт малоун преди 2 години
Когато Малоун е студент по биология през 80-те, той инжектира генетичен материал ДНК и РНК в клетките на мишки с надеждата да създаде нов вид ваксина. Той е първият автор на статия от 1989 г., която демонстрира как РНК може да бъде вкарана в клетките чрез т.нар. липиди.