Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас

Трябва ни нова ваксинациона стратегия, смята зам.-председателят на БЛС
22 дек 2021 19:38, Ния Христова
139
Д-р Брънзалов: Страхът пречи за ваксинацията у нас
Снимка: БГНЕС
"Страхът и дезинформацията са основните причини хората в България да не желаят да се ваксинират", каза пред Нова тв зам.-председателят на БЛС и част от експертния съвет към здравното министерство д-р Николай Брънзалов. 
 
Той смята, че ни трябва нова ваксинационна стратегия.
 
"Ние сме на последно място в Европа по ваксиниране. Необходима е нова стратегия за ваксинацията, в която усилията да бъдат насочени към социалните мрежи, които се оказват основен източник на информация. Проводникът на информация обаче от правилното място до потребителя трябва да бъде скъсен, за да няма страх у хората. Именно страхът е причината да не желаят да се ваксинира. Трябва да се хвърлят всички усилия в социалните мрежи и когато се появи грешна информация, тя да бъде опровергавана от специалисти", обясни той.
Още по темата
 
"Учени вече доказаха, че смесвайки две ваксини имунитетът се повишава неимоверно. Добре би било да се помисли срокът между втората и третата бустерна доза да бъде намален", добави зам.-председателят.
 
Специалистът смята, че високата смъртност е проблем за България, който вероятно ще остане и след пандемията.
 
"Губим много хора ежедневно. Българите се възмущават на наложените локдауни в други европейски страни, но там именно заради това смъртността е много по-ниска. Нивото на ваксинирани също пък е много по-голямо. Налагането на допълнителни мерки у нас е политическо решение, с което лекарите се съобразяваме. Но какъв смисъл има от още мерки, като те не се спазват", каза още проф. Брънзалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе що всички тия доктори са като лоени топки, неправилно хранене ли, що ли? Прав е колегата по долу, човек който не може да си състави правилна хранителна диета и да я спазва тръгнал да дава съвети на хората как да бъдат здрави. Щеше да е смешно ако не беше трагично.
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay - платеното псe на пропагандата е доста евтино и елементарно
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе бай комунист вие новини не четете ли? Вижте какво става в най-ваксинираните държави, нищо чудно, че никой не иска да се инжектира, хората мислят с главите си.
46
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх? Друг път! Чисто здраво земно логично разсъждение на разумни хора. Не ставай сам доброволно опитен плъх. Не се лъжи, че някой богат нялагльор се е замислил за доброто ти и ти го натриса насила от чист алтруизэм. Колко трябва да си наивен, че да връзваш на подобни?
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх лозе пази е казал народа!!!!!
44
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма отърване от тези влечуги или ще се опълчим срещу тиранията им или ще ни поробят.
43
33
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
антиваксъра е доста страхлив.
42
2
 
16
 
! Отговори
ПЪРВА ЛИНИЯ преди 2 години
Адвокатът на американския ПЪРВА ЛИНИЯ ДОКТОРИ заведе дело срещу правителството на САЩ за 45 000 смъртни случая от ваксина срещу КовидСряда, 21 юли 2021 г. от: Итън ХъфЕтикети: Американски лекари от първа линия , лошо здраве , лоша медицина , лоша наука , CDC , коронавирус , ковид , обезлюдяване , геноцид , съдебно дело , убийство , пландемия , симоне злато , смърт на Томасин Ренц , Вакцин Ренц наранявания , войни за ваксини , ваксини ,
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не страх а недоверие има у хората бе плондир. И с право. Дори ОТ ЕМА ви казаха че използвате прекалено много антибиотици и това не е правилно. Затова е високата смъртност у нас, от неправилно лечение.
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива конюктурни пропаганди не минават при българите, нас са ни лъгали твърде дълго и проверяваме фактите преди да вярваме.
39
1
 
33
 
! Отговори
Край преди 2 години
Докторе намали малко тутмъниците и бюреците и козунаците и кексовете. Човек който не може да си контролира апетита не върви да дава акъли за здраве.
38
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, разумът пречи на ваксинация и много ваксинатори се пръскат от яд хаха
37
2
 
27
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
Докато някъде на тия с три дози им казват че са неваксинирани, напъвай се да ни обясняваш на нас че сме в грешка като не сме се почнали с този провал...
36
25
 
5
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
Само слабограмотниците слушащи една жена на пазара дето казала нещо, не се ваксинират. А тук простите кратуни са много
35
3
 
35
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Страх? Не!!! Нямате стойност и хората ви нямат доверие! Убийци и фашисти!
34
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията у нас е провалена като счупена стомна - колкото и да я лепиш и лъскаш, няма да стане като нова.
33
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не е ли дезинформация че ваксините вършат работа и чрез тях ще бъде постигнат стаден имунитет, а докторе?
32
2
 
36
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
От какво ме е страх бе носорог нещастен? Тебе трябва да те е страх, ти си престъпник
31
2
 
33
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
брънзалов заври ваксините в дебелия си ***, няма страх има критично мислене, анализ, логика, здрав разум и ти грешка на Господа нямаш правото да казваш какво и как да правим, живеем Живота си и не си Господ да нареждаш, ще те уничтожа заедно останалите ваксино пропагандатори!!!Проклет да си!!!
30
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ае бегайте с ваште ваксини бе,не разбрахте,че народа не ще да се ваксинира,от сутрин до вечер ми надувате главата с тея ваксини...е нема па да се ваксинирам ъ