Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"

Симптомите на щама рязко се различават от тези на останалите
269
Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Симптомите на щама Омикрон рязко се различават от тези на останалите щамове. Един от първите признаци на заболяването с щама е наличието на болно гърло, което причинява и дрезгав глас, установили учените, предаде БГНЕС.

От главоболие до интензивна болка в тялото, Омикрон не трябва да се приема лекомислено и този вариант е много различен от традиционните симптоми на коронавируса.

Още по темата

Другите стандартни прояви на щама засягат хрема, драскане в гърлото, главоболие, умора и кихане, разкрива проучване на здравната научна компания Zoe.

При първите прояви на коронавируса преди година хората бяха предупреждавани да внимават за висока температура, нова и продължителна кашлица и загуба/промяна на усещането за вкус и мирис.

Днес симптомите на Омикрон са по-подобни на тези на обикновена настинка. Това означава, че много хора не осъзнават, че са заразени, и заразяват и други хора, преди да си направят тест. Симптоми като запек, нощно изпотяване, загуба на памет и ориентация, както и липса на апетит също са често срещани сред заразените. И въпреки че симптомите са различни, Омикрон е описан като „доста по-лека форма“ на вируса от д-р Анжелик Кутзи, южноафриканският лекар, който за първи път алармира за новия вариант. Лекарят предупреждава и че неваксинираните ще усещат много по-силно болката в мускулите и главоболието. Заразеният с Ковид може да зарази други два дни преди появата на симптомите, и до 10 дни след това.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То всичко е стъКмистика, чедо!
143
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли статистика колко % от починалите хора по света имат ваксина?
142
3
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Главоболие след препиване дали не е симптом за ....бърза ваксинация,и попълване на банковите сметки на айдуците в бели престилки?!
141
2
 
24
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Истината в едно изречение : "Днес симптомите на Омикрон са по-подобни на тези на обикновена настинка." Дращене в гърлото, главоболие, кихане.... Моля ви се, явно до сега през не толкова дългия си живот, многократно съм изкарвал ковид от новия щам Омикрон. Тези симптоми съм ги имал поне по веднъж годишно, понякога и повече. Масовата истерия обаче за какво е? Аз знам. А вие?
140
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооо ! Вече на обикновена настинка от пиене на студена напитка и се казва Омикрон ! Е това Пупи евроатлантикоМалоумни рекорди за Гинес
139
1
 
10
 
! Отговори
Bili преди 2 години
... а пък ако ви се пикае и сте мъж, имате рак на простата...
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич, като знам как да го лекувам, е изобщо без значение колко ВАУ имам (169 никак не е малко без вакса).
137
4
 
30
 
! Отговори
мда преди 2 години
Тея симптоми ги нямаше преди Омикрона , нали?
136
5
 
37
 
! Отговори
Хдййелцбдгс преди 2 години
Преди да измислят короната имаше само грип и не ни затваряха, нямаше фашизъм. Сега праат пари и налагат античовешки политики, които вменяват вина ако не искаш да се дупчиш с компотите на фармамафията.
135
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
И малко по...особени са...газовете,изпуска ни през...ауспуха.
134
4
 
18
 
! Отговори
Apple преди 2 години
Значи доказахме че е като грип
133
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
169 антитела BAU нищо не е,не се успокоявай.
132
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които желаят да ги ваксинират на три месеца им препоръчвам да им сложат абокад. Иначе ще заприличат на наркомани.
131
2
 
24
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Това са първите симптоми на микроня , а последния симптом е , как усещаш тръба , която докторята ти набиват в гърлото , заради клиничната пътека , а а през вратата наднича попот и шепнешком пита : " Да не ме забрайте и мене .....?"
130
3
 
20
 
! Отговори
Малеей преди 2 години
"Не четеш ки бре? Омикронът няма кашлица, което го приравнява с настинка."=>=>Днеска ти казват,че няма кашлица.Утре ще ти кажат, че кашлицата е един от симптомите.Тъй че превантивно да си се бустерирам аз, че да ми е мирна главата.Да боледувам леко като Кунчо. Колко му е, два месеца бързо минават.
129
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно ще познаете симптомите на коронката лятото съвпадат с летните вируси зимата със зимните :)
128
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич, 3 дни ме боля адски гърлото и какви ли хапчета не пробвах, накрая само листерин вода за уста ме оправи за 2 дни. Така общо 5 дни се борих и изпих 3 бутилки бордо от лидъла. Това беше през ноември. Сега имам 169 антитела BAU.
127
2
 
3
 
! Отговори
до 128 от едно АйТи преди 2 години
Бай Пешо, не е хубаво да злобееш. Мен и програмиста ни осигуряват на МОД, а плочкаджията се осигурява на минималното, ако изобщо се осигурява. Ако се разболее не може да излезе болничен, ако остане безработен не могат да му изплащат добро обезщетение, да не говорим за пенсиониране и каква пенсия би вземал. Та, както казах и в началото - празници са, никому нужна е тая злоба дето си излял в този пост. Просто съвет. Ако искаш ме слушай. Айде, живи и здрави и приятно по НГ.
126
0
 
13
 
! Отговори
Do38 преди 2 години
Това предаване отдавна се е изчерпало и като гледам май е заради Патрашкова-страшно неприятна жена.Или е с яко връзки,или пълни нечии джоб,защото е необяснимо такова слабо предаване в най-гледаното време и при това 3часа тъпотии-пият кафе и готвят и коментари кой как изкарва отпуска.
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е аз това го карах минлата седмица.Имам и 2 отрицателни теста...