Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жени

Изследването е направено в Норвегия
23 дек 2021 16:18, Анисия Иванова
174
Проучване: Ваксините за COVID-19 нарушават цикъла при млади жени
Снимка: БГНЕС

Почти два пъти повече млади норвежки са имали по-тежка менструация, отколкото преди, след като са получили ваксини срещу COVID-19, показват предварителните резултати от голямо проучване сред населението.

За да проучи дали има връзка между инжекциите срещу COVID-19 и различни нарушения на кръвотечението, Националният институт по обществено здраве (FHI) е провел голямо проучване сред повече от 60 000 момичета и жени на възраст 12-80 години в Норвегия. Досега са публикувани предварителните резултати за 6000 жени, представляващи възрастовата група 18-30 години.

"В това проучване виждаме, че редица жени са имали различни разстройства след първата или втората доза ваксина за COVID", заяви в съобщение за пресата ръководителят на проекта от FHI, доктор Лил Трогстад.

Делът на жените, които са заявили, че са имали силно кървене, се е увеличил от 7,6% преди ваксинацията до 13,6% след ваксинацията. Делът им се е увеличил допълнително до 15,3% след втората инжекция. Други често съобщавани симптоми са продължителни кръвотечения, необичайно кратки или дълги интервали, неочаквано прекъснат цикъл, изключително болезнени периоди или дори менструални болки без кървене.

Въз основа на предварителните резултати FHI изброи редица съвети за жените, които са имали менструални смущения, между които отлагане на по-нататъшно ваксиниране, докато причината не бъде проучена или симптомите не отминат, пише БГНЕС.

Сред участничките 59,4% са получили първа доза от Pfizer, а 35,8% са получили Moderna, 4,7% AstraZeneca и 0,2% Janssen (Johnson & Johnson). За втората доза 47,4 процента са получили Pfizer и 52,6 процента Moderna.

През лятото на 2021 г. жени от цял свят започнаха да съобщават за нарушения на кръвотечението след получаване на ваксина срещу коронавирус. Само в Дания броят им се покачва от няколко десетки на над хиляда в рамките на няколко седмици. До ноември броят на съобщенията надхвърля 3900. Норвегия обаче стана първата страна, която реагира с широкообхватно проучване сред населението, след като беше получила само 1264 съобщения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
26
 
! Отговори
12345 преди 2 години
До Анонимен..Молим се да е само нарушен цикъл!!!
96
4
 
9
 
! Отговори
12345 преди 2 години
До несъгласен: Източникът е лекар. И друго:С две дози ваксина съм.
95
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по общата смъртност и по свръх - и скрита смъртност , България е на първо място в Европа, а най-ваксинираните държави на последно място. Ваксините са ОК. И не само ОК, а спасяват животи.
94
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре леко нарушен цикъл месец -два, отколкото в интензивното с ковид или в гроба.
93
4
 
23
 
! Отговори
Макрон преди 2 години
На кой му пука за младите жени бе
92
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по общата смъртност и по свръх - и скрита смъртност , България е на първо място в Европа, а най-ваксинираните държави на последно място. Ваксините са ОК. И не 6аво ОК, а спасяват животи.
91
3
 
18
 
! Отговори
555 преди 2 години
Моля всички, които взимат отношение по здравни въпроси да започнат с "история на съвременната медицина"- има я в интернет . Това което сега се случва е пълно копие на това което се е случвало преди около 110 години. След като прочетете материалите може да потърсите публикации на американски , английски и германски учени за ковид19. Ако не можете аз ще ви помогна. Линковете не вършат работа тук.
90
40
 
4
 
! Отговори
несъгласен преди 2 години
Благодаря на всички! Беше много "приятна" дискусия! Аз не мисля че е моя работа да уча някого. Просто всички вие сте "чипирани" от "сигурните си източници" в интернет за вредата ваксините. Ако тази дискусия помогна на някой да му "светне" че и той и сред тези причинил смъртта на някоого от 30,000 българи добре. Ако не ... явно са ви чипирали вече много добре като малки роботчета-и-д-и-о-т-и и няма връщане назад. "Веб майстора" влезе в ролята си да смени темата. На всички добър ден.
89
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ковид не уврежда ли половите органи.
88
0
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
С пермата нарушава ли :)))
87
29
 
2
 
! Отговори
несъгласен преди 2 години
Защо вие нещастници мислите ча вашити мозъци не са "моделирани: конспирации, чудовища...". От какъв "сигурен източник" сте чули всичко това?
86
2
 
33
 
! Отговори
12345 преди 2 години
До Ха добър ден......И само ако специалистите ни отговорят на въпроса:Защо след ваксинация жените,които са били донори на клетки вече не им разрешават да са донори ?Всичко е от ясно по-ясно!
85
2
 
39
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
Ааа, не, в днешно време да твърдиш, че неваксинираните са виновни за 30000 умрели е прекалено. Как са виновни? Да не би ваксинираните по-малко да разнасят вируса?
84
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ваксате и момичетата съвсем няма да им дойде менструацията. Престъпници!
83
2
 
34
 
! Отговори
555 преди 2 години
Истината трудно ще излезе на повърхността , докато цялата тази дандания е спусната като официална държавна политика в целия свят. Тези , които постоянно се съмняват и ровят ще стигнат или са стигнали до истината колкото и абсурдна да е тя за нашите немодифицирани мозъци, защото милиардите не прощават и често създават чудовища. За тези , които няма да стигнат до истината, ще има световни конспирации и заблуди , но всеки решава за себе си да вярва или не.
82
2
 
19
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Може ли да споделиш клиничните изследвания за нормалната бременност след ваксина?
81
31
 
2
 
! Отговори
несъгласен преди 2 години
Може би. Крещя? 30,000 мъртъвци и ти казваш това крещене. Такива като теб "пичове" са с най-голяма вина за мъртвите. Вие не подлагате себе си на риск. Вие подлагате всички други на риск. Вие наричате себе си пичове аз имам друга дума и-д-и-о-т-и.Казваш няма информация какъв е ефекта от ваксините. Може би, но има данни за тоа каъв е ефекта он неваксинирани - 30,000 българи.
80
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само това да беше, с мед да го намажеш.
79
2
 
21
 
! Отговори
До 74 преди 2 години
Ама разбира се, ваксинирай се. Аз не ти се бъркам. Нито ти викам промит мозък или някакви други обиди. Просто съм против да ме насилват мен. Аз най-вероятно ще го изкарам. Вируса има много различен профил в различните възрастови групи
78
22
 
5
 
! Отговори
несъгласен преди 2 години
До лекарят: Извинявам се за емоцианолността но вашият постинг настина ме порази. Вие сте доктор - учили сте (ако сте учили) че ваксините са оснвният начин за борба срещу такива вируси. Защо са тези абракдабри тук - истината е проста - българите са най-неваксинираната държава в Европа и най-мног българи умряха от тази болест. Не знам каъв доктор сте, но аз четох едно изказване на доктор от спешното отделение в Софийска болница - най-много тежко болните са основно неваксинирани.