Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"

Симптомите на щама рязко се различават от тези на останалите
269
Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Симптомите на щама Омикрон рязко се различават от тези на останалите щамове. Един от първите признаци на заболяването с щама е наличието на болно гърло, което причинява и дрезгав глас, установили учените, предаде БГНЕС.

От главоболие до интензивна болка в тялото, Омикрон не трябва да се приема лекомислено и този вариант е много различен от традиционните симптоми на коронавируса.

Още по темата

Другите стандартни прояви на щама засягат хрема, драскане в гърлото, главоболие, умора и кихане, разкрива проучване на здравната научна компания Zoe.

При първите прояви на коронавируса преди година хората бяха предупреждавани да внимават за висока температура, нова и продължителна кашлица и загуба/промяна на усещането за вкус и мирис.

Днес симптомите на Омикрон са по-подобни на тези на обикновена настинка. Това означава, че много хора не осъзнават, че са заразени, и заразяват и други хора, преди да си направят тест. Симптоми като запек, нощно изпотяване, загуба на памет и ориентация, както и липса на апетит също са често срещани сред заразените. И въпреки че симптомите са различни, Омикрон е описан като „доста по-лека форма“ на вируса от д-р Анжелик Кутзи, южноафриканският лекар, който за първи път алармира за новия вариант. Лекарят предупреждава и че неваксинираните ще усещат много по-силно болката в мускулите и главоболието. Заразеният с Ковид може да зарази други два дни преди появата на симптомите, и до 10 дни след това.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мараба ! Как сте междупразнично? Пихте ли по една ваксина за здравето на КОВИДа?А наздраве!
163
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"много хора не осъзнават, че са заразени, и заразяват и други хора" и "неваксинираните ще усещат много по-силно болката в мускулите". Аз това го чета като "ваксинираните са значително по-опасни приносители, защото не осъснават, че са такива". Бонус точки, ако вярват на ваксистката дизинформация, че не могат да бъдат да се заразят.
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега . . . Няма ли кой да ме спаси? Няма ли кой да ме защити?
161
10
 
56
 
! Отговори
DussetO преди 2 години
Скалъпени истории и приказки от хиляда и една нощ. Наглите лъжци започнаха да си правят каквото си искат и сега раздуват огромната лъжа за да си избършат помийте и да се оправдаят за безмисления Lockdown и недействащите ваксини, които щяха да ни спасят ! Всички хора трябва да прогледнат вече и шайката негодници да бъде пометена !!! Бъдете здрави ! Весели празници и весело посрещане на Новата Година
160
7
 
7
 
! Отговори
Омикрон преди 2 години
До Мдаа... Време ти е.
159
7
 
31
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Сезонният грип омикрон ли се казва вече - брех колко пьти сьм го каралПа не сьм умрел досега
158
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен179... къ 50 левъ беееее язе сакам илядуууууууууууу!
157
2
 
2
 
! Отговори
И преди 2 години
Рокенрол.
156
5
 
34
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
все по луди лъжи се измислят, оплитат се в лъжите си, медицината вече не е медицина...
155
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ши са ваксинирвами срещу пидисе лева ли са ваксинирвами
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НЕ И ПАК НЕИ ЯЗЕ НЕМААААА! УЧЕНИ КУТУ НАЗЕ С ТЕБЕ НЕ МОЕ НИКУИ ДЪ НА ВАНЦИНИРВАААААА!!!
153
4
 
25
 
! Отговори
Още малко преди 2 години
и ще ни кажат: Сутрин, ако се събудите след бустера от вчера, трябва пак да се ваксинирате - май това им е мечтата, всеки ден по едно бустерче...
152
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова година нов вирус,нови ваксини за късмет
151
4
 
12
 
! Отговори
мегатрон преди 2 години
смях!
150
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мола ви са да са ваксинирвами срещу дращене в гърлото! Ей, за смях станахте веке!
149
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забранява се излизането навън с дращене в гърлото! Само с ваксина и това е! Ако пише, че си ваксиниран, може да си одиш с дращене в гърлото където си сакаш!
148
3
 
26
 
! Отговори
Ммм, дааа преди 2 години
А 400 BAU как е? Добре ли е, Анонимен? Защото моите са толкова.И то след 13 месеца, откакто го изкарах. И след един запушен нос наскоро, който мина след 3 дни. Преболедувалите са в пъти по-защитени. Но вие си се боцкайте. Макар вече никой не отрича, че ваксините не пазят от нищо. Трябва нон стоп бустери.
147
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, я се ваксинирайте против дращене в гърлото с 4 дози кокаляк и трайте
146
2
 
9
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Пишеш в Google " pdf Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Meeting October 26, 2021" . Това е официален документ от ФДА на тяхната страница за " одобрението на отровите причиняващи миокардит справка стр. 34 от същия документ.Щели евентуално да спасят 90 деца от "тежкият" грип, като причинят на 64 деца масивен миокардит. Това не е Феисбук това е официален документ набодени офце.
145
3
 
8
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Пишеш в Google " pdf Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Meeting October 26, 2021" . Това е официален документ от ФДА на тяхната страниаца за " одобрението на отровите причиняващи миокардит справка стр. 34 от същия документ.Щели евентуално да спасят 90 деца ог "тежкият" като причинят на 64 деца масивен миокардит. Това те е Феисбук това е официално набодени офце.