Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жени

Изследването е направено в Норвегия
23 дек 2021 16:18, Анисия Иванова
174
Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жени
Снимка: БГНЕС

Почти два пъти повече млади норвежки са имали по-тежка менструация, отколкото преди, след като са получили ваксини срещу COVID-19, показват предварителните резултати от голямо проучване сред населението.

За да проучи дали има връзка между инжекциите срещу COVID-19 и различни нарушения на кръвотечението, Националният институт по обществено здраве (FHI) е провел голямо проучване сред повече от 60 000 момичета и жени на възраст 12-80 години в Норвегия. Досега са публикувани предварителните резултати за 6000 жени, представляващи възрастовата група 18-30 години.

"В това проучване виждаме, че редица жени са имали различни разстройства след първата или втората доза ваксина за COVID", заяви в съобщение за пресата ръководителят на проекта от FHI, доктор Лил Трогстад.

Делът на жените, които са заявили, че са имали силно кървене, се е увеличил от 7,6% преди ваксинацията до 13,6% след ваксинацията. Делът им се е увеличил допълнително до 15,3% след втората инжекция. Други често съобщавани симптоми са продължителни кръвотечения, необичайно кратки или дълги интервали, неочаквано прекъснат цикъл, изключително болезнени периоди или дори менструални болки без кървене.

Въз основа на предварителните резултати FHI изброи редица съвети за жените, които са имали менструални смущения, между които отлагане на по-нататъшно ваксиниране, докато причината не бъде проучена или симптомите не отминат, пише БГНЕС.

Сред участничките 59,4% са получили първа доза от Pfizer, а 35,8% са получили Moderna, 4,7% AstraZeneca и 0,2% Janssen (Johnson & Johnson). За втората доза 47,4 процента са получили Pfizer и 52,6 процента Moderna.

През лятото на 2021 г. жени от цял свят започнаха да съобщават за нарушения на кръвотечението след получаване на ваксина срещу коронавирус. Само в Дания броят им се покачва от няколко десетки на над хиляда в рамките на няколко седмици. До ноември броят на съобщенията надхвърля 3900. Норвегия обаче стана първата страна, която реагира с широкообхватно проучване сред населението, след като беше получила само 1264 съобщения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А-ХА-ХАааа,.. и това е само НАЧАЛОТО на страничните ефекти!!!Очаквайте новини от сорта Жена роди куче и т.н.
116
1
 
9
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
65 - 80 годишни с цикъл, ти да видиш. 😀😀😀
115
3
 
20
 
! Отговори
В. преди 2 години
Това си е геноцид. Ами да съдят Кунчев щото той е главен. Ако се оправдае спо-вишестоащ, прокуратурата да се самосезира. Нашата, европейската да стигнат до върха.
114
6
 
33
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Ей хора отворете си очите и не позволявайте да ви третират като животни!!! Когато стане късно няма да има кой да обвинявате! Ще ви кажат че сте го направили доброволно и ще си измият ръцете!
113
8
 
23
 
! Отговори
До несъгласен преди 2 години
На никой не му пука за НЕаргументираното ти мнение. Дано всички мислещи като теб са с 3 дози, за да сме сигурни, че ползите за обществото от ваксинирането ви ще са повече от вредите, а вие същевременно ще се чувствате предпазени. Нали си наясно, че в бъдеще хората, които слушат и изпълняват без да питат няма да имат никаква стойност. Все пак ще има роботи за тази работа. Задаващите въпроси ще продължат да са основния двигател на развитието на науката и са ценния материал за богатите.
112
39
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ива вече достатъчно информация, че неваксинирани преболедували имат смущения в ерекцията и фертилността. Докато ваксинирани забременянат и раждат здрави бебета. Бременните се ваксинират с приоритет в нормалните държави. Запазете си страховете за комшийски дискусии.
111
9
 
17
 
! Отговори
Мен преди 2 години
То и редовното хапване на пилешко ще им на рави рокадо на яйчницитe, но това не го броите.
110
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е,че малко са тези физически белези които се забелязват. При жените е цикълът. При мъжете ако има промяна в семенната течност няма как да го забележат. Пък реално много малко са тези които ще отидат да се изследват,за да се разбере на време дали има нещо нередно.
109
18
 
23
 
! Отговори
Умен ваксър преди 2 години
Да, но пък на мъжете нищо няма да им стане с цикъла. Само половината от човечеството са застрашени, така че е приемлив риска. От какво вие страх да се боднете тогава? Вижте колко умен ваксър съм! Станах толкова умен, след като всех бустерната доза.
108
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините доказаха единствено,че Мангъров беше прав. Единственият начин вирусът да изчезне е ако мине през повечето хора. И да имаш ваксина реално пак можеш да го боледуваш. Което пък е абсурдно. Слагат ти ваксината,имаш хиляди пъти антитела над нормалното и организмът ти пак позволява на вирусът да те разболее. И друго абсурдно е,че се появява Омикром който доказано е почти безвреден и вместо да минем през такъв безопасен вариант,ние се пазим от него повече от опасните видове.
107
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Аз нищо не разбирам от медицина,но рязбирам когато някой не разбира като мен. Да припомня как разни като Кунчев обясняваха как с 2 дози вирусът изчезва." Приятел, мога да ти кажа, че колкото и да не разбираш, този Кунчев разбира по-малко и от теб. И дете може да го види.
106
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нищо не разбирам от медицина,но рязбирам когато някой не разбира като мен. Да припомня как разни като Кунчев обясняваха как с 2 дози вирусът изчезва. После станаха 3. Сега обяснява как трябвало често да се бодем,за да има ефект. То и аз така като залагам на мачове все някога ги нацелвам. Голям съм разбирач,но поне половината не ги познавам. И Кунчев е голям разбирач за ваксините ама досега в прогнозите му се справя по-зле и от мен процентно. Тъй че как да вярвам на такива като него
105
5
 
17
 
! Отговори
Оф, най-после преди 2 години
Несъгласният с фактите си изми краката и отиде да спи, нали? Дано си е изпил и хаповете за нерви.
104
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи води до менопауза. Има ли някоя забременяла след ваксина?
103
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, малий, това не е ваксина а екпериментален продукт и никой няма да бъде подведен под отговорност. Ако беше ваксина, сега щеше да има милиони искове за милиони и печалбата от инжекциите щеше да изчезне, както и фирмите, кооито ги произвеждаха. Но това няма как да стане. Знае се кой изгради фармаиндустрията по цял свят...
102
24
 
12
 
! Отговори
луна преди 2 години
Гевезета . Нищо няма да ви стане. Виждала съм хора да ядат стъклени чаши и нищо им няма.
101
5
 
21
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
НЯМА НИКАКВИ НАНОБРЪСНАЧИ. ИМА Т Р О М Б О З А.
100
5
 
38
 
! Отговори
великият ваксинатор преди 2 години
Абевие за едно умирание ли сте? Има къде къде по лоши неща. Мислете позитивно.
99
4
 
30
 
! Отговори
До несъгласен преди 2 години
ЯВНО НЯМАШ НИЩО ОБЩО С МЕДИЦИНАТА!!!! В БОЛНИЦИТЕ НИ ХОРАТА УМИРАТ ОТ ДИСБАКТЕРИОЗАТА, ПОЛУЧЕНА ОТ Л Е Ч Е Н И Е Т О, НЕ ОТ ВИРУСА!!! НЕ ЗНАМ ЗАЩО ГИ "ЛЕКУВАТ" ТАКА!!!
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе, това не може да е верно.