Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"

Симптомите на щама рязко се различават от тези на останалите
269
Болно гърло и дрезгав глас - едни от първите симптоми на "Омикрон"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Симптомите на щама Омикрон рязко се различават от тези на останалите щамове. Един от първите признаци на заболяването с щама е наличието на болно гърло, което причинява и дрезгав глас, установили учените, предаде БГНЕС.

От главоболие до интензивна болка в тялото, Омикрон не трябва да се приема лекомислено и този вариант е много различен от традиционните симптоми на коронавируса.

Още по темата

Другите стандартни прояви на щама засягат хрема, драскане в гърлото, главоболие, умора и кихане, разкрива проучване на здравната научна компания Zoe.

При първите прояви на коронавируса преди година хората бяха предупреждавани да внимават за висока температура, нова и продължителна кашлица и загуба/промяна на усещането за вкус и мирис.

Днес симптомите на Омикрон са по-подобни на тези на обикновена настинка. Това означава, че много хора не осъзнават, че са заразени, и заразяват и други хора, преди да си направят тест. Симптоми като запек, нощно изпотяване, загуба на памет и ориентация, както и липса на апетит също са често срещани сред заразените. И въпреки че симптомите са различни, Омикрон е описан като „доста по-лека форма“ на вируса от д-р Анжелик Кутзи, южноафриканският лекар, който за първи път алармира за новия вариант. Лекарят предупреждава и че неваксинираните ще усещат много по-силно болката в мускулите и главоболието. Заразеният с Ковид може да зарази други два дни преди появата на симптомите, и до 10 дни след това.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: коронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Това са симптоми на препиване с водка с много лед.
183
0
 
14
 
! Отговори
Що бе преди 2 години
Що така Ковид - Омикрон ВЕЧЕ НЕ ПРЕДИЗВИКВА ТРОМБОЗИ?!?! МНОГО МИЛОСТИВ СТАНАЛ ТОЗИ!!!
182
0
 
25
 
! Отговори
СПРЕТЕ преди 2 години
СПРЕТЕ ВАКСИНАЦИИТЕ, АКО ИСКАТЕ ЗАРАЗАТА ДА ПРИКЛЮЧИ ПО- БЪРЗО!!!
181
2
 
15
 
! Отговори
Хипноза преди 2 години
Близо две години всяване на страх и пропаганда, бяха необходими, за да може когато напишеш НАСТИНКА-вирус-ковид, никакви факти и обстоятелства да не те накарат малко да се замислиш какво се случва около теб и да разбереш, че две години ти продават евтин PR за ваксини..
180
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при болно гърло май пак беше така или май не беше ......
179
0
 
13
 
! Отговори
ХАХАХАХАхаха преди 2 години
до всички, НИКЪДЕ не пише, че прилича на грип! прилича на настинка. и да напомня, че от грип са починали 20 милиона преди 100 години. всяка година 300-500 хиляди. от настинка не се умира, или поне не толкова често.
178
10
 
1
 
! Отговори
до 201 преди 2 години
след 2 години още не си разбераял? и как да тисе обясни? с притчи? цветни картиники? запиши се доброволец и виж как се умира. това е страшно, а не че се умира. но ВСЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ.
177
0
 
11
 
! Отговори
до 196 преди 2 години
Друго си е да умреш от обикновен грип нали?Защо тогава да се ваксинираме против ковид?
176
6
 
3
 
! Отговори
до 199 преди 2 години
А ти може и да не разбереш като ти набутат тръбата в гърлото.Колко е тя.
175
0
 
13
 
! Отговори
555 преди 2 години
Ако подлежите на самоограмотяване относно ваксинацията гледайте в You Tube *милва цветкова- болзано*- журналистката,която изпрати на президента, премиера, здравното министерство и националните медии , резултатите от скорошно проведена пресконференция в Италия за резултатите от ваксинацията.Клиповете са 3 броя.
174
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозорецът на Овертон в действие ! Южноафриконски лекари , тинтири-минтири и прочее глynocmu само и само да си вкарате измислената "васкина" в тялото и после като наркоманите - ще чакате дозичката с нетърпение ! Впрочем и дрогата се разпространява по абсолютно същия начин и със същите средства щото и целите за същите ...
173
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички симптоми и на делтата преди и на гамата и омикрона по нищо не се различават с грипа.Каква е разликата между грипа и коронавируса се пита в задачата и двете могат да те убият!
172
2
 
25
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ДРЕЗГАВ ГЛАС И ЗАЧЕРВЕНО ГЪРЛО-ВЧЕРА ЯДОХ СЛАДОЛЕД- О МАКРОН.-АЕ ПРЕСТАНЕТЕ С ГЛУПОСТИТИ ВИ-ПА СИТЕ ПРОФЕСОРИ СТАНАХТЕ-АЙДЕЕЕЕЕЕЕ-ЗНАЕТЕ КАДЕ.
171
1
 
19
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
А кои са симптомите на обикновения грип?Тя вашата работа е като при македонците! Самуил и македонски цар ,а кой е царувал в земите на българите не се знае ,когато той е бил у тях??!!! Ха ха аха ха !Жалки сте и даже плачевно мизерни!
170
3
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Поредната хрема,заради която са ни сложили оковите!
169
1
 
1
 
! Отговори
youtube/watch?v=KsXW преди 2 години
Най-ефикасното средство срещу Ковидчо.
168
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно миналата седмица съм го искарала - болки в гърлото и дрезгав глас
167
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо подобно изкарах го вече.
166
5
 
16
 
! Отговори
DussetO преди 2 години
Хората не са Овце Тъпчо, няма как някой да прецени, кое е по добре за нас или децата ни.. в момента в който се опитат да притиснат всички в ъгъла ще има Лавина ..
165
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Форумните псевдосмелчаци ще тичат първи да се ваксинират когато ваксинацията стане задължителна.