Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас

Трябва ни нова ваксинациона стратегия, смята зам.-председателят на БЛС
22 дек 2021 19:38, Ния Христова
139
Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас
Снимка: БГНЕС
"Страхът и дезинформацията са основните причини хората в България да не желаят да се ваксинират", каза пред Нова тв зам.-председателят на БЛС и част от експертния съвет към здравното министерство д-р Николай Брънзалов. 
 
Той смята, че ни трябва нова ваксинационна стратегия.
 
"Ние сме на последно място в Европа по ваксиниране. Необходима е нова стратегия за ваксинацията, в която усилията да бъдат насочени към социалните мрежи, които се оказват основен източник на информация. Проводникът на информация обаче от правилното място до потребителя трябва да бъде скъсен, за да няма страх у хората. Именно страхът е причината да не желаят да се ваксинира. Трябва да се хвърлят всички усилия в социалните мрежи и когато се появи грешна информация, тя да бъде опровергавана от специалисти", обясни той.
Още по темата
 
"Учени вече доказаха, че смесвайки две ваксини имунитетът се повишава неимоверно. Добре би било да се помисли срокът между втората и третата бустерна доза да бъде намален", добави зам.-председателят.
 
Специалистът смята, че високата смъртност е проблем за България, който вероятно ще остане и след пандемията.
 
"Губим много хора ежедневно. Българите се възмущават на наложените локдауни в други европейски страни, но там именно заради това смъртността е много по-ниска. Нивото на ваксинирани също пък е много по-голямо. Налагането на допълнителни мерки у нас е политическо решение, с което лекарите се съобразяваме. Но какъв смисъл има от още мерки, като те не се спазват", каза още проф. Брънзалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почва доста да ме дразни този отказ да признаят реалността и непрекъснатото рециклиране на едни и същи проверено неработещи опорни точки. Страх, дезинформация. Друго не се споменава никога.
28
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи не вярваме вече на науката, защото много напредна и е в чужди ръце. На в наши фирми.
27
2
 
42
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
НЯМАМЕ НИКАКЪВ СТРАХ, А ПРОСТО ИМАМЕ УМ И РАЗУМ. ПАЗИМ СЕ С МАСКИ. ИЗЛЕКУВАХМЕ СЕ И БЕЗ ВАС! ЗНАЕМ КАК ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС!
26
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога ГМО вакса срещу кихавица!!!
25
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам другаря дохтор Брънзалов има защо да се плаши. С това тегло - я диабет, я хипертонийка... А както знаем Ковидот трепе "пълничките". Опс ... да се изразя политкоректно - "със закръглена фигура".
24
2
 
32
 
! Отговори
Натурална васина Йес преди 2 години
Докарайте класическа ваксина от умрели алфа, бета, гама, делта, мегатрон... всички коронавируси, като БЦЖ ваксината и тогава може да имате шанс. Ама да не наблъскате пак чипове вътре? Някой трябва да може да провери съдържанието. Това е рецептата.
23
2
 
47
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Ваксинационната кампания се провали заради допускането да се използват изключително опасните РНК препарати на файзер и модерна, които даже не са ваксина. Те причиняват 99% от смъртните случаи и страничните им реакции са многобройни и често осакатяващи. Вчера от колегите чух за случай на починало момче на 37 от Пазарджик от файзер и всичките медии мълчат по темата. Не се ваксинирайте с файзер и модерна - те не прощават и никой лекар не може да ви помогне като закъсате...
22
1
 
52
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Тая настойчива опорка че ни е "страх" е твърде елементарна. Все едно да кажеш на някой който не иска да яде отровни гъби че го е страх. Не, просто е известно какво ще стане и не го правиш. Казва се разум, не страх.
21
1
 
12
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Какъв свещеник. ДС .
20
24
 
6
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Не направят ли ваксинационнен календар и от деца да започнат манипулациите на дърти години не става
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фъшкиев много ги разбираш тези работи бре. Смесвай си ваксините ти. Аз ще си мешам бира и водка и хич не ми дреме за измисления ви Макарон !
18
1
 
36
 
! Отговори
Фин преди 2 години
Лекар и свещеник с наднормено тегло не може да дава съвети!
17
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При никакви обстоятелства няма да си сложа от тази отрова!
16
1
 
23
 
! Отговори
ГМО вакса преди 2 години
Ми да, страх ни е от мутации да не станеме безполови и ние.
15
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЕАЛНОСТТА пречи на ваксинацията. Ваксини няма. Има някакви зловредни безполезни терапии. Които се провалиха драматично по цял свят. Да си боцкат там четвърта доза че напролет идва новаптридозова ваксина. По десет пъти за две години ще набодат който е напълнопнаивен и сляп за очевидното.
14
42
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експертите с третокласно образование отново се разписаха тук с простотиите си. Няма по- просташко население.
13
1
 
39
 
! Отговори
преболедувал преди 2 години
Нито от Ковид ме е страх, нито от мерки. Следващите 25г съм имунизиран. Ако трябва в гората ще ида, вакса няма да взема.
12
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз е нов герой в измисления филм , досега не го бях засичал. Продължаваме подмяната а ?
11
2
 
33
 
! Отговори
Нищо добро преди 2 години
Сатаната продължава да сее смърт.....
10
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, ти защо се страхуваш от диети? Нито ден не моеш да удържиш гладен, па ми препоръчваш ваксини и смелост. Я кажи посмял ли си и един ден пост да изкараш, смелчаго?